Roadtrip USA Brooklyn bridge
24200
HomeOm te doenRoadtrip door de US – Van New York tot Miami
UsaUSA

Roadtrip door de US – Van New York tot Miami

Roadtrip USA Brooklyn bridge

Van New York tot Miami

Het lijkt alweer zo lang geleden maar onze roadtrip die we deden door het oosten van de VS staat me nog wel bij als de dag van gisteren. Tijd om het een en ander op een rijtje te zetten en jullie mee te nemen op reis. Dit is een globaal overzicht en de details over de locaties volgen nog in andere posts. Ik link die dan ook weer hier ter zijner tijd.

Eerst wat tips

Eerst even wat algemene tips voor als je ook een roadtrip door de US gaat maken. We kwamen er al snel achter dat data een must is. Ik heb best een ok hoeveelheid data op mijn telefoon maar dat bleek al snel echt niet genoeg te zijn. En bijbetalen vanuit Nederland kost een klein vermogen.

Een datacard kopen is een heel stuk handiger. Wij kochten er eentje in New York via AT&T. Die was $ 60,- voor onbeperkte data. Ik geloof meteen dat ze er ook goedkoper zijn. Maar we kwamen langs de AT&T winkel en ik ben dan het type ongeduld en geen zin om verder te zoeken. Maar als je het van tevoren uitzoekt is het misschien handiger. Zeker als je een huurauto hebt en je gebruikt de navigatie via je telefoon is een datacard een must. Maar ook handig als je af en toe dingen op instagram wilt posten en niet elke keer wilt wachten tot je ergens wifi hebt.

Tweede tip als je een roadtrip door de US gaat maken is het installeren van een goede navigatie app. Bijna alle nieuwe auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met zo’n apple carkit. Je kunt natuurlijk iets als google maps gebruiken, maar persoonlijk ben ik – sinds onze reis door Amerika – fan van de app Waze. Ik kende het voorheen niet, maar gebruik het nu ook in Nederland. Je kunt de taal instellen op Engels (dat is heel handig want anders krijg je de Engelse straatnamen op zijn Nederlands uitgesproken) en ook de afstanden in miles. Dat is niet alleen handig met de afstanden maar ook met de maximum toegestane snelheid.

De app laat je weten of er wegwerkzaamheden zijn, of er een ongeluk is gebeurd, of er iets op de weg ligt enzovoort. Echt een aanrader.

New York

New York, New York! Het was voor mij het tweede bezoek aan deze bruisende stad. De eerste keer was kort en hevig met een aantal collega’s in de tijd dat ik nog bij Nike werkte. Ik wist dus al dat een goed hotel in New York echt redelijk peperduur is. Dit keer kozen we voor een AirBnb en we verbleven in de wijk Bedford Stuyvesant.

Deze wijk was voorheen nog wel een beetje twijfelachtig en nog steeds kun je er mindere stukken tegenkomen, maar de wijk zelf is up and coming en daardoor redelijk betaalbaar. We zaten bovendien om de hoek van de metro dus helemaal prima.

Nou ja New York heeft geen introductie nodig lijkt me zo of wel? We verbleven hier in een Airbnb appartement in de hippe wijk Brooklyn. We zaten in Bedford Stuyvesant, een wijk die voorheen niet zo’n beste naam had maar die momenteel up & coming is. Prima om te verblijven met de metro om de hoek.

Brooklyn bridge

Ik hou van New York. Eenvoudigweg door de stad slenteren en her en der wat eten is al voldoende, maar er is ook genoeg te doen als je wat meer van de toeristische hotspots houdt. Ik ga je daar binnenkort nog in meenemen. Dus wordt vervolgt.

Over het vervoer met de taxi in New York schreef ik al een artikel.

Philadelphia

Philadelpia was onze eerste stop na New York. En hoewel Philly natuurlijk ook een grote stad is, is de sfeer er zo totaal anders. In New York merk je dat het echt een wereldstad is die “geplaagd” wordt door vooral veel drukke mensen, een jachtig leven en mensen die vooral gehaast zijn. Onaardiger daardoor. Dat is mijn oppervlakkige mening natuurlijk. Het is niet dat we echt heel veel contact hebben gehad met de New Yorkers op zich.

In Philadelphia is het tempo net een tandje lager. De stad doet ook totaal anders aan. Veel plekken zijn lopend te bereiken. Je hoeft dus niet overal een metro of een taxi voor te pakken om van a naar b te komen. Mijn highlights waren de Reading Terminal Market. Daar vertel ik je binnenkort meer over.

Het Mutter museum is ook een must see, evenals de Eastern State Penitentiary. Of gewoon een bezoekje aan Whole Food market vond ik ook al een feestje. Ik wil ook Whole Foods in Nederland! Hou je van kunst dan is het museum of Art ook een anrader. Ik vond het niks maar ik ben dan ook een cultuur barbaar. Geef mij maar een creepy gevangenis en ik ben blij.

Eastern state penitentiary
Eastern State penitentiary

Washington

De volgende stap vanaf Philadelphia op onze roadtrip door de US was Washington. Eerlijk gezegd was dat echt een tussenstop omdat de afstanden anders te groot werden. We waren er dus maar kort en hebben ook niet veel spannende dingen gezien.

Wel een aanrader vond ik het Museum of National History. Dat is bovendien gratis en echt leuk om een paar uur rond te hangen en je ogen uit te kijken. Het kan er wel flink druk worden (het is tenslotte gratis) dus hou daar rekening mee.

Het witte huis… tja, dat vond ik echt een gevalletje anti climax. Je ziet het Witte Huis natuurlijk regelmatig op TV en in films maar jeetje, ik vond het echt niks voorstellen. Misschien stonden we aan de verkeerde kant of misschien kun je er gewoon niet heel dichtbij komen. I don’t know. Hoe dan ook. We hebben het gezien. Punt.

Washington

Charleston

Van Washington was de volgende rit maar liefst 800 kilometer (vandaar ook die tussenstop in Washington) naar het zuiden van de US. Onze eerste stop daar was het mooie Charleston in South Carolina. We hadden alleen wel heel veel pech daar met het weer.

We kwamen natuurlijk van ijskoud New York (en als ik zeg ijskoud dan bedoel ik ook ijskoud) en hadden gehoopt dat het zuiden wat zuidelijker aan zou voelen, maar we kregen een tropische hoosbui over ons heen. Met storm. Nu kunnen we als Nederlanders echt wel tegen een regenbuitje maar dit ging zo hard dat we moesten schuilen in onze B&B. Die trouwens fantastisch was dus dat was dan wel weer fijn.

Terugkijkend had ik graag wat langer in Charleston gebleven. Ook doordat we natuurlijk een groot gedeelte voor de regen hebben moeten schuilen.

Charleston

Savannah

Over Savannah had ik – tijdens het uitstippelen van de route – al veel goede dingen gehoord. Dus ik had daar een aantal dagen geboekt. In tegenstelling tot die twee nachten in Charleston. Maar na het fijne Charleston vond ik de eerste indruk van Savannah echt tegenvallen. Geen idee waar dat uiteindelijk vandaan kwam want het ging over. Haha..

Misschien kwamen we als eerste gewoon op de verkeerde plek terecht. Who knows. De tweede dag deden we een hele leuk foodtour waardoor we ook meteen de nodige toffe eetadresjes vonden. Daarover later meer!

Savannah

Cocoa beach

Van Savannah reden we door het zuiden in en kwamen we aan in de staat Florida. Ons eerste bezoek aldaar was in Cocoa Beach. Hoewel ons hotel echt fantastisch was (The Inn at Cocoa Beach) vond ik het stadje zelf nou niet meteen echt geweldig. Leuk voor twee nachtjes of als je een strandfanaat bent dan misschien langer. Gek genoeg is een bezoekje aan de mega surfshop van Ron Jon een aanrader. 24 uur per dag open en gewoon heel leuk om rond te neuzen.

Cocoa beach
The Inn at Cocoa Beach

Sanibel Island

Onze tweede stop in Florida was Saint Petersburg. Die kun je beter overslaan dus hier geen tips van. Het Dali museum zit er trouwens wel maar dan heb je het ook wel gehad.

In Sanibel Island (of is het op Sanibel Island) verbleven we ook weer in een fijn appartement The Colony Inn (later volgen foto’s) Maar ja ook hier is het met name strand wat de klok slaat. Achteraf gezien hadden we misschien beter niet naar Florida kunnen gaan. Hahaha… Maar goed, hou je van strand dan zeker gaan. Lekker eten kun je bij Gramma Dot als je van verse vis houdt. Mega populair dus hou daar rekening mee. Het kan zijn dat je moet wachten voor je een plekje krijgt.

Key West

Florida

Key West kende ik met name van een of andere strip die ik als kind las. Daar was het een vreselijk toffe plek om te zijn, maar ok, dat kan ook geheel aan mijn geheugen liggen. Maar als je dan toch in Florida bent, vond ik, dan moest je natuurlijk ook een bezoek brengen aan Key West.

Achteraf gezien had ik het liever overgeslagen. Om te beginnen moet je een dikke portemonnee meenemen want alles is echt peperduur. We bleven maar 1 nachtje – vanwege diezelfde idiote prijzen – en dan heb je ook net niet genoeg tijd om de dingen te doen die dan wel de moeite waard zijn.

De rit naar Key West brengt je over alle eilanden heen en in mijn hoofd leek me dat een mooie toch maar het is ongelofelijk saai. En lang. Met af en toe een mooi uitzicht maar dat weegt niet op tegen die lange rit. Vond ik tenminste.

Het leukste van Key West? De rondscharrelende kippen en hanen… 🙂 Dan weet je het wel!

Roadtrip door de us
Meest zuidelijke strand van Amerika

Miami

Onze laatste stop op de reis was Miami. Ik vertelde al eerder over het leukste stukje van Miami, Wynwood.

Wynwood

Maimi ligt vlak bij de Everglades en daar kun je een boottochtje maken met een propellerboot. Het is nogal een massaal gebeuren maar toch wel leuk om te doen. We waren natuurlijk niet op het goede moment van de dag (midden op de dag) dus qua wildlife bleef het bij twee kaaimannen en wat vogels. Maar het is wel een leuk uitje. Misschien wat beter plannen.

Je kunt ook een privetocht doen maar dat kost maar liefst $ 250,- en op dat tijdstip van de dag had je dan waarschijnlijk niet veel meer gezien dan wij nu.

Kaaiman in de everglades
Kaaimannen kijken in de everglades

Miami zelf was heel heet, maar ons appartement lekker koel. En zo waren we dan alweer drie weken verder. Hoewel ik het leuk vond om Miami gezien te hebben had ik achteraf liever doorgereden naar New Orleans. Dat was de beslissing die we namen maar goed, we hebben een toffe tijd gehad en ik ga vast nog wel eens terug naar de US.

Amerika is zeker niet goedkoop. De dollar was in die tijd in ieder geval flink hoog. Hoe het post covid gaat zijn weten we nu nog niet natuurlijk maar goed om vast te gaan sparen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like