20130227 MH2A4001 1
1900
HomeFoodRestaurantsFriends – the restaurant in Phnom Penh – Cambodja
CambodjaCambodja

Friends – the restaurant in Phnom Penh – Cambodja

20130227 MH2A4001

Het had niet veel gescheeld of we waren helemaal niet in dit restaurant terecht gekomen. Onze reisleidster Maria had hier oorspronkelijk geboekt voor het laatste avondmaal van onze reis, die traditioneel altijd met de hele groep wordt genuttigd. Geen enkele van de andere maaltijden hadden we met de groep genoten. En dat vonden we prima zo. Af en toe met een klein groepje of alleen Tom en ik.

Maar die laatste maaltijd hebben we uiteindelijk op een andere dag gedaan, en die andere dag bleek een maandag te zijn en laat dat nou de enige dag in de week zijn dat Friends in Phnom Penh gesloten is. Dus op onze allerlaatste dag, een uur of zo voordat we naar het vliegveld moesten vertrekken besloten wij om alsnog hier onze lunch te hebben en we waren blij dat we die beslissing hebben genomen!

Friends International is opgericht in 1994 en oorspronkelijk werkten ze alleen met straatkinderen, maar sinds die tijd hebben ze inmiddels hun werk terrein uitgebreid naar alle kinderen die hulp en support nodig hebben. Speciaal in landen als Cambodja zijn er daar meer dan genoeg van. Kids die een beetje hulp hard kunnen gebruiken. Het Friends restaurant is een beetje vergelijkbaar met Jamie Oliver’s Fifteen restaurants. Kinderen die weinig toekomst hebben op een goede baan, krijgen de kans een opleiding te volgen in de horeca. Friends heeft een aantal restaurants en bars die alleen voor dit doel zijn opgezet. De restaurant zijn te vinden op verschillende locaties door Cambodja heen. Toen wij er waren was het er behoorlijk druk en het is een heel bekend restaurant dus ik denk dat de zaken goed gaan!

friends

Ze hebben ook een behoorlijk goed reputatie opgebouwd en we hadden al zoveel gehoord en gelezen op het internet dat we nieuwsgierig waren of het eten zo goed was als werd gezegd. Nou, we zijn zeker niet teleurgesteld. Ze serveren traditionele maaltijden maar een onderdeel van het menu zijn een soort tapas achtige hapjes; kleine snacks die perfect voor ons waren op dat moment. We hadden geen vreselijke trek (verzengende hitte doet dat soort dingen met je!) maar we moesten iets eten dus we kozen vier kleine gerechtjes uit en we konden onszelf nog net tegenhouden… Anders hadden we de borden afgelikt. Zo lekker washet!

Friends the Restaurant
Cambodia
#215 Street 13, Phnom Penh

T +(855) 12 802 072
E [email protected]
Open Tuesday to Sunday from 11am to 9pm.
Closed 1pm to 5pm Tuesday and Thursday (student training).

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like