Restaurant Neni
HomeFoodRestaurants7 x restaurants in Berlijn
DuitslandDuitsland

7 x restaurants in Berlijn

Waar ga je het lekkerste uit eten in Berlijn?

Aan lekkere restaurants heb je in Berlijn echt totaal geen gebrek. Je vind er letterlijk alles en voor ieder wat wils. Maar om de keus wat makkelijker te maken heb ik er vast een paar voor je getest. Je vindt in de lijst niet alleen restaurants maar ook de lekkerste ijstent en dé plek om koffie te drinken in Berlijn.

Wat zijn jouw favorieten? Voeg ze vooral toe in de comments, dan weet ik dat voor de volgende keer.. Ik had dit keer mijn camera thuis gelaten. Het was slecht weer en het leek me ook wel eens lekker om zonder apparaat op stap te zijn. Het gevolg is dan weer wel dat ik natuurlijk niet de beste foto’s heb. Sorry daarvoor! Volgende keer beter!

Met de trein naar Berlijn

Het fijne van een bestemming als Berlijn is dat je er makkelijk met de trein heen kunt. Ik vond het heel relaxed en als je een beetje kijkt naar welke periode en welke tijden dan is het ook nog betaalbaar. Tijdens de reis kun je lekker een boekje lezen of uit het raam staren. Je komt in ieder geval een stuk relaxter aan dan wanneer je moet autorijden.

Restaurants in Berlijn

Monsieur Vuong

Monsieur Vuong

Ik had volgens mij gegoogled en kwam uit bij een restaurant in de buurt van waar we op dat moment liepen: Monsieur Vuong. Kreeg goede recensies al werd er wel meteen bij gezegd dat het handig was om er op tijd heen te gaan. Het restaurant ging om 12 uur open en wij waren er denk ik ongeveer om kwart over. Afgeladen! We konden nog net een (gedeeld) tafeltje bemachtigen. Ik snap wel waarom het zo populair is. Het eten is er heerlijk, vers en echt Vietnamees. Wat mij betreft mijn nummer 1 aanrader van restaurants in Berlijn! Niet zo heel erg geschikt voor een romantisch diner maar wel lekker als lunchplek.

Neni

We sliepen (voor mij voor de tweede keer) in het fijne Bikinihotel in Berlijn. Neni is het restaurant dat hoort bij het Bikinihotel en het is een populair restaurant in Berlijn. De keuken is een soort moderne mix van Midden-Oosten, Perzisch en (schijnbaar) Oostenrijks. Hoe dan ook wij aten er voor de lunch want voor het avondeten was alles al volgeboekt toen wij er waren. Wil je dus perse bij Neni eten dan is het aan te raden om ruim van tevoren te bespreken. Overigens heeft Neni inmiddels ook een vestiging in Amsterdam. Dus hoef je niet perse naar Berlijn voor een diner.

Pauly Saal

Pauly Saal

Ok, wil je bij Pauly Saal eten neem dan een flinke portemonnee gevuld met geld mee want goedkoop is het in ieder geval niet. Het restaurant is gevestigd in een oude meisjesschool en dat zie je overal nog terug. Behalve Pauly Saal zitten er nog een paar andere bedrijfjes en ik geloof ook nog een cafe. Maar zoals gezegd het was een prijzige ervaring. Voor twee personen waren we € 350,- kwijt! Dat is dan wel inclusief in totaal 6 glazen wijn en een aperitief dat bij het nakijken van de bon € 25,- per glas was!! Die zou ik dus in ieder geval overslaan. Maar goed het eten was wel echt lekker. Dus ben je bereid wat uit te geven voor een aparte ervaring dan is het een aanrader.

Night Kitchen

Toen wij de Night Kitchen bezochten waren ze nog niet zo erg lang open. Inmiddels gaan ze al wat jaren mee en zijn de prijzen ook meegegroeid. Voor rond de 15 euro heb je nu gerechtjes om te delen. De Night Kitchen komt oorspronkelijk uit Tel Aviv en de gerechtjes zijn dan ook gebaseerd op die keuken. Wij hebben er heerlijk gegeten en het is bovendien een gezellig en sfeervol ingerichte plek.

Factorygirl

Factory girl is een hip en superleuk plekje voor een heerlijke lunch. Je kunt er lekker loungen in een van de luie stoelen, er is gratis wifi en de lunch is erg lekker. Het ligt wel een beetje uit de richting dus je moet er wel speciaal naar op zoek gaan (of wij gingen via een soort detour, dat kan ook)

Tanne B – ijssalon

Wie houdt er nou niet van ijs? Nou ja, streep die vraag maar door; dat zijn er vast een heleboel. Haha… Ik vind een lekker ijsje heerlijk. Dus toen we allerlei goede verhalen hoorden over Tanne B toen we in Berlijn waren en in de goede buurt werd het natuurlijk tijd om de proef op de som te nemen en eens te kijken hoe die heerlijke ijsjes dan wel smaakten.

Tanne B ijssalon

We hadden mazzel want het was warm en het hele terras zat buiten vol maar we vonden nog net een plekje in de schaduw. Kun je nagaan hoe warm het was, als wij in de schaduw wilden zitten.

Je kunt hier overigens ook prima terecht voor eenvoudig een kopje koffie of thee.

Eissalon tanne B am Lausitzer Platz

The Barn Roasters

Ik heb iets met koffie. Ik ben er gewoon gek op en hoewel – als het op koffie aankomt – geen plek is als thuis, vind ik het nog steeds fijn om leuke koffie spots uit te proberen en dus kwamen we zo uit bij The Barn Roasters tijdens onze trip naar Berlijn. Om te beginnen is het een leuke locatie. Ik hou van dat ruige. Veel hout, achterin staat een oude koffie roast machine en zakken met koffie, de koffie zelf kun je kopen in alle varianten in mooie papieren zakjes, ze hebben er heerlijke carrot cake en als je nou gewoon niet van koffie houdt dan kun je ook een lekkere thee bestellen.

Barn Roasters restaurants in Berlijn

11 locaties

Je vindt de Barn Roasters inmiddels terug op 11 locaties door Berlijn heen, dus dat geeft al aan hoe populair dit concept is. Je kunt er genieten van een slow roasted koffie of je kunt er koffiebonen kopen om mee naar huis te nemen.

Barnroasters

Slapen in Berlijn

Berlijn heeft natuurlijk een ongekend aantal hotels. Voor elk budget is er wel wat te vinden. Ben je op zoek naar een hotel? Check dan hier alle hotels in Berlijn. Maar zoals ik al zei het Bikini hotel is echt een aanrader!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like