Brouwerij Schneider Weisse
500
HomeFoodLokale specialiteitSchneider Weisse – wit bier uit Duitsland
DuitslandDuitsland

Schneider Weisse – wit bier uit Duitsland

Brouwerij Schneider Weisse | simoneskitchen.nl

“Ja leuk… We gaan ook bier proeven! Om kwart voor tien in de ochtend…”

Als je denkt aan Duitsland, dan denk je al heel snel aan de speciale bieren die er gemaakt worden. Althans als je een bierliefhebber bent of er eentje in huis hebt (ja dus..) en ons bezoek aan de Schneider Weisse bierbrouwerij ging vergezeld van een heuse bierproeverij. ’s Morgens vroeg… Dat dan weer wel.

20150620-MH2A1720

De bierbrouwerij is een familiebrouwerij die sinds 1972 bestaat. In het ‘museum’ gedeelte ligt zelfs het oorspronkelijke receptenboekje nog van de eerste Georg Schneider. Inmiddels wordt de zaak gerund door Georg Schneider de zesde. (Of ze nou al hun zonen met opzet dezelfde naam geven..? )

Hop
Hop

Een gedeelte van de brouwerij is nog in het oude pand, maar de echte brouwerij is natuurlijk allang gemoderniseerd en voorzien van enorme ketels met bier. Als we binnenkomen in het gedeelte waar het daadwerkelijke bier wordt gemaakt slaat de bierlucht je dan ook meteen in de neus… (voor zover iets in je neus kan slaan… Haha)

In open vaten gerijpt
In open vaten gerijpt

Een reden van die enorm sterke lucht is het feit dat het witte bier van Schneider nog traditioneel in open vaten wordt gerijpt. Op die manier krijgt het zijn unieke aroma, doordat er veel meer lucht bij het bier komt. En het is grappig als je erbij staat want het bier leeft ook echt. Het bubbelt en pruttelt continue. Het ontstane schuim wordt met regelmaat met de hand afgeschept. Blijft het liggen dan kan het bier bitter worden.

20150620-MH2A1738

Na de rondleiding is het dan tijd om het bier ook daadwerkelijk te proeven. Onderweg naar de brouwerij had ik nog zo mijn bedenkingen over het proeven van bier zo vroeg in de dag maar ach, een slokje kan altijd toch?

Wit Bier

En het bier is erg lekker. Ik ben eigenlijk geen grote bierdrinker, maar de twee biertjes die ik heb geproefd (er zijn grenzen aan mijn bierdrinkerij op de vroege ochtend) waren echt erg lekker. Jammer genoeg konden we niet zoveel meenemen aangezien de meesten van ons alleen met handbagage onderweg waren. Ik heb wel even gezocht en je kunt het gelukkig ook in Nederland krijgen. In ieder geval hier via Biernet, via Bier & Zo en via Mitra slijterijen. Althans dat is wat ik zo snel heb kunnen vinden. Wij hebben volgens mij een mitra in de buurt dus ga er zeker binnenkort even neuzen. Ik wil dit biertje natuurlijk ook delen met de (bier) dude des huizes…

Gelukkig met heerlijke pretzels om de maag een beetje op peil te houden
Gelukkig met heerlijke pretzels om de maag een beetje op peil te houden

Schneider Weisse is te bezichtigen met proeverij op dinsdag en donderdag om 2 uur. (donderdag alleen van mei tot oktober) voor 8,50 per persoon.

20150620-MH2A1776

Disclaimer: Wij waren in Duitsland op uitnodiging van het Duits Verkeersbureau als onderdeel van de #jungedonau campagne.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like