HomeSlapenBijzondere overnachtingenNutchel cabins – Belgische Ardennen
BelgieBelgie

Nutchel cabins – Belgische Ardennen

Ontbijten in de natuur

Terug naar de natuur

Wil je er eens echt een weekendje helemaal uit zijn en je terug trekken in de natuur? Dan is een verblijf in Nutchel cabins in de Belgische Ardennen misschien iets voor jou.

Afgelopen weekend verbleven Laura en ik – Laura was uitgenodigd en ik mocht mee – in de Nutchel cabins Forest village les Ardennes. Het terrein ligt – je had het al geraden – midden in de Belgische Ardennen. Vrij dicht in de buurt van Luxemburg en de dichtsbijzijnde plaats is Martelange.

Nutchel cabins

Hoe basic is het?

Laura kreeg van een aantal mensen op Instagram de vraag of het heel erg basic is. Ik vond dat alleszins meevallen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Ja er zijn een aantal dingen die je niet hebt. Een daarvan is wifi, maar als je echt niet zonder verbinding met de buitenwereld kunt; er is wel prima 4G. Overigens is het hele concept erop gericht om je juist even afstand te laten nemen. Even te disconnecten dus.

De cabins zijn gezellig ingericht met veel hout, een uitgeruste keuken, comfortabele bedden, een houtkachel, bank en stoelen en eettafel. Er is een douche met warm water en een toilet. Dus zo basic is het allemaal niet.

Je hebt in de keuken geen warm water en er is geen koelkast. Wel wordt er voorzien in een koelbox en koelelementen kun je her en der op het park ophalen uit grote vriezers.

Eten op bestelling

Een van de fijne dingen van Nutchel is dat je pakketten kunt bestellen bij je cabin. Zo hadden wij een brunch pakket voor de eerste ochtend, een barbecue pakket en een raclette pakket voor de avonden. Je haalt het pakket van je keuze (wel van tevoren aangeven!) op in het hoofdgebouw (de cosy cabin) en je kunt direct aanschuiven. Wel nog even je koffie maken (met een percolator), pannenkoeken bakken en een eitje bakken of koken en je verse maaltijd is klaar.

De brunch is vrij uitgebreid met pannenkoekenbeslag, eitjes, yoghurt, heerlijke croissants en brood genoeg. Ook qua beleg heb je een uitgebreide keus tussen zoet en hartig. Het ontbijt pakket is wat eenvoudiger maar ook een prima keuze.

In het barbecue pakket zitten drie soorten vlees (er is ook een vegetarische optie aanwezig), twee salades, wat sausjes en stokbrood. De barbecue werkt op gas en is vrij eenvoudig te bedienen.

Neem wel zelf peper en zout en olie mee want dat is niet in de cabins voorradig.

Diverse cabins

Diverse cabins

Op het park zelf zijn de cabins goed verscholen in het groen en kun je kiezen uit verschillende soorten. Sommige hebben een hottub, hangmat en een bovenverdieping. Omdat wij Boaz mee hadden (de golden retriever van Laura) hadden we een lager gelegen cabin.

Je kunt dus in sommige van de cabins (niet allemaal) je hond meenemen en daar zijn dan ook voorzieningen voor. Er ligt een comfortabel hondenkussen klaar en voerbakken.

Minpuntje

Er was wel een klein minpuntje. Ik vond de plaatsing van het toilet op zijn zachtst gezegd wat merkwaardig. Het toilet zat namelijk onder een grote plank met handdoeken. Wilde je dus op het toilet gaan zitten dan moest dat in een voorovergebogen houding en opletten dat je niet je rug stootte tijdens het opstaan. Niet zo handig.

Maar goed, je komt er natuurlijk niet om de hele dag op het toilet te zetten en ook niet om de hele dag in bed te liggen (al kan dat prima!), maar wel even goed om daar rekening mee te houden.

PS: Inmiddels hebben we begrepen dat wij niet zo intelligent waren en dat die plank dus gewoon omhoog kan! Hahaha.. Nou ja, als je ook gaat, dan weet je dat alvast.

Heerlijke get away

Al met al is een verblijf voor een midweek of een lang weekend in een van de Nutchel cabins absoluut een aanrader. Het terrein is zo opgezet dat je nergens het idee hebt dat je op een park bent, maar eerder dat je je eigen hut in het bos hebt. Ja het is back to basic, maar wel met de meeste moderne gemakken.

Vanaf het park kun je ook wandelingen maken en er is in de omgeving – mits je een auto hebt – genoeg te doen. Daarover later meer.

Meer informatie over Nutchel cabins vind je hier.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.