HomeAlgemeenSolo op reisMarion gaat alleen op reis

Marion gaat alleen op reis

Marion op reis
Marion op reis

Waarom ging je de eerste keer alleen op reis?

De reden is heel simpel. Omdat mijn passie altijd al reizen was. Na een scheiding was  ik single op mijn vijftigste en besloot nu eens echt voor mezelf te kiezen !! Ik was nu aan de beurt. Dat was dus een studie aan de kunstacademie volgen  en verre reizen maken. 

Beiden pakte ik tegelijkertijd  aan, haha, wat  achteraf niet zo handig was.  Ik miste door mijn reizen en vrijwilligerswerk in Azië teveel colleges en werkmomenten . Omdat ik een bezige bij ben en goed in organiseren, werd ik ook nog gevraagd om in de activiteiten commissie van de kunstacademie plaats te nemen waar ik natuurlijk ook ja op zei.

Al met al moest ik na 3 jaar studie plus reizen de keuze maken, want te combineren was het niet echt haha. Het werd dus REIZEN. Vriendinnen genoeg, maar niemand die op mijn leeftijd de tijd en de mogelijkheden had  om langere periodes op reis te gaan . Ook waren ze  vooral bang voor het onbekende en hoe vaak ik de opmerking wel niet heb gehoord ; dat je dit durft !!! Dus… besloot ik ALLEEN  te gaan .

Marion alleen op reis

Welke bestemming was je eerste reis als single ?

Eerste keer was een  groepsrondreis  naar Thailand -Laos-Cambodja. Een mooie reis, maar…..overal ben je maar een paar uur en maak je in mijn optiek echt helemaal niks  mee van de cultuur en de bewoners. De bus dropt eind van de dag zijn toeristen met de mededeling ; morgenochtend zien we u graag weer om 8 uur in de bus !

Niet mijn ding dus. Kost nog veel geld ook !! En ja, je wordt door inwoners enkel gezien als de “rijke” toerist oftewel de lopende ATM automaat ?

Zo was ik ook met deze reis in Cambodja waar bijvoorbeeld Angkor Wat prachtig is. Daar kun je echt wel paar dagen rondstruinen. Dus … jaar erna terug gegaan om in Siem Reap vrijwilligerswerk op een schooltje in de jungle te doen. Ik blijf daar toen 6-8 weken te wonen. 

En heb Angkor Wat nu wel  op alle manieren gezien zowel per fiets per tuk tuk zelfs per luchtballon .Omdat het  mijn eerste reis alleen was vond ik het een veilig idee dat ik mij had aangemeld via een Nederlandse vrijwilligers organisatie. Op Schiphol dacht ik wel ff; jeemie Marion wat heb je nu toch gedaan ?

Maar … dit was zoooo een super super goeie ervaring als single. Ik heb dingen gezien, meegemaakt en ik ben op plekken geweest met Cambodjanen van school waar geen toeristen komen. Veel vd cultuur meegemaakt hoe de Cambodjanen leven . Hier heb ik erna nog een keer gewerkt, maar was zooo anders dan mijn eerste reis. 

Marion alleen op reis

Waar liep je tegenaan toen je alleen ging reizen ?

Hier moest ik lang over nadenken. Niks schokkends eigenlijk. Ik ben  daarover eigenlijk enkel positief.  Misschien toch 1 puntje; je mooie ervaringen niet met iemand of partner ter plekke kunnen delen . Maar ik heb dit ondervangen met (dagelijks) online regelmatig contact met het thuisfront en ik schrijf het van me af in mijn reisblog . 

Welke bestemmingen zou je niet aanraden?

Als single vrouw de landen met islam als geloof bereizen is zeker niet aan te raden. Heb daar geen goeie ervaringen mee. Een vrouw alleen is in de heren hun ogen toch echt een vrouw van lichte zeden !

Terwijl ik dan toch daar altijd mijn neppe trouwring draag haha. Ze kijken je vooral zeer minachtend aan of spugen zelfs voor je op de grond !! Bijv Maleisië. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like