musjroom
30900
HomeSlapenMusjroom – het alternatief voor AirBnb?

Musjroom – het alternatief voor AirBnb?

Musjroom; the new kid on the block

Ik kan me nog levendig herinneren toen Airbnb net op de markt kwam; iedereen was in het begin een beetje sceptisch maar al snel werd het ‘normaal’ om een “airbnb-tje” te doen. Prima natuurlijk al kwamen er ook al snel de eerste negatieve verhalen.

Airbnb zelf werd al snel commerciëler. Ik vergelijk het nog wel eens met bol.com. Ooit begonnen als boekenwinkel online, maar tegenwoordig kun je er zo ongeveer alles kopen wat je maar kunt bedenken. Je kunt je afvragen of dat het bedrijf zelf ten goede komt.

musjroom
Griekenland locatie

Musjroom

Musjroom is nog een relatief nieuwe aanbieder op de markt. Ze richten zich vooral op verhuren bij de locals. Hotels zul je hier niet vinden, maar wel hele toffe locale plekjes waar je kunt verblijven. Van eenvoudige kamers tot hele appartementen of huizen.

Musjroom staat voor de echte lokale ervaring plus de klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar via de chat. Kom je er niet uit? Dan vraag je eenvoudig via de chat om hulp en binnen no time heb je een aantal suggesties in je mailbox.

Van idee tot uitvoering

Het idee voor Musjroom ontstond in 2017 toen twee vrienden meerdere malen de trein van Amsterdam naar Den Helder net niet haalden. Het idee om een eigen bedrijf te beginnen begon als een grap maar werd al snel steeds serieuzer. Inmiddels is het allang geen grap meer en is Musjroom hard bezig om de markt te veroveren.

Voor de app en de site live konden moesten er wel nog de nodige obstakels worden overwonnen maar sinds 2019 is Musjroom een feit.

Amsterdam musjroom
Appartement in Amsterdam

In eerste instantie waren er vooral Nederlandse verhuurders te vinden en nog steeds vind je veel toffe plekjes in Nederland, maar het platform breidt zich razendsnel uit en je kunt er nu door heel Europa de leukste overnachtingen rechtstreeks boeken. (Of jezelf aanmelden als host. Dat kan natuurlijk ook)

Musjroom is nog nieuw en in de komende maanden zullen er ongetwijfeld steeds meer locaties en nieuwe hosts bijkomen. Maar zeker eentje om in de gaten te houden!

Check hier voor meer informatie over Musjroom of om meteen te boeken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like