Robert wil op reis naar
34100
HomeAlgemeenik wil op reis naarRobert wil op reis naar…

Robert wil op reis naar…

Robert wil op reis naar

Stel je eerst even voor: wie ben je? Heb je een reisblog of niet? Hoe belangrijk is reizen voor jou?

Ik ben Robert en ben geboren en getogen in het mooie Limburg. Ik blog sinds 10 jaar op Traveljunks, een blog over zelfstandig en avontuurlijk reizen. Reizen is voor mij meer dan een hobby. Sinds mijn jeugd ben ik gek op reizen en het ontdekken van voor mij onbekende plekken. Vooral het reizen per auto door prachtige gebieden vind ik geweldig, al staat een citytrip ook regelmatig op het programma.

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

Dat is verschillend. Meestal maken we (mijn partner en ik) een lange en een korte reis per jaar en gaan we tussendoor vaker enkele dagen naar een leuke stad of mooi gebied.

Persreizen niet meegerekend, hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

Die beslissing maken we vaak niet kort voor het boeken. We hebben samen een aantal wensbestemmingen, die in de loop der jaren wel een keer worden bezocht. Er staan er altijd wel een aantal op de nog niet vastgelegde planning. Vaak komen er spontaan nog korte reisjes of citytrips tussendoor.

Chili

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline reisbureau/reisorganisatie?

Het meeste boeken we online. Vluchten en overnachtingen sowieso. Een dag- of meerdaagse trip doen we soms wel via een organisatie. Dat kan online, maar ook bij een lokaal reisbureautje zijn.

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

Ik reis zo goed als altijd met mijn partner. In groepsverband reizen doe ik niet graag. Soms hebben we wel eens een tour van een of twee dagen in groepsverband, maar alleen als het niet anders kan. Ik wil niet gebonden zijn aan veel dingen die bij een groepsreis horen.

Karijni


Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een verre reis?

Die kan ik niet echt beantwoorden, al is dat eerste tegenwoordig ook een optie. De drang dat het elk jaar minimaal 1x ver moet is niet meer zo sterk als vroeger. Dichtbij is het vaak net zo mooi als ver weg 😉

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

Dat de reis relaxed en afwisselend is en je kunt doen waar je zin in hebt.

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

De laatste verre reis was naar Myanmar en Cambodja. Myanmar hadden we al lang op onze wenslijst staan en afgelopen jaar was dit prachtige land eindelijk aan de beurt.

Bagan tempel

Wat wordt je volgende reis?

Onze volgende verre reis gaat naar Japan.

Heb je zelf nog aanvullende info die je kwijt wilt?

Laat je niet gek maken door social media en de influencers op kanalen als Instagram. Verdiep je in een bestemming of cultuur en laat dat de reden zijn om ergens een reis naartoe te maken. Die dromerige, vaak in scene gezette, plaatjes achterna jagen is misschien leuk, maar dat lijkt bijna iedereen vandaag de dag te doen. Doe eens iets onverwachts en ga ouderwets op onderzoek uit in een land of gebied. Ik weet zeker dat het je positief zal verrassen 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like