HomeAlgemeenik wil op reis naarTruusje wil op reis naar…

Truusje wil op reis naar…

Truusje wil op reis naar
Truusje wil op reis naar

Stel je eerst even voor: wie ben je? Heb je een reisblog of niet? Hoe belangrijk is reizen voor jou?

Ik ben Truusje en mijn blog heet De Sandwichformule. Ik ben dol op het maken en delen van lekkere recepten, maar ik schrijf ook graag over films en alle reizen die ik maak. Ik vind het erg leuk om anderen mensen te inspireren en deel al mijn tips en aanraders graag.

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

Vorig jaar waren mijn vriend en ik voor ons doen erg vaak op pad geweest, mede doordat ik drie reisjes gewonnen had. Echt mega mazzel hadden we toen! Dit jaar zouden we wat minder vaak weggaan, maar uiteindelijk zijn het toch meer tripjes geworden dan we van plan waren. Doordat mijn vriend voor zichzelf werkt en we geen kinderen hebben kunnen we altijd buiten het hoogseizoen op pad. Dat scheelt echt veel geld, waardoor we wat vaker kunnen gaan. Dit jaar staat de teller op acht reisjes. Sommige wat langer, andere wat korter, maar daarom niet minder leuk. 

Persreizen niet meegerekend, hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

Als ik mooie reisfoto’s voorbij zie komen op Instagram of blogs, sla ik die meteen op. Het zijn meestal Europese bestemmingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Inmiddels heb ik een heel lijstje met gebieden en steden die ik graag nog eens wil bewonderen.

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline reisbureau/reisorganisatie?

Tijdens autovakanties boek ik altijd alles zelf. Bij een vliegvakantie hangt het er vanaf. Soms is een pakketreis makkelijker en goedkoper, maar die sluiten niet altijd aan bij mijn wensen. Dus soms stel ik ook weleens zelf een vliegvakantie samen.

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

Ik reis het allerliefste met mijn vriend. We kunnen heel goed vakantie vieren samen en vinden dezelfde dingen leuk. Het allerliefste gaan we op pad met onze twee honden. Niet elke bestemming is geschikt voor ze, dus dan blijven ze bij mijn vader die heel goed op ze past. Maar ik kies het liefst bestemmingen uit waarbij ze wel mee kunnen. Ik vind dat zo gezellig!

Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een verre reis?

Dan kies ik absoluut voor een aantal keer per jaar wat minder ver weg. Ik heb ooit weleens het plan gevat om te gaan sparen voor een rondreis door Amerika, maar het lukt me slecht om mijn geliefde tripjes door Europa te skippen. Ik vind dat Europa zoveel moois te bieden heeft en ben nog lang niet uitgekeken. Ook in Nederland vind ik het leuk om een dagje of een weekendje weg te gaan. De Veluwe en Limburg zijn favoriet. Maar ook in Drenthe wandelen we graag met onze honden.

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

Dat het niet al te warm is, daar houd ik niet zo van. Mijn vriend gaat daar ook niet lekker op en onze honden al helemaal niet. In juli en augustus gaan wij dan ook nergens heen. En ik vind het niet fijn als het stikt van de zwerfdieren op een vakantiebestemming. Vaak ontkom je er niet aan, maar ik houd er wel degelijk rekening mee. Ik word daar zo naar van. Ik hoef ook niet zo nodig naar gebieden waar veel mensen in diepe armoede leven. Ik vind dat erg dubbel.

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

Onze laatste vakantie was een week naar Engeland. Ik had op Facebook een filmpje voorbij zien komen van een modderrace voor honden en baasjes voor het goede doel. Die races worden op prachtige landgoederen gehouden en ik werd direct heel enthousiast. Wij gaven ons op voor de race in Nottingham en boekten een cottage in het Peak District. Hadden we nog nooit van gehoord, maar het was zó leuk. We gingen met onze auto via de tunnel bij Calais en dat was ideaal, ook voor onze honden. We hebben het super leuk gehad. De modderrace werd helaas afgelast omdat het die dag toevallig erg warm was, maar is verplaatst naar oktober. Omdat het Peak District ons zo goed bevallen is hebben we besloten om dan opnieuw te gaan.  

Wat wordt je volgende reis?

Twee weken op autovakantie met onze honden naar Frankrijk in september. Eerst zitten we een week in een gîte in de Ardèche, daarna gaan we nog wat verder naar het zuiden en gaan we richting de Gorges du Verdon. We verblijven daar een week in een huisje op een camping. Frankrijk is toch wel één van mijn favoriete vakantielanden, dus ik kan niet wachten.

Heb je zelf nog aanvullende info die je kwijt wilt?

Ik vind het heel leuk om naar een bestemming te gaan waar ik vooraf niet echt een beeld bij had. Zo zijn mijn vriend en ik dit voorjaar op citytrip geweest naar Kiev en dat vond ik erg verrassend. Vorig jaar en het jaar ervoor hebben we een camper gehuurd en zijn we met onze honden op heel veel plekken beland waar we nog nooit van gehoord hadden. Ik had beide keren een route gemaakt langs verschillende natuurgebieden en steden, maar onderweg hebben we ook zoveel verrassende dingen gezien.  Ik houd daar heel erg van. Wat mij vooral opviel is dat bijna overal wel iets moois of leuks te ontdekken valt. En dat verder weg niet per se mooier of interessanter is dan een bestemming wat dichterbij.

Alle posts in de serie ‘Ik wil op reis naar…” vind je hier!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like