View vanaf de Preikestolen mountain lodge
600
HomeOm te doenPreikestolen – voor een beetje uitdaging
NoorwegenNoorwegen

Preikestolen – voor een beetje uitdaging

Aan het begin van de preikestolen | simoneskitchen.nl

Het begon allemaal zo onschuldig; we zouden een leuke hike gaan doen tijdens onze Noorwegen trip. Klinkt goed toch? Maken al die extra calorietjes tijdens het diner ook weer een beetje goed.
Aangezien verslapen het thema van de trip was, versliep Lianne zich dit keer flink tot Susanne haar om kwart over 7 wakker belde ( er kwam geen reactie op sms, whatsapp dus we moesten wat!) Dus die kwam om half acht met vliegende vaart naar beneden. Nog snel wat eten in de tas gepropt en hop met snelle vaart achter onze gids Kees aan om de veerboot naar het beginpunt van de wandeling te halen.

Onderweg naar preikestolen | simoneskitchen.nl
Nog even insmeren voor vertrek!

Dat lukte gelukkig nog net op tijd, want die boten wachten niet op ons natuurlijk.
De boottocht zelf was heerlijk. Lekker in het windje uitwaaien… Bij aankomst een stukje met de bus nog naar de Preikestolen Mountain Lodge voor het vertrekpunt.
En alleen die locatie zelf was al geweldig. Mooi uitzicht (je zit daar op 300 meter hoogte) en we hadden er zin in.
Kees vertelde nog terloops dat het hoogteverschil tussen begin en eindpunt 300 meter was. Klinkt toch niet heel bijzonder vind je wel ? Wat is nou 300 meter?
Omhoog Simone. 300 meter omhóóg…. Wat dat precies inhield… Daar kwamen we gauw achter tijdens de eerste klim van 50 meter hoogteverschil…
Ik gok dat dat het eerste moment was dat ik een beetje het vermoeden kreeg dat ik wellicht af moest haken…. Mijn benen voelden aan als pap…
Halverwege – na de steilste klim notabene – zijn Francesca en ik gestopt en zijn de jonkies doorgelopen..

Francesca en ik

Het is treurig maar waar…. Ik ben echter wel vast van plan om op een later tijdstip nog eens de preikestolen te beklimmen en het dan goed te doen. Whole30-loos moet het al een stuk beter gaan en misschien wat meer trappen klimmen van tevoren ter oefening!

De foto’s van de meiden die het wel hebben gehaald, waren geweldig. Zoooo mooi dat ik er drie keer harder van baalde dat ik het niet gehaald had, maar zoals ik al zei; mijn wraak zal zoet zijn.. (wraak op die berg dan he..)

Maar ben je in de Stavanger regio dan is de Preikestolen wel een must see. Het is een van de mooiste uitzichten ter wereld (heb ik me laten vertellen) maar het is ook een pittige klim dus hou daar even rekening mee. Een beetje conditie is dan wel aan te raden. Alhoewel… het is natuurlijk uitermate confronterend als je hele gezinnen met kinderen op hun nek naar boven ziet klauteren terwijl jij aan de terugweg bezig bent… Om nog maar niet te praten over een groepje dames die de nodige overtollige kilo’s mee moest torsen… Ik weet natuurlijk niet of die de top wel hebben gehaald maar ik voelde me wel een beetje een sukkel.

View vanaf de Preikestolen mountain lodge | simoneskitchen.nl

Maar genoeg daarover! Zoals ik al zei; op naar de re-run.

Disclaimer: Wij waren in Stavanger op uitnodiging van Visit Norway en Region Stavanger.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like