Ho Chi Minh

Vietnam: Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh

Ho Chi Minh

Met een flits bezoek aan Ho Chi Minh in het vooruitzicht over een paar weken leek het me wel eens tijd worden om iets te schrijven over ons eerste bezoek aan Vietnam, alweer 8 jaar geleden in 2007. We waren er toen met een groepsreis via Baobab en wat een pracht van een land. Ik ben verliefd geworden op de mensen, de cultuur en – natuurlijk – het eten. Want Vietnam staat van de Aziatische keuken toch wel met stip op nummer één voor mij. Ik kan me nu alweer verheugen op de culinaire uitspattingen straks! (we gaan echt idioot kort maar alles over die reis hoor je binnenkort!)

Ho Chi Minh
Ho Chi Minh
Ho Chi Minh

Ho Chi Minh was onze eerste stop natuurlijk aangezien we daarop vlogen en dat is vaak ook wel een beetje jammer want die eerste dag heb je echt wel last van jetlag (of eigenlijk gewoon van vermoeidheid want je bent dan al tig uur wakker). We kwamen ’s ochtends om een uur of 9 aan op HCM airport. Dan moet je dus nog de hele dag. Phoe… We hebben ons best gedaan hoor en nog aardig wat verkend van de stad maar ergens in de middag ging het lichtje gewoon uit en hebben we even kort een dutje gedaan om ’s avonds weer er tegen aan te kunnen.

Ho Chi Minh
Comfortable kamers in Hotel Saigon

Hotel Saigon

Wij sliepen in Hotel Saigon, met prima kamers en in het centrum van de stad gelegen zodat je niet meteen alles met vervoer moet doen maar gerust een stuk kunt gaan lopen. Alhoewel de hitte moordend was zo ineens.. 😉

Ik was misschien nog wel het meest verbaasd over het moderne uiterlijk van de stad. Niet meteen wat ik had verwacht maar ook niet verrassend gezien de historie van het land natuurlijk.

Ho Chi Minh
Ho Chi Minh

Cu Chi tunnels

Vanaf HCM kun je vrij makkelijk een excursie maken naar de Cu Chi tunnels. Het tunnelcomplex van Cu Chi werd in de jaren veertig door de Vietminh gebouwd om de Franse overheersers en de Japanse bezetters te bestrijden. Later gebruikten de guerillastrijders van de Vietcong het tunnelnetwerk voor verrassingsaanvallen op de Amerikanen. En als je claustrofobie hebt dan kan ik je afraden om de tunnels in te gaan. Ik heb helemaal geen last van claustrofobie en ze hebben een stuk van de tunnels verbreed, speciaal voor de dikke westerlingen, maar dan nog krijg ik het benauwd bij het idee dat je diep onder de grond in die hele smalle tunneltjes moet rondkruipen. Nu zijn de Vietnamezen klein dus dat gaat een stuk makkelijker maar toch….

Ho Chi Minh
Tempel
tempel
Wierook

Chinatown en de wijk Cholon

Misschien wel mijn favoriete onderdeel van HCM was een bezoek aan de wijk Cholon. Hier staan een aantal prachtige oude Chinese pagoda’s die echt geweldig zijn. De Giac Lampagode is de oudste van de stad en de moeite van een bezoek waard. Het licht is er ook nog eens prachtig door de open binnenkant. Ideaal als je foto’s wilt maken… 😉 In Cholon zitten verder overal kleine marktjes waar je je ogen uitkijkt of waar je de lekkerste hapjes kunt vinden. Hier ligt tevens de Binh Tay of Ben Tanh markt, een enorme indoor markt waar je heerlijk in kunt verdwalen. Fototechnisch kon ik daar 8 jaar geleden niet zo bijster goed mee overweg dus ik ben heel benieuwd hoe het 8 jaar later gaat zijn. Je gaat het meemaken en beleven… 😉

Vietnamese koffie
Een heus Vietnamees bakje koffie drinken op zo’n onmogelijk mini stoeltje aan de straat!
Ho Chi Minh
Boodschappen doen op de brommer
Ho Chi Minh
markt
Kokkels
Ho Chi Minh

Must see in Ho Chi Minh

  1. Chinatown oftewel de Chinese wijk Cholon
  2. Bhinh Tay markt
  3. Pagoda’s in Cholon
  4. Het oude stadhuis (prachtig oud koloniaal gebouw)
Ho Chi Minh
Eitje anyone?

Maar misschien nog wel het allerleukste is een strategisch plekje kiezen en dan gewoon je verbazen over wat er allemaal langs komt rijden en lopen…. Zoals de man hierboven met de eieren. Geweldig toch?

Check ook het artikel over de Mekong Delta

Bewaren

Delen is fijn!