HomeFoodRestaurants10 x restaurants in Savannah – USA
UsaUSA

10 x restaurants in Savannah – USA

restaurants in Savannah

Southern Belle Savannah

Om heel eerlijk te zijn vonden we Savannah toen we aankwamen een beetje een tegenvallend stadje. We kwamen net uit Charleston waar we instant verliefd op waren geworden, maar waar het weer niet mee wilde werken (als in het goot pijpestelen). Savannah is anders. Je moet het even de tijd gunnen. Gelukkig had ik tijdens het plannen van de roadtrip door de USA bedacht dat Savannah vast wel leuk zou zijn, want ik had er drie nachten geboekt. En dat was maar goed ook. Want er is genoeg te zien en te beleven in Savannah en omgeving en… je kunt heerlijk uit eten in Savannah!

Uit eten in savannah

Voordat je je afvraagt of we serieus in tien verschillende restaurants in Savannah hebben gegeten in die paar dagen, ik kan je gerust stellen. We hebben een foodtour gedaan waardoor we iets meer restaurants in Savannah hebben bezocht dan normaal mogelijk was geweest. De foodtour is trouwens ook een aanrader. Wij boekten hem via Savannah Taste Experience. De tocht duurde drie uur en is leuk om een middagje te doen. Er zijn diverse tours om uit te kiezen geloof ik. Die van ons begon in het Andaz.

Tien keer restaurants in Savannah

Goed over naar de restaurants in Savannah.

The olde pink house

De eerste dag zagen we het pand van The Olde Pink House en liepen er naar binnen om te bespreken. De recensies hier waren geweldig dus het leek een goede keuze. Het restaurant lijkt aan de buitenkant kleiner maar als je binnenkomt blijken er diverse zalen te zijn. Wij zaten boven in een enorme ruimte. Het is er vrij rumoerig door de acoustic van het gebouw. Blijkbaar was er een tafel vlak bij ons waar dat heel erg vervelend was want terwijl wij er zaten werd die tafel bezet door vier verschillende groepjes, die alle vier uiteindelijk een andere tafel vroegen. Ik denk door de herrie, maar geen idee wat er mis was met die tafel.

The Olde pink house

Het eten was lekker en in die zin is het een prima plek om te eten maar ik vond het nou niet zo spectaculair als de reviews op tripadvisor beloofden. Maar zeker de moeite van een bezoekje waard.

The Collins Quarter

The Collins Quarter is een hip koffietentje en in de reviews werd het vooral aangeprezen voor de koffie. Het zit op een hoek en heeft fijne buitenplekken, wat met dat warme weer heerlijk was. Beetje winderig dus helemaal perfect. Het is enorm populair bij locals en toeristen dus reserveren is een aanrader als je er wilt eten of vroeg komen voor lunch of diner. Dat wil ook nog wel eens helpen. Wij hadden mazzel (want niet gereserveerd). De koffie vonden we eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. Maar de lunch was geweldig. Ik had een heerlijke salade en Tom iets wat op een ontbijt leek. Erg leuke plek dus voor ontbijt of lunch. Diner hebben we niet geprobeerd maar ik denk dat ook dat prima is.

The collins quarter

Treylor Park

Aan de naam te oordelen dacht ik eerlijk gezegd dat het een soort trailer park zou zijn. Haha… Maar dat is het dus niet. Ook Treylor Park is enorm populair maar als je even wacht dan moet het normaal gesproken lukken om een tafeltje te bemachtigen. Het interieur is niet zo bijzonder maar het eten is top. Ik probeer een omschrijving te bedenken van het soort keuken, maar dat is lastig. Laat ik het zo zeggen; de taco’s moet je geprobeerd hebben! De porties zijn op zijn Amerikaans idioot groot dus dingen delen met elkaar is een goed idee. Wij hadden vooraf de hummus, toen de bacon & cheese taco’s en als toetje gefrituurde oreo. Stuk voor stuk fantastisch lekker! Aanrader!

Treylor

The Ordinary Pub

The Ordinary Pub deden we aan tijdens de foodtour. Ze hebben hier aparte gerechten die zo op het eerste gezicht wat vreemd klinken maar idioot lekker zijn. Wij kregen een gerecht met een titel die ik echt niet kan onthouden maar het kwam neer op een kruising tussen een soort donut met pork belly. Klinkt gek maar was met stip het lekkerste gerecht van de foodtour. We wilden hier eigenlijk ’s avonds weer gaan eten na de tour, maar het nadeel van de Ordinary Pub is dat het in een kelder is gelegen. Donker, warm en ze spelen harde muziek. Prima als je met je vrienden gaat denk ik maar als je een goed gesprek wilt voeren is het een uitdaging. Vanwege het warme weer hadden we uiteindelijk niet zo’n zin om in een kelder te zitten.

The ordinary pub

Green truck pub

Voor de allerbeste hamburgers (ook veggie burgers) moet je naar de Green Truck Pub. Het is ook weer mega populair. Wij moesten even aan de bar wachten voor we een tafeltje hadden maar er staan mensen buiten in de rij om naar binnen te mogen. Je bent gewaarschuwd. In veel van dit soort tentjes kun je überhaupt niet serveren dus op het juiste tijdstip arriveren (wat dat dan ook wezen mag) is handig. Wij hadden de ‘Whole Farm’ hamburger. Zo eentje waar alles op zit dus. En inderdaad het was een top hamburger! Hou je van burgers, dan zeker hier heen!

Green truck

Molly McPherson’s Scottish pub

Ja hoor een Schotse pub midden in Savannah. De pub wordt ook echt gerund door een schot en als je houdt van Engelse pubs en het bijbehorende bier en het bijbehorende interieur dan is dit een aanrader. Hangt ook een lekker sfeertje hoor en de biertjes zijn er top. We kregen hier tijdens de foodtour een cottage pie. (mini versie daarvan natuurlijk) en dat was heerlijk. Leuk als je eens wat anders wilt.

Molly McPhersons

Tondee’s Tavern

Hét lokale gerecht om te eten in Savannah is shrimp & grits. Kort gezegd een soort ontbijt-achtig gerecht met garnalen en polenta. Het staat op nagenoeg elke kaart en je kunt het krijgen voor ontbijt, lunch of diner. Op de een of andere manier klonk het niet echt heel erg aantrekkelijk en we hadden het dus nog niet genomen maar onderdeel van de foodtour bij Tondee’s Tavern en het was verrassend lekker! Ze staan bekend om hun geweldige cheesecake’s. Ook daar een stukje van geproefd en inderdaad super lekker!

Restaurants in Savannah

22square

Wil je wat meer ‘op stand’ eten dan is het restaurant in het Andaz hotel een goede keuze. Het was de start van de foodtour en wij aten er Fried green tomatoes met garnaal. Ook een lokale specialiteit volgens mij. Ideaal als het warm weer is, want er is airco en lekker eten..

Pie Society

De Pie Society is niet zozeer een restaurant maar meer de plek om taarten te halen. Er zijn wel een paar kleine zitplaatsen binnen en buiten maar het is niet echt groot. Wel hebben ze de lekkerste pies en dingen als sauzijzenbroodjes en dergelijke.

The pie society

Fitzroy

De Fitzroy is van dezelfde eigenaar als The Collins Quarter en als je bij de een bent wordt je aangeraden om naar de ander te gaan. Het is een prachtig pand en het restaurant is in een voormalige sportschool gebouwd. We hadden niet gereserveerd (want dat was niet nodig hadden ze bij Collins gezegd) maar het zat vol. We hebben er wat gedronken aan de bar, (ze hebben er ook lekkere cocktails!) waar we wel hadden kunnen eten, maar uiteindelijk zijn we toen toch naar Treylor Park gegaan. Fitzroy is hip maar ook weer hier is de akoestiek van het gebouw slecht waardoor het snel een herrie wordt. Als je dat geen probleem vindt dan zeker heen gaan!

Al met al is Savannah een hele leuke stad om een paar dagen rond te slenteren. Overigens is het een aanrader om de app ‘Open Table’ te downloaden als je naar de US gaat. Je kunt hier makkelijk reserveren voor bepaalde restaurants in Savannah. Of zoeken naar aanbevelingen. Ik gebruik hiervoor zelf ook graag Foursquare.

restaurants in savannah

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.