Villa Augustus
2100
HomeSlapenHotelVilla Augustus – Dordrecht
NederlandNederland

Villa Augustus – Dordrecht

Wij verbleven in Villa Augustus in augustus 2012.

Villa Augustus
Villa Augustus

Je kunt het natuurlijk wel aan ons overlaten om een weekendje weg te boeken op het aller- aller heetste weekend in 18 jaar… Althans dat zeggen ze op het journaal, dus dan is het zo toch? Ons weekendje in Dordrecht hadden we al maanden eerder geboekt nadat ik een leuk stukje over Villa Augustus las in Jamie Magazine. We hadden het er toevallig al over gehad om een keer een weekendje in eigen land weg te gaan dus een en een was twee en geboekt!

villa augustus1

Het eerste wat toch wel opvalt is die prachtige oude watertoren… Tevens het hotel. De inrichting is supermooi, prachtige grote moestuin en onze kamer (sorry vergeten foto te maken) was ook helemaal goed. Waar we natuurlijk geen rekening mee hadden gehouden was het feit dat het 35 graden zou gaan worden. Onze kamer lag helemaal boven in de toren en gelukkig hadden we de eerste nacht nog aardig wat wind, maar de tweede nacht was het niet om uit te houden zo heet daarboven. Amper geslapen tot de wind draaide rond een uur of vier ‘s nachts waarna er een koel briesje de kamer in waaide… Pfft, misschien een tip om ventilators neer te zetten bij dergelijke temperaturen want dat was echt niet grappig.

villa aug 2

Het grote restaurant van Villa Augustus ligt recht tegenover de watertoren en heeft een groot terras wat helaas bijna altijd tjokvol zit. Kan ook aan het weer hebben gelegen natuurlijk. Er wordt zoveel mogelijk uit eigen tuin gekookt en je kunt in de marktwinkel bij het restaurant ook de nodige spulletjes kopen. Leuke hebbedingetjes, servies van Villa Augustus, de mooie emaillen kannen die ze gebruiken, boeken en natuurlijk verse groente en fruit, eigen gebakken brood en taarten. Kortom voor ieder wat wils.

villa aug3

De bediening in het restaurant liet af en toe wel wat te wensen over. Hoewel het merendeel van de jongens en meisjes echt super vriendelijk was hoor, maar het was natuurlijk een gekkenhuis met dat warme weer en ja, dan kan het wellicht voorkomen dat je… eh… vergeten wordt. Het eten. Lekker, goed, vers, maar niet super bijzonder. We hebben de eerste avond in het restaurant gegeten; ik had een superlekkere komkommersoep vooraf (lekker fris!) en de steak met rozemarijn frites als hoofdgerecht. Lekker dus en de steak was prima bereid, maar als je een culinair hoogstandje verwacht dan moet je hier niet zijn. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet altijd. 🙂

Al met al vonden wij Villa Augustus een erg leuke plek om te overnachten, al zou ik het afraden bij temperaturen boven de 30 C..  🙂 Prachtige plek om eens even lekker te relaxen, goed en eerlijk eten en als je even weg wilt is het centrum van Dordrecht op loop afstand te bereiken.

 

O en voor de verandering zijn alle foto’s hier gemaakt met mijn Iphone. Lekker licht op reis dus!

Villa Augustus

Oranjelaan 7, 3311 Dh Dordrecht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like