Rapallo Italie
5700
HomeStedenreisRapallo – Italië
ItalieItalie

Rapallo – Italië

Rapallo Italie

Strand

Onze verwachtingen van Rapallo waren niet heel erg hoog gespannen. Ik had het geboekt als einde van onze rondreis door Toscane een aantal jaar geleden en het vooral uitgekozen omdat het aan zee lag en omdat we daar een hotel konden boeken met uitzicht op zee. Het leek ons een fijn einde om af te sluiten met een paar relaxte dagen in een kustplaatsje.

Eerder waren we in Levanto. Ook aan de kust maar dat viel heel erg tegen. Vandaar dat we dit keer dachten dat het ook nog wel eens tegen kon vallen. Gelukkig was dat dit keer een heel stuk positiever.

Rapallo heeft een vrij grote en luxe jachthaven, waar het een na het andere mega-jacht aanlegt. Het lag aan de andere kant van de baai dus het merendeel van het “jachtvolk” kwam niet zover als bij ons hotel in de buurt of ging voor een dagje naar de overkant waar het mondaine Portofino ligt.

Rapallo 2

Portofino

Heel leuk om een dagje te bezoeken en met de boot ben je er zo. Hou er echter rekening mee dat de prijzen in Portofino vér boven het normale niveau liggen. Rapallo was al iets duurder dan andere kustplaatsjes maar in Portofino was het nog eens twee keer zo duur. Zó duur dat wij besloten om elders te gaan lunchen. Ik vind het niet erg om wat geld uit te geven op vakantie maar het ging eigenlijk helemaal nergens over.

De Gucci’s, Prada’s en Rolex-en vlogen om je oren en sommige restaurants hadden zóveel accessoires op hun tafeltjes staan dat er geen kopje koffie meer bij paste. Ergens ook wel weer hilarisch…

Rapallo 3

Over hilarisch gesproken: wij besloten een van de avonden om te gaan eten bij Trattoria Maria. Er was nog net buiten een tafeltje vrij (in Vico de la Rosa) en wij waren blij het laatste plekje te bemachtigen, maar eigenlijk ging het vanaf dat moment fout. Zodra de wijn op tafel werd gezet werden we aangevallen door hordes fruitvliegjes. Onze wijn veranderde binnen no time in een zwembad vol met van die kleine zwarte rotbeessies. Afdekken met een servet lukte maar matig. Vervolgens kregen we ons voorgerecht maar nergens was bestek te bekennen.

Hippie

De bediening – een of andere gesjeesde hippie – liep als een kip zonder kop rond, dus we gingen zelf binnen maar even bestek halen. Vervolgens – op de vraag of we een potje peper konden krijgen – kregen we een dicht potje met hele pepers aangereikt.. Zonder molen. Pas toen we vroegen hoe we daar de peper uit moesten krijgen begrepen ze dat dat inderdaad wat lastig was en kregen we een normaal potje.

rapallo 4

Met het eten zelf was overigens niks mis hoor, maar we hebben wel flink gelachen.

Terug naar Rapallo

Nu verwacht ik niet dat diezelfde vent er nog werkt, maar voor onze aankomende reis naar Italie hebben we op de terugweg weer drie dagen geboekt in Rapallo. Dit keer niet in hetzelfde hotel, maar in een veel charmanter bed & breakfast, iets van de haven af. Het is natuurlijk alweer jaren geleden dat we er waren dus ik ben echt wel heel benieuwd hoe het nu is, maar ik verwacht toch op zijn minst weer even een paar laatste dagen lekker te relaxen daar.

Rapallo 6

Binnenkort dus meer over Rapallo!

Rapallo 7

Bewaren? Pin onderstaande foto!

Rapallo italie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.