Fietstocht op bali
66200
HomeFoodLokale specialiteitKoffie luwak hoe zit het nou precies? – Bali
IndonesieIndonesie

Koffie luwak hoe zit het nou precies? – Bali

Fietstocht op bali

Koffie luwak of kopi luwak

Het is een hype en er wordt gezegd dat het de duurste koffie ter wereld is. En het zou enorm bijzonder zijn en een absolute must als je in Indonesië bent.

Tijdens onze reis door Indonesië in 2018 stond er een fietstocht door de rijstvelden van Bali op het programma met als eindpunt een plek waar we koffie luwak konden proberen. Ik wist niks over de koffie behalve dat het duur is en gemaakt wordt via een bijzonder process.

Eerlijk gezegd vond ik de koffie zelf echt niet bijzonder. Gewoon een kop koffie. Absoluut geen reden om dat te drinken boven normale koffie. Maar goed, ik vond het verhaal wel grappig. Zie hieronder de film van mijn bezoek aan de koffiemaker.

Maar toen

Ik weet niet meer precies wanneer het belletje ging rinkelen maar na iets gepost te hebben op Instagram over de koffie luwak kreeg ik een reactie van iemand dat het echt niet zo’n goede industrie is. Dus ging ik op zoek naar meer informatie… En nee, koffie luwak is geen zuivere koffie. Om maar even in koffie termen te blijven. In onderstaand filmpje van Peta zie je de waarheid achter het maken van de koffie.

Lijdensweg

De diertjes worden zwaar mishandeld om de hoeveelheid koffie te produceren waar tegenwoordig vraag naar is. Ze zitten in minieme kooitjes, krijgen alleen maar koffiebonen te eten en nou ja, kijk zelf maar hoe dat eruit ziet.

Het antwoord op de vraag of je deze koffie moet willen drinken is dus NEE! Niet alleen omdat het dierenleed in de hand werkt, maar ook omdat het gewoon helemaal niks bijzonders is. Had ik het van tevoren geweten dan was ik daar geen koffie gaan drinken. Zoveel moge duidelijk zijn.

Maar aangezien een gewaarschuwd mens voor twee telt, vond ik het wel een goed idee om er een post over te schrijven. Niet doen dus.

Wil je ook een fietstocht maken door de rijstvelden van Bali? Check dan eens Baja Bikes. Wij deden een andere fietstocht maar deze is vergelijkbaar (zonder bezoek aan de koffie)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like