20100613 MG 3963 1 1
1500
HomeFoodRestaurantsLa bottega di Giovannino – Radda in Chianti
ItalieItalie

La bottega di Giovannino – Radda in Chianti

La bottega di Giovannino – Radda in Chianti | simoneskitchen.nl

Tjonge… alleen die titel al zorgt ervoor dat je weer naar Italie wilt vertrekken toch of niet? Iedereen weet dat je in Italie moet zijn als je van lekker en goed eten houdt. Het is ook bijna onmogelijk om níet lekker te eten daar. En de meest verrassende gerechten eet je vaak in de kleinste tentjes… Wij waren in 2010 een aantal weken met vrienden aan het rondrijden in Toscane. We hebben daarbij in het midden een week op een plek gezeten in Toscane (bij een Belgische en geloof me als ik zeg dat dat niet uitblonk in onderkomen, maar daarover wellicht later meer) en dat als uitvalsbasis gebruikt voor tripjes naar mooie steden in de omgeving.

La bottega di Giovannino – Radda in Chianti | simoneskitchen.nl

We zaten midden in de Chianti streek dus aan mooie wijnen geen gebrek en ook geen gebrek aan plaatsnamen die eindigden op in Chianti.. 🙂 Op redelijke afstand van ons huisje zat de plaats Radda in Chianti. Niet groot, maar wel leuk en voorzien van een aantal heerlijke restaurantjes. De Bottega waar ik het nu met jullie over wil hebben is zelfs niet eens een restaurant maar eigenlijk gewoon een bar. Maar dan wel een bar waar ik serieus het lekkerste gerecht van de hele vakantie heb gegeten.

20100613-_MG_3963

We hadden niet veel honger en het leek ons dan ook een uitstekend idee om de bottega (waar we al eerder waren geweest) in te duiken en daar een klein gerechtje te nemen. De kaart was ook mooi klein; wat lekkere kaassoorten, lekkere vleeswaren of een bord pasta. Pici cacia e pepe stond er… Leek me lekker en er zat kaas in dus in de streek van de pecorino leek me dat een goede keus.

Het is een heel eenvoudig gerecht; pici komt oorspronkelijk uit zuid toscane en wordt met de hand gemaakt. Ik kan me zelfs nog een aflevering herinneren van masterchef Australie, waar de uitdaging was om pici te maken. Dat ging niet iedereen even goed af… 😉 Maar pici cacio e pepe is dus pasta met (veel) zwarte peper en (veel) pecorino. In mijn geval mocht ik kiezen welke pecorino ik er in wilde hebben en ik koos voor een pittige. Dat bepaald natuurlijk voor een groot gedeelte de smaak.

Foto door Sandra Oeyen
Foto door Sandra Oeyen

En dat hele eenvoudige gerecht was zoooo verschrikkelijk lekker! Ik heb het daarna nog drie keer gegeten maar nooit meer zo lekker als die eerste keer in de Bottega. Met andere woorden; als je door de Chianti streek aan het rijden bent op zoek naar de beste wijnen vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan het leuke plaatsje Radda di Chianti en als je dan toch bezig bent neem dan als lunch “mijn” pici cacio e pepe…

La Bottega di Giovannino ligt aan de Via Roma 6, in Radda in Chianti. En mocht je denken dat je misschien beter niet meer kunt rijden (want al die lekkere wijnen moet je natuurlijk ook even proeven) na een bezoek aan de bottega; ze hebben ook kamers voor 30 tot 35 euro per nacht inclusief ontbijt…. Koopje zeg ik!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like