Yvonne wil op reis naar
46900
HomeAlgemeenik wil op reis naarYvonne wil op reis naar…

Yvonne wil op reis naar…

Yvonne wil op reis naar

Stel je eerst even voor: wie ben je? Heb je een reisblog of niet? Hoe belangrijk is reizen voor jou?

Mama, reiziger, fotograaf, schrijfster en juf. Dat is zo’n beetje wie ik, Yvonne van der Laan, ben. Ook wel ongeveer in die volgorde denk ik.. hoewel soms iets meer van het één en soms iets meer van het ander. Sinds 2002 schrijf ik over mijn reizen, met foto’s van al die avonturen erbij. Sinds 2015 doe ik dat op een blog. Reizen is mijn passie en sinds mijn man en ik kinderen hebben reizen we niet bepaald minder.. wel anders, iets meer gepland.

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

Reizen doen we eigenlijk elke maand. We maken een lange reis van 4 tot 5 weken, soms naar een verre bestemming, maar komend jaar binnen Europa. Daarnaast gaan we 2 keer 2 weken op pad tijdens de Kerst- en de meivakantie. In de voorjaarsvakantie en in de herfst zijn we een week weg. Tussendoor gaan we vaak nog een weekend weg, ergens op een mooie plek, niet al te ver van huis.

Persreizen niet meegerekend, hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

Marokko 1100x735 1

Ik maak vrijwel geen persreizen en kies de bestemming in een combinatie van interesse en budget. Ik heb een hele lijst aan bestemmingen die ik nog graag wil zien in mijn hoofd (wie niet?! ;)) en houd regelmatig ticketprijzen in de gaten, als het om een vliegreis gaat. Dichterbij huis kijk ik naar acties van vakantieparken, of ik zoek op één van de accommodatiesites naar de meest betaalbare opties. We reizen graag vaak en doen dat het liefst zo voordelig mogelijk. Daardoor zijn budgetbestemmingen favoriet en zijn we geregeld in Azië of Zuid- en Oost-Europa te vinden.

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline reisbureau/reisorganisatie?

Alle reizen en weekendjes regel en boek ik helemaal zelf. Ik vind het veel te leuk om alles uit te zoeken en ken onze eigen wensen het beste. Dat laat ik liever niet aan een ander over, haha.

Oman Sur 1100x691 1

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

We reizen altijd als gezin samen. Vorig jaar ben ik, voor het eerst, ook twee keer op pad gegaan met 1 van onze kinderen. Dat was erg leuk en misschien doen we dat dit jaar wel weer. Maar er zijn al zoveel plannen, dat we even moeten kijken of dat nog lukt.

Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een verre reis?

In ons geval zou de vraag eigenlijk beter zijn: “ga je liever geregeld shoppen en uit eten in Nederland, of bespaar je zoveel mogelijk op je uitgaven thuis, om meerdere keren per jaar op reis te gaan, inclusief een verre reis?” Dat laatste is zo’n beetje hoe het gaat. Nieuwe kleding zegt me niet zoveel, net als het kopen van dure merken op wat voor gebied ook. Alles gaat op de spaarrekening om een volgende reis mee te financieren. Die reis proberen we zo goedkoop mogelijk te houden, zonder te beknibbelen op de leuke dingen. Zoveel mogelijk van de wereld zien is wat we het liefste doen. De kinderen zijn inmiddels ook besmet. 🙂

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

Om veel te zien van de plek waar we zijn en het land echt te beleven. Ik zie graag hoe de mensen wonen en leven. Naast de highlights wil ik ook altijd de minder bekende plekken zien. Voor onze kinderen moet er ook wat leuks te beleven zijn, maar dat hoeven niet persé waterparken en speeltuinen te zijn. Ik probeer elke dag iets te doen wat leuk is voor hen én iets wat leuk is voor onszelf, liefst beiden tegelijk natuurlijk.

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

In de Kerstvakantie zijn we naar Oman geweest. Ik had erg leuk geprijsde tickets gevonden naar Dubai en van daaruit zijn we met de bus naar Oman gereisd. We hebben een rondreis gemaakt van 11 dagen en schitterende natuur, indrukwekkende forten en veel vriendelijke, gastvrije mensen ontmoet. Oman past niet echt in onze lijst met budgetbestemmingen, maar met een beetje handigheid is deze bestemming heel betaalbaar. Zo sliepen we in eenvoudige appartementen, die naar Europese maatstaven nog steeds vrij luxe waren. De benzineprijs is in Oman een lachertje, dus dat drukte de hogere huurprijs een beetje. Wat veel mensen niet verwachten is dat (uit) eten in Oman zo goedkoop is. Ze eten zelf veel buiten de deur, dus er is veel vraag en aanbod. 

lokaal gezin Oman 1100x713 1
  • Wat wordt je volgende reis?

Over een paar weken gaan we naar Sevilla en een paar dagen rond reizen in Andalusië. We waren eerder al in Andalusië en vinden het een geweldige streek. Dit keer gaan we andere plaatsen bezoeken dan toen en de stad Sevilla trekt me enorm. Ik ben heel benieuwd naar de architectuur en het sfeertje daar. Onze lange reis, komende zomer, wordt een rondreis met de eigen auto. We gaan via Wenen naar Roemenië, om daar alle hoeken van het land op te zoeken en tenslotte via Praag weer terug. Zowel in Wenen, als in Praag was ik al eerder, maar ik ben heel benieuwd wat de kinderen ervan vinden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like