Langs de Belgische kust: Heerlijk eten bij Markt XI

Eten bij Markt XI | papertravels.nl

Eten op niveau

Soms spring een restaurant er echt uit. Voor ons was dat dit keer Markt XI. Het pand zit een beetje verstopt tussen wat andere winkels en je kunt dus niet echt goed van buiten zien wat er aan de binnenkant staat te wachten. Het regende pijpestelen tijdens ons bezoek dus we waren veel te vroeg eigenlijk. Maar ja, om nou in de regen te blijven staan was ook niet echt een aantrekkelijke optie.

Uit eten bij Markt XI | papertravels.nl

Dus we waren de eerste gasten. Altijd handig om even snel wat interieur fotootjes te maken. We werden allerhartelijkst verwelkomt door Katrijn en kregen een fijn plekje bij het raam. We kozen voor het marktmenu van drie gangen en geen wijn arrangement. Ik weet niet hoe het met jullie is maar een wijnarrangement bij de lunch is vragen om ellende (nou ja, in slaap vallen na de lunch betekent dat)

Het begon al goed met twee kleine amuses en heerlijk brood met boter en goede olijfolie. We kozen voor 1 glas witte wijn die ons werd aanbevolen door Katrijn. Benny is de chef kok en stond al druk in de keuken de eerste gang te bereiden.

Elke gang van de drie was een plaatje en smaakte heerlijk. De foto aan de rechterkant laat het dessert zien met de weinig spannende titel ‘rijstepap’ Verwacht je toch niet dit of wel? De rijstepap zelf zat trouwens verstopt in dat caramelkokertje… Nou ja, om een lang verhaal kort te maken. Ik vond het absoluut een aanrader dus als je in de buurt bent van De Haan voor lunch of diner dan zou ik Markt XI zeker aanraden! De prijs voor het marktmenu was € 42,=. We moesten in totaal afrekenen € 115,=. Dit was inclusief drie glazen wijn en koffie. Niet goedkoop maar wel de moeite waard!

Markt XI vind je in De Haan op de Driftweg 11 (gesloten op zondag, maandag en dinsdag)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

This post is also available in: English (Engels)

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg