HomeOm te doenSterren kijken op tenerife met night Skies tenerife
SpanjeSpanje

Sterren kijken op tenerife met night Skies tenerife

night skies tenerife

Sterren kijken

Hoe vaak kijk jij naar boven als je thuis bent? Misschien kijk je naar de sterren als het volle maan is. Of als je op een plek bent met heel weinig lichtvervuiling. Want pas dan zie je hoe ongelofelijk mooi ons heelal is.

Daarom was het avondje sterren kijken met Night Skies Tenerife zo bijzonder. We hadden al in Nederland een berichtje gestuurd of we mee konden op een van de nachtelijke avonturen. En gelukkig kon dat.

We werden stipt op tijd (om 18.45) opgehaald bij ons hotel door Craig. Craig en Kieran runnen Night Skies Tenerife samen. Kieran is de oprichter en begon hiermee en een paar jaar geleden kwam Craig het team versterken.

Het programma

De Night Sky Safari begint met een drie gangen diner bij een Canarisch restaurant. Het eten is prima maar stel je daar echt niet al teveel bij voor. Het hoogtepunt van het diner was het dessert. Wel leuk om tijdens het eten wat nader kennis te maken met je mede sterrenkijkers.

Na het eten rij je door tot een hoogte van 1400 meter voor de zonsondergang met bubbels. Craig weet onderweg allerlei leuke weetjes over Tenerife te vertellen. Zo leerden we dat Tenerife ooit 365 palmbomen kado gaf aan de Amerikanen. Die palmbomen vind je terug op Hollywood boulevard. Leuk als je een keer daar bent en niks te doen hebt. Dan kun je even tellen of het aantal klopt.

Zonsondergang

Vulkanen

Zo leren we ook dat Tenerife niet alleen de Teide vulkaan heeft maar dat er maar liefst een shocking aantal van 411 vulkanen op Tenerife staan. En ja, alle vulkanen hebben hun eigen naam! De Teide is evenwel de grootste vulkaan en het is bovendien een live vulkaan. De laatste keer dat er een uitbarsting was van de Teide was in 1706.

Normaal zou er ongeveer elke 100 jaar een nieuwe uitbarsting moeten zijn, dus dat betekent dat de Teide overtijd is en ‘elk moment’ zou kunnen uitbarsten. Ondanks dat Craig ons verzekerde dat dat niet toevallig deze avond zou gebeuren is het toch een gek idee.

De maan

Na de zonsondergang reden we nog een stukje verder omhoog voor de plek waar we het betere sterren kijken in de praktijk zouden gaan brengen. Craig zette de enorme telescoop op terwijl Kieran ons ondertussen uitleg gaf over het heelal en waar we nou eigenlijk naar aan het kijken zijn.

Ons eerste kijkje door die telescoop was naar de maan. Best lastig overigens om goed door een telescoop te kijken. We mochten om de beurt een kijkje nemen en gelukkig maakte Craig vervolgens ook nog een foto voor ons met onze eigen telefoons, van diezelfde maan. Dat keek toch wat makkelijker dan door de telescoop.

Na dat kijkje op de maan waren we eigenlijk wel een beetje verpest. Want dat prachtige heldere beeld van die maan zie je niet als je naar twee verschillende heelal’s kijkt. Dat vind ik dan weer wat lastiger om te zien wat ik moet zien.

Maar al met al was het wel een magische ervaring en is een avondje sterren kijken op Tenerife echt een aanrader.

Het was trouwens flink koud daar boven op die berg ’s avonds laat dus we waren maar wat blij met de gele jasjes die Kieran bij zich had. Maar warm aankleden is wel een goed idee.

Je kunt de tour doen met de busjes zoals wij hebben gedaan of je kunt met je eigen auto omhoog de berg oprijden. Persoonlijk ben ik daar niet zo’n fan van om midden in de nacht de haarspeldbochten te rijden, maar he, als jij daar geen problemen mee hebt? Dan kan dat dus ook.

Wij als Donald Trump look-a-likes

Ter afsluiting maakte Craig nog een foto van ons onder de sterrenhemel, waarbij we 10 seconden stil moesten blijven staan. Hierboven het eindresultaat… Behalve dat we eruit zien als Donald Trump wannabees is het toch een leuk aandenken… 🙂

Check ook 10 x doen op Tenerife voor nog meer tips.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like