doen in philadelphia
36900
HomeOm te doen6 x doen in Philadelphia
UsaUSA

6 x doen in Philadelphia

Zes dingen om te doen in Philadelphia

Van alle steden die we bezocht hebben tijdens onze roadtrip door Oost USA heeft Philadelphia me misschien nog wel het meest verrast. Wat een ontzettend leuke stad! Het was onze tweede stop, na New York, en misschien juist wel daarom. Het tempo en het onvriendelijke van New York vind je niet meer terug in Philly.

De mensen zijn vriendelijk. Het doet meer Europees aan dan de meeste Amerikaanse steden en nou ja, probeer het zelf zou ik zeggen. Meer dan de moeite waard!

Maar als je er dan bent, wat zijn dan de dingen die je echt niet moet overslaan? Ik geef je mijn zes favoriete dingen om te doen in Philadelphia.

Reading Terminal Market

Reading terminal market

Toen we aankwamen in Philadelphia regende het een beetje. Van die motregen die net hard genoeg is om binnen no time doorweekt te zijn, dus het leek ons een goed idee om eerst op zoek te gaan naar de Reading Terminal Market: een van de oudste en grootste markten in de US en meer dan de moeite waard.

Steak sandwich reading terminal market

Wij aten er ook een Philly cheesesteak, maar degene die wij uitkozen was denk ik niet de beste. Er zijn veel aanbieders daar dus lastig om door de bomen het bos te zien. Over de markt rondlopen is heerlijk. En een must try als je daar bent is absoluut een donut bij Beilers. Wij hadden een bacon en salted caramel donut en één exemplaar was echt meer dan genoeg voor twee personen. Ze zijn machtig, maar oooo zo lekker!

Eastern State Penitentiary

Eastern state penitentiary

De Eastern State Penitentiary vond ik een van de highlights van Philadelphia. De gevangenis is als zodanig gebruikt van 1829 tot 1971 en is sinds 1994 een museum open voor het publiek. Beruchte criminelen zoals Al Capone hebben onder gevangen gezeten.

Al capone cel
De cel van Al Capone

De geruchten gaan dat de gevangenis ‘haunted’ is en het grappige is dat er een programma op tv was nadat we terug waren, waarbij beroemde ghosthunters (ik ben de naam even vergeten) op zoek gingen naar die spoken in de gevangenis. Overigens ook niet een plek waar ik graag ’s avonds zou rondlopen!

Er zijn best veel plekken afgesloten voor het publiek vanwege gevaar voor instorten en juist dat zijn de mooiste plekken. De foto’s zijn met name daarvan. Door de tralies heen geschoten… 🙂 Absolute aanrader!

Tapas bij Tinto

Een verrassend goed restaurant was Tinto. Het was te donker in de zaak om een foto te maken maar we hebben er heerlijk gegeten. Tapas 2.0 zeg maar, want het zijn zeker geen traditionele tapas gerechtjes. Als je in Philadelphia bent zeker de moeite waard! De website vind je hier

Streets of Philadelphia

Streets of philadelphia

Bruce Springsteen zong het al, maar de Streets of Philadelphia zelf zijn zonder meer de moeite waard om een middag in rond te slenteren. Wij hadden ook nog eens de mazzel dat de bloesembomen in de bloei stonden dus dat maakte het extra mooi. En het weer zat mee.

Streets of Philadelphia

En als je dan toch rondloopt en je komt een Wholefoods Market tegen? Ga daar dan zeker eens naar binnen. Wat een ongelofelijk fijne winkels zijn dat! Ik wil ook Wholefoods in Nederland!

Wholefoods market

Mütter Museum

Mutter museum

Het Mutter museum is ook weer eentje die je gezien moet hebben. Maar het is ook misschien niet voor iedereen. Het museum heeft een uitgebreide collectie van anatomische delen van het menselijk lichaam. Van ongeboren siamese tweelingen op sterk water tot vele skeletten van vervormde lichamen met vreemde aandoeningen tot stukken huid met getatoeerde delen tot… nou ja te veel om op te noemen. Zoals ze zelf zeggen; ‘be prepared to be disturbingly informed’

Nagenoeg alle tentoongestelde lichaamsdelen zijn echt en dat is de reden dat je geen foto’s in het museum mag maken. Uit respect voor de overledenen of iets van die aard. Of waarschijnlijk om te zorgen dat je na afloop de souvenirs koopt in het winkeltje.. 😉 Hoe dan ook; de moeite waard om er een paar uit voor uit te trekken en het vreemde museum door te lopen!

Chinatown

Chinatown

Ah Chinatown. Ik vind in elke stad Chinatown altijd een van de leukste dingen om rond te lopen. Je vindt hier onder andere een winkel met alleen maar chopsticks. Een soort bubble tea restaurantjes met een soort raar drankje met tapiocaparels erin (yuck!) en het is gewoon leuk om doorheen te lopen.

Nou dat waren mijn zes tips voor Philadelphia. Uiteraard is er nog veel meer te zien en doen, maar wij waren er maar kort. Absoluut een stad om niet over te slaan als je in de US bent.

Ben je op zoek naar een toffe slaapplek in Philadelphia?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like