San Gimignano, Italie
5500
HomeOm te zienItalie: San Gimignano en Assasins Creed
ItalieItalie

Italie: San Gimignano en Assasins Creed

San Gimignano, Italie | simoneskitchen.nl

“Kijk, op die toren heb ik gestaan! En daar links ben ik er vanaf gesprongen..” Tom is helemaal opgetogen en kijkt als een blij kind om zich heen, terwijl ik me enigszins zorgen begin te maken over zijn geestelijke vermogens… “Eh schat, we zijn echt vandaag voor het eerst in San Gimignano hoor. Dat weet ik toch echt heel erg zeker.”

San Gimignano, Italie | simoneskitchen.nl

Tom kijkt me vervolgens enigszins meewarig aan; “Ik heb het natuurlijk over Assasins Creed!” Oooooo, ja dat is natuurlijk heel logisch (not) Voor degene die net als ik toen wat wazig zitten te kijken nu; assasins creed is een spelletje van Play Station en blijkbaar is deel 2 of 3 een verhaal dat zich afspeelt in San Gigminano. Ofzo… Maar goed dat was dus onze entree in San G. zoals we het al snel gedoopt hadden. Het is er toeristisch, want ja, het is een prachtige oude vestingstad maar ook echt de moeite van een bezoek waard.

Het lekkerste ijs in San Gimignano, Italie | simoneskitchen.nl

En natuurlijk kan een bezoek niet ontbreken zonder een ijsje te eten bij de wereldkampioen ijs maken op het plein. De ijsbar heet dan ook heel eenvoudig Gelateria di Piazza… En inderdaad het ijs was heel erg lekker. Of het nou het beste ijs ter wereld is, dat kan ik met de beste wil van de wereld (haha) niet beoordelen maar lekker? Absoluut. Wij waren er overigens in 2010, dus hoe de situatie ter plekke nu is kan ik je niet vertellen.

San Gimignano, Italie | simoneskitchen.nl

Behalve het ijs, wat is er nog meer te zien in San Gimignano?

  1. Ten eerste natuurlijk het meest opvallende en dat zijn de dertien torens die deze Middeleeuwse stad heeft. Ooit had de stad er maar liefst 72 en deze stonden symbool voor de families die er woonden.
  2. Hou je van musea dan is het de moeite waard om een gecombineerde ticket te kopen waarmee je alle musea kunt bezoeken die de stad rijk is. Als echte cultuurbarbaar hebben wij alle musea overgeslagen,
  3. Piazza della Cisterna. Dit plein is omringd door huizen en torens uit de 13e en 14e eeuw en nou ja, gewoon prachtig om te zien. Denk alle toeristen weg en je waant je zo weer in de Middeleeuwen. Nou ja, soort van dan… 😉 Overigens waren wij er in juni en toen viel het op zich met de toeristen nog mee. We zaten net voor het hoogseizoen.
  4. Rocca; een klein stukje lopen vanaf het Piazza del Duomo liggen de mooie ruines van het oude  fort van de stad en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Dat alleen is echt al de moeite waard.
  5. Nou ja, de logische he; een ijsje bij Gelateria di Piazza waar meester ijsbereider Sergio elke dag weer de heerlijkste ijsjes neerzet. Neem zo’n hele grote en ga dan op een plekje in de schaduw met zicht op het plein heerlijk genieten van de zoete lekkernij.
  6. O en als je ook een Assasins Creed fanaat bent, dan is het vast leuk om die torens allemaal te bekijken… 🙂

San G heeft wel een aantal hotels maar die zijn schreeuwend duur. Beter is het om in de omgeving te zoeken naar een betaalbare slaapplek. Wij verbleven zelf in Cavriglia, best nog een stukje rijden van San G maar voor een dagtrip echt prima te doen.

San Gimignano, Italie | simoneskitchen.nl

San Gimignano, Italie | simoneskitchen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like