7 dingen om te doen in Savannah
2300
HomeOm te doen7 dingen om te doen in Savannah
UsaUSA

7 dingen om te doen in Savannah

Tijdens onze roadtrip door de USA bleven we maar liefst 5 dagen in het mooie Savannah. Wat je daar allemaal kunt doen? Dat lees je hier.

7 dingen om te doen in Savannah

De leukste dingen om te doen in Savannah

Vorige week liet ik jullie al de lekkerste restaurants in Savannah zien. Dit keer neem ik je mee naar de andere bezienswaardigheden, want er is meer te doen in Savannah dan alleen eten. Alhoewel wij daar echt sterren in zijn hoor.. Voor mij is reizen absoluut synoniem met lekker eten! Maar goed, je kunt niet de hele dag aan het eten zijn dus ja, we hebben ook andere dingen gedaan. Hier mijn favorieten!

Bonaventura cemetery

Als je ooit in Pere Lachaise bent geweest dan heb je eigenlijk het mooiste kerkhof al gezien maar toch is Bonaventura een aanrader om heen te gaan. Het gebied is zo groot dat je er met de auto doorheen mag rijden. Dat vind ik zelf dan weer een beetje gek dus wij zijn met de benenwagen gegaan. Het resultaat is wel dat je niet oneindig ver komt. Maar dat is ook wel prima. Na graf nummer 1346 ben je er ook wel klaar mee. En ze zijn natuurlijk niet allemaal even mooi. Ik hou vooral van de wat vervallen exemplaren. En je kunt er ook een ghost tour toen! Die hadden we nog wel graag gedaan maar gebrek aan tijd enzo…

Bonaventura cemetery

Wormsloe historic site

Wormsloe is een voormalige plantage en als je in Charleston bent geweest op de Boone plantage dan kun je deze beter overslaan. Er is niet zoveel meer te zien, al is het terrein zelf wel erg mooi. En de oprijlaan is prachtig dus alleen daarvoor kun je natuurlijk even een kijkje nemen. Het nadeel is dat je meteen bij de ingang al moet betalen om verder te gaan. Ik denk dat je nog wel wegkomt met een kijkje nemen van de oprijlaan maar verder gaan kost je geld. Aan jou de keus of je dat de moeite waard vindt. Wij hebben het wel gedaan maar ik vond het eerlijk gezegd niet de extra prijs waard. Alleen de oprijlaan is meer dan genoeg.

Wormsloe

Savannah Taste Experience foodtour

Een absolute aanrader is de Savannah Taste Experience. Ik vertelde er al meer over in het stukje over de restaurants van Savannah, maar behalve de restaurants krijg je ook een beetje geschiedenis te horen. Voor een cultuurbarbaar als ikzelf was dat net genoeg. Je kunt ook andere tours boeken in Savannah waarbij je meer geschiedenis om je oren krijgt. Overigens wilden wij heel graag een toer met paard en wagen doen, zag er erg leuk uit maarrr de kosten waren $ 160,-! Voor een ritje met paard en wagen vond ik dat toch echt te gortig. En dat was voor een groepstour. Wil je een prive wagen dan is het nog meer.

Foodtour Savannah

Waterfront

Het meest toeristische gedeelte van Savannah vind je aan de waterkant. Je kunt hier een boottochtje maken met zo’n missisipi boot (hebben wij niet gedaan) of mensen kijken. Het is er schreeuwend duur en zit vol met toerist traps, maar het is wel iets dat je gezien moet hebben. Je hoeft er tenslotte niks te kopen.

Waterfront

Savannah Candy Kitchen

Wel leuk voor de zoete kauwen onder ons is een bezoekje aan de Savannah Candy Kitchen. Het is een keten en je vindt er meerdere verspreid over de stad maar wij bezochten die aan het waterfront. Het is meer dat je je ogen uitkijkt van alle rommel die ze er verkopen. Bovendien hebben ze allerlei leuke dingen om de bezoekers te lokken (de kinderen dan vooral) met een soort treintjes waar ze de toffee’s mee maken die dan de halve winkel doorgaan. Het is gewoon leuk om te bezoeken. We hebben er niks gekocht maar kijken is gratis.

Candy kitchen savannah
Candy kitchen savannah

Downtown Savannah

Natuurlijk mag een bezoek aan downtown Savannah niet ontbreken. Het zit er vol met hippe tentjes, fijne winkels en leuke coffee bars. Vele malen leuker dan de winkeltjes en restaurants langs de waterfront.

Downtown Savannah

Savannah heeft zoveel pleintjes dat het lastig wordt om ze allemaal te bezoeken maar het is zeker de moeite waard. Van oudsher had elk pleintje een andere functie. De een lag bij een school, de ander bij een kerk, een museum of een ander publiek gebouw. Tegenwoordig zijn het vooral plekken waar veel mensen schaduw zoeken. Ga er eens zitten op een bankje en laat heel Savannah aan je voorbij lopen.

Pleintjes in Savannah

Barnes & Noble

Ok, ik geef toe, dit is een beetje een rare toevoeging maar gezien het feit dat wij behoorlijk wat uurtjes hebben doorgebracht in Barnes & Noble vond ik dat het er toch bij hoorde. Want…. we zijn boekengek en er zijn maar weinig winkels van dit formaat in Nederland te vinden.

Dus als je van boeken houdt dan is het echt de moeite waard om eens lekker wat verkoeling te zoeken bij Barnes & Noble. Tenzij je geen ruimte meer hebt in je koffer, dan is het handiger om ver weg te blijven. Haha…

PS. Ben je fan van reizen check dan ook vooral mijn reisblog Paper Travels.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like