20100608 MG 3637 2 1
900
HomeSlapenBed & BreakfastItalie – Alba, La Terrazza sulle Torri
ItalieItalie

Italie – Alba, La Terrazza sulle Torri

20100608 MG 3637 2

Onze reis naar Toscane hadden we al een hele tijd gepland. We zouden via Frankrijk rijden, een overnachting in een handig geplaatst stadje dat luisterde naar de naam Alba en dan zouden we verder rijden richting Toscane. Alba kozen we puur uit omdat het op de route lag en het wel ok leek om een nachtje te verblijven.

Het begon in ieder geval niet erg goed. We konden de straat niet vinden waar de B&B zou moeten zitten en we kwamen uit in een afgrijselijk uitziend industrie terrein. Ik belde de eigenaar van de Bed  & Breakfast die we hadden geboekt en het lukte hem om ons in de goede richting te loodsen. Daar waren we overigens nog steeds niet van onder de indruk, aangezien we onze auto moesten parkeren op een parkeerterrein wat uitkeek op wat een kantoor gebouw leek te zijn. Niet echt wat je verwacht als je een leuk onderkomen zoekt in Italie toch?

20100608 MG 3638 2

De man begroette ons voor het gebouw en leidde ons de trap op naar boven. Marmeren trappenhuis, lift, het had alles weg van je standaard kantoor gebouw. Inclusief de lege kantoren… Dus we keken elkaar al aan met een veelbetekenende blik en stelden ons in op een enorme teleurstelling.

Maar zodra de deur van het appartement open ging, waren we in een totaal andere wereld! Groot, ruim, prachtig gedecoreerd en met de heerlijke geur van versgemalen koffie. Onze gastvrouw begroette ons met een warme glimlach en ondanks het feit dat haar engels wel heel erg basic was voelden we ons meteen welkom. Ze liet ons de kamers zien, opnieuw ruim en mooi ingerecht en behoorlijk kleurrijk en met handen en voeten werk legde ze ons uit wat wat was en hoe we onze weg in het appartement konden vinden. Beetje lastig om te begrijpen want haar Engels was – zoals gezegd – bijna niet aanwezig en haar Italiaans ging in een razend tempo, maar op de een of andere manier lukt het ons om elkaar te begrijpen.

Alba, de stad, was al net zo’n grote verrassing als ons geweldige onderkomen voor die nacht. Het is een leuk klein stadje met veel goede plekken om lekker te eten, kleine winkeltjes, een grote markt (als je op de goede dag bent) en hadden we van tevoren geweten wat voor een leuke plek dit was dan hadden we er zeker nog een nacht bij geboekt. We vonden het bijna jammer dat we onze reis weer moesten vervolgen naar Toscane, aangezien we graag nog een nacht langer waren gebleven.

terrazza
Geweldig ontbijtje ook!

We zitten er over te denken om binnenkort weer terug te gaan naar Italie en ik weet nu al waar we weer een tussenstop gaan maken; zonder twijfel weer in Alba, alleen dit keer blijven we twee nachten! Absoluut aanbevolen!

La Terrazza Sulle Torri

Viale Torino n. 6
12051 Alba (cn)
tel. +39.0173. 440741
tel. – fax. +39.0173. 591870
cell. + 39.3347973491 = + 39.3803100175
Email [email protected]

Disclosure: We betaalden zelf voor ons bezoek aan Alba en aan La Terrazza Sulle Torri en niemand heeft ons gevraagd erover te schrijven. Ons bezoek was in 2010

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like