Kirsten wil op reis naar
47100
HomeAlgemeenik wil op reis naarKirsten wil op reis naar….

Kirsten wil op reis naar….

Kirsten wil op reis naar

Stel je eerst even voor: wie ben je? Heb je een reisblog of niet? Hoe belangrijk is reizen voor jou?

Ik ben Kirsten, 31 jaar en blogger op mijn eigen reisblog Travelaar. Sinds januari 2016 tot eind 2018 zijn mijn vriend Erick en ik fulltime op reis geweest. Over al onze avonturen kun je lezen op Travelaar. Maar we delen ook handige reistips en hopen zo anderen te inspireren om ook de wereld te ontdekken. Ik ben dagelijks bezig met reizen en hierover schrijven.

Pai Thailand 716x403 1

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

In 2016 en 2017 was ik fulltime op reis. Ik reisde door Azië, het Midden-Oosten, Mexico en woonde, werkte en reisde een jaar in Australië. Het afgelopen jaar heb ik voornamelijk Europa gezien, doordat ik een half jaar werkzaam ben geweest in Italië. Een mooie, nieuwe uitdaging. Voor mijn wereldreis reisde ik zeker zes tot 10 keer per jaar.

Persreizen niet meegerekend, hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

Mijn bucketlist blijft groeien en dus maak ik geen keuzes voor de volgende bestemming aan de hand van deze lijst. Het liefst ontdek ik de hele wereld, dus er is altijd keuzestress. Ik laat de uiteindelijke bestemming voornamelijk afhangen van mooie ticketdeals. Daarnaast probeerden we tijdens onze wereldreis zo weinig mogelijk te vliegen en dus ontdekten we vrijwel geheel Zuidoost-Azië.

Iran 716x403 1

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline reisbureau/reisorganisatie?

Ik boek alle reizen die ik maak zelf. Het plannen van een nieuwe reis is juist datgene dat me heel blij maakt en dat geef ik liever niet uit handen.

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

Ik reis altijd samen met mijn vriend, Erick. We zitten geheel op één lijn qua reizen en gelukkig wil hij net als ik ook overal naartoe. Ruzie over een nieuwe bestemming krijgen we dus niet.

Chioggia Italië 716x403 1


Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een verre reis?

Op dit moment ga ik liever regelmatig naar bestemmingen die wat verder weg zijn. Niet wegnemend dat Europa wat mij betreft zeker net zo mooi is als bijvoorbeeld Azië. Het is ook daarom dat we dit jaar kozen voor meer bestemmingen in Europa. En dat zal dit jaar waarschijnlijk weer hetzelfde worden. Al hoop ik aan het einde van het jaar ook weer een verdere reis te maken.

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

Mooie natuur, een lieve bevolking en lekker eten. Ik ben gek op eten en dat is prima te combineren met het vele reizen. Het liefst probeer ik iedere dag een nieuw gerecht uit. Daarnaast kies is over het algemeen ook eerder voor zonnige bestemmingen dan koude bestemmingen. Ik ben geen groot fan van de winter.

Isla Holbox Mexico 716x403 1

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

Mijn laatste reis was een roadtrip door Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Slovenië van een ruime maand. Nadat we een half jaar in Italië hadden gewerkt waren we heel erg toe aan een mooie reis, het begon weer te kriebelen. Aangezien we onze auto mee hadden naar Italië was de keuze al snel gemaakt om door te rijden naar de Balkan. Onder het mom van ‘nu we toch in de buurt zijn’. Het is uiteindelijk één van de mooiste reizen geworden die we ooit hebben gemaakt.

Wat wordt je volgende reis?

Eind januari reizen we voor een week naar Schotland. Een nieuwe bestemming voor ons en hopelijk houden de weergoden een beetje rekening met ons. Januari is waarschijnlijk niet de beste periode voor Schotland, maar we kwamen een goede deal tegen die we niet konden liggen. Vanuit Edinburgh reizen we – zoals het er nu uitziet – met een huurauto verder naar het noorden van Schotland. Ik heb er heel veel zin in en kan niet wachten om de prachtige Schotse natuur in te duiken. Daarna zullen we dit jaar weer een half jaar werkzaam zijn in het buitenland, in Zuid-Frankrijk dit keer. Wederom een nieuwe regio om te ontdekken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like