ohasis boutique suites
1.2K20
HomeSlapenHotelOhasis Boutique Suites – Tenerife
SpanjeSpanje

Ohasis Boutique Suites – Tenerife

Overnachten op Tenerife

Tenerife kent natuurlijk veel – heel veel – verschillende hotels en appartementen. Sommigen zijn massaal, sommigen zijn mega luxueus en sommigen zijn kleinschalig en spiksplinternieuw. Ohasis boutique suites valt in de categorie nieuw en ergens tussen kleinschalig en mediumschalig (nieuw woord… haha) in.

ohasis boutique suites

Wij boekten hier min of meer omdat we niks anders konden vinden. Onze eerste keus van vakantie was om naar Karpathos te gaan waar we geboekt hadden voor Panthea Suites. Een fantastisch appartement met een (klein) privé zwembadje. We waren nogal verliefd op deze plek dus in eerste instantie een beetje teleurgesteld toen de Egeïsche eilanden onverwachts naar oranje sprongen en Tui onze reis annuleerde. Helaas pindakaas, dus snel op zoek naar een alternatief.

We hadden natuurlijk bij Tui geboekt (via Vakantiediscounter) dus het was ook zaak om via Tui iets nieuws uit te zoeken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik meestal niet meteen heel enthousiast wordt van de locaties die Tui heeft dus het was best nog even zoeken en veel heen en weer geapp tussen Laura en mij over mogelijke kandidaten.

Uiteindelijk viel de keus op Ohasis boutique suites (die overigens al een aantal keer van naam zijn veranderd als ik het goed begrepen heb dus het kan zijn dat je nog andere namen tegenkomt)

Ik vond de foto’s op de site niet meteen heel erg aantrekkelijk maar het was het enige enigszins kleinschalige wat we konden vinden op Tenerife dus dat werd hem ‘dan maar’.

Verrassing

Wat schetst onze verbazing toen de locatie echt geweldig bleek te zijn. Het hotel was nog maar twee weken geleden opnieuw open gegaan na een rigoreuze verbouwing inclusief een complete rebranding.

ohasis boutique suites

Luxury suites

Moet ik er wel bij zeggen dat wij een upgrade hadden gekregen dus wij verbleven in een van de Luxury suites. En damn… luxury zijn die zeker. Dat zie je wel als je de foto’s bekijkt, maar het hele complex is mooi. Sommige dingen zijn nog niet helemaal af. Denk aan een kinderspeeltuintje dat een beetje uit de toon valt en een voormalig parkeerterrein wat nog aangepast moet worden naar ‘iets anders’. Maar het zwembad is heerlijk, het restaurant ruim en mooi opgezet en aan alle details is verder gedacht.

Er zijn prachtige Balinese bedden die je kunt reserveren voor een dag. Daar wordt op dit moment ook gebruik van gemaakt door mensen die niet in het hotel logeren. Maar ik kan me voorstellen dat dat veranderd op het moment dat het hotel vol zit. Dat was nu zeker niet het geval.

In heel Tenerife merk je dat mensen nog aan het opstarten zijn. NIet alles is open en het is op sommige plaatsen nog best rustig. Wil je weten waar je kunt eten? Check dan zeker hier de restaurants op Tenerife.

Ohasis Boutique suites ligt in het plaatsje Los Cristianos, wat aan de meest toeristische kant van het eiland ligt. Op zich ligt het op een prima uitvalsbasis, al zou ik zeker een huurauto adviseren. Naar het strand lopen vanaf het hotel is een flink eind tippelen en wij hebben het strand ook niet echt goed bekeken. Dus of het de moeite waard is durf ik niet te zeggen.

Parkeren is – in tegenstelling tot veel andere plekken op Tenerife – een eitje voor Ohasis Boutique suites. Je parkeert namelijk voor de deur aan de straat. Gratis parkeren en eigenlijk altijd plek. Toen wij er waren tenminste. Het kan zijn dat het in een normaal hoogseizoen wat lastiger wordt.

Boeken bij Ohasis Boutique Suites kun je via diverse manieren. Op dit moment is het verstandiger om te boeken bij een pakketreis zodat je beter verzekerd bent in geval van een spontane wijziging in de reisadviezen. Wij boekten bij Tui via Vakantiediscounter. Maar los kun je ook boeken via booking.com. Of natuurlijk rechtstreeks. Dat kan ook nog.

  1. Hi Simone.

    Ik heb je blog over Ohasis Boutique suites gelezen omdat wij twijfelen deze accommodatie te boeken. Nu hebben wij een twijfel want we vinden niks over airco… Weet jij of dit er echt niet was en was dit storend?

    Groetjes Patty

    1. He Patty. Er was – op het moment dat wij er waren – inderdaad geen airco. Wel een ventilator. Er zou wel airco worden aangelegd maar misschien even checken of dat er al is. Ik weet niet wanneer het precies gepland is. Ik miste het wel eerlijk gezegd maar de vriendin met wie ik was niet. Dus tja het is maar net hoe goed je tegen warmte kunt natuurlijk 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like