Madeira
26920
HomeOm te zienMadeira – eiland van het jaar 2021
Portugalportugal

Madeira – eiland van het jaar 2021

Het leek ineens wel of iedereen naar Madeira ging vorig jaar. Wellicht doordat het dichtbij is of als een van de weinige eilanden nog bereikbaar of gewoon omdat de schoonheid van Madeira ineens ontdekt is. Of ik volg toevallig mensen die allemaal naar Madeira gingen.

In 2015 zou ik rond de kerstdagen twee weken naar Madeira gaan met mijn toenmalige schoonfamilie. We hadden een groot en ruim appartement geboekt en ik had al helemaal zin in om het bloemeneiland te verkennen. Niet dat de kans op bloemen in december heel groot is, maar toch. Ik had er zin in.

Ongeluk

Helaas gooide een redelijk dramatisch ongeval roet in het eten en in plaats van naar Madeira lag ik het eerstkomende half jaar in een ziekenhuisbed. Tja, zo kan het soms gaan in het leven. En ondanks dat ik inmiddels weer hersteld ben (gelukkig!) heb ik Madeira nog steeds niet gezien.

Madeira

Madeira hoort bij Portugal en ligt ten westen van Afrika en ten Zuiden van Portugal zelf. Het eiland heeft een mild klimaat en is daardoor het hele jaar door te bereizen.

Het eiland is dit jaar uitgeroepen tot de beste eilandbestemming ter wereld tijdens de World Travel Awards. En dat is niet niks als je bedenkt dat ze hebben gewonnen van plaatsen als Bali, Barbados, Bora bora en Hawaii. Om er maar een paar te noemen van de 20 genomineerden voor de prijs.

Indrukwekkend Madeira

Madeira wordt vaak ook wel het bloemeneiland of een wandeleiland genoemd, maar behalve dat is er nog zoveel meer dat dit Portugese paradijs de moeite van een bezoek waard maakt. Bergen, valleien en kliffen horen allemaal thuis in het vulkanische landschap.

Ideaal voor natuurliefhebbers en wandelaars, maar ik zag al de nodige informatie ook voorbijkomen met heerlijke lokale gerechten. Tijd om Madeira eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.

Misschien kan ik Charlies Travels overhalen om dit jaar eens een bezoek te brengen aan Madeira!

Madeira

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.