Oesters plukken
79500
HomeFoodFoodtoursOesters plukken en slapen bij Op Oost
NederlandNederland

Oesters plukken en slapen bij Op Oost

Oesters plukken

Oesters plukken op mooi Texel

Afgelopen dagen waren we op winderig (maar zonnig!) Texel. We sliepen de eerste avond in het prachtige hotel Op Oost wat gerund wordt door Valerie en Joram. Valerie ken ik nog van het beach food festival waar ik in 2016 en in 2017 ben geweest. Eerlijk gezegd had ik niet meteen in de gaten dat het dezelfde Valerie was. Haha… Maar goed, Op Oost is echt een topplek als je binnenkort naar Texel wilt voor een paar dagen. Er zijn 12 prachtige suites, die allemaal anders zijn.

Oesters plukken met Jan

Een van de activiteiten die vanaf Op Oost wordt georganiseerd is oesters plukken. Jan – de schoonvader van Valerie – doet dit al heel lang en weet prachtig te vertellen over de omgeving, het oesters plukken en natuurlijk waar je op moet letten als je dat zelf wilt gaan doen.

Jan zoekt schelpen

Het wad is letterlijk een meter of 150 lopen vanaf Op Oost, dus we vertrokken met Jan, zijn oesterkarretje, een ander stel dat ook daar sliep en Charlotte en ik. (Charlotte heeft ook een leuk artikel geschreven over onze wadavonturen)

Nu moet je weten dat ik eigenlijk stiekem helemaal geen oester fan ben. Ik heb het echt wel vaak geprobeerd. Rauw, gestoofd, gebakken, gegrild en zo ongeveer alles er tussen in. Maar ik zal nooit vrijwillig oesters ergens bestellen. Dus ik dacht ik ga mee voor de foto’s.

Toch maar eentje

De oesters liggen bij laag water zo voor het oprapen. Best bijzonder en gelukkig waren de meesten niet supergroot. Dus ik durfde het wel aan om er eentje naar binnen te slurpen.

Oesters plukken

De regel is wel dat je alles wat je raapt ook zelf op eet. Dus je snapt dat mijn emmertje niet al te vol was. Van de anderen ook niet hoor. Je wilt tenslotte ook geen tien oesters achter elkaar naar binnen kletsen. Tenminste; de meeste mensen niet.

Voor bij de oesters had Jan een fles vonkelbier meegenomen. Een soort kruising tussen bier en champagne en erg lekker met de oesters. En eerlijk gezegd vond ik de oesters ook nog wel meevallen. Ik heb er zelfs drie opgegeten dus ik maak vorderingen.

Vuurzee bier

Na het oesters plukken waren we wel enigszins afgekoeld, want door de harde wind was het aan de zeekant van de dijk echt wel erg fris. Jan had ons al gewaarschuwd dat het verschil voor en achter de dijk soms wel 10 graden kan zijn. Nou dat klopte denk ik ook wel, want het was heerlijk om dan aan de andere kant van de dijk uit te komen in het zonnetje.

Texelse schaapjes

In room dining

De oesters waren voor ons eigenlijk ook een soort aperitief want we kregen een heerlijk diner op onze kamer geserveerd toen we eenmaal weer terug waren. De gerechtjes die hier uit de keuken komen, maken veelal gebruik van de lokale gerechten en zijn geïnspireerd op de zee.

Al met al is het echt een aanrader om eens jezelf te verwennen met een weekendje, een midweek of langer weg naar Op Oost.

Oesters plukken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like