beter thuis blijven
36860
HomeAlgemeenWaarom sommige mensen beter thuis kunnen blijven…

Waarom sommige mensen beter thuis kunnen blijven…

beter thuis blijven
O die apen hebben ze in de Apenheul ook!

Pruimentijd

Het is zomer. Dus dat betekent dat het “pruimentijd” is. Gekke uitdrukking trouwens als je erover nadenkt want hoe zo pruimentijd? Wat is er mis met de pruimentijd? Ik hou van pruimen! Maar dat even terzijde. Zomer betekent traditie getrouw dat het in blogland wat rustiger is. Althans in foodblog land want de meeste mensen hebben geen zin om te koken als de mussen dood van het dak vallen of ze zijn op vakantie.

Dus het schijnt dat de reisblogs in de zomer juist weer wel veel gelezen worden. Mensen zoeken tenslotte nu naar tips. Tips om op vakantie te gaan, tips waar heen ze dan moeten gaan (alsof je daar een tip voor nodig hebt!) en aanbevelingen voor slaapplekjes en dergelijke. Ik zit dus nu te wachten op al die duizenden bezoekers!

20090825 IMG 0530
Ik vond het strand op x, y, z veel mooier!

Vakantie??

En he ik ben gek op reizen he dus wat mij betreft kan dat niet vaak genoeg gebeuren maar goed beschouwd is het een raar fenomeen. ‘Vakantie’. Vandaag dus maar eens een paar redenen (neem de zoutpot mee tijdens het lezen) waarom sommige mensen misschien beter thuis kunnen blijven.

  1. De voorzichtige eters. Met stip op één vind ik persoonlijk de mensen die op vakantie gaan en vervolgens een auto, caravan of koffer vol meenemen met Nederlandse eetwaren. Ik stel voor dat je dan beter thuis kunt blijven. (Ik tel mensen met gekke voedselallergieen even niet mee, want noodzaak is wat anders dan een zak piepers meenemen)
  2. De klagers. Je kent ze vast wel: het type mensen dat aankomt op een locatie (meestal eentje die al niet uitblinkt in originaliteit) en dan vervolgens overal iets op aan te merken hebben. ‘Het bed kraakt’, ‘het eten is koud/warm/niet lekker’, ‘het balkon ligt in de zon’, ‘het ontbijt is te vroeg’ en de lijst gaat door en door. Niks deugt.
  3. De ‘dit is net als…’ mensen. ‘O kijk Henk! Die tempel. Dat is toch precies hetzelfde als de tempel in X, Y, Z?’ Overal waar ze komen lijkt het verdacht veel op een eerder bezocht land, gebouw of hotel. Steevast is het op de eerder bezochte locatie beter dan de locatie waar ze op dat moment zijn.
  4. De beroepsalcoholisten. Tuurlijk is het lekker om op vakantie een wijntje, biertje of andere versnapering te drinken. Maar het type dat van begin tot eind van de vakantie volkomen laveloos is? Lijkt me een stuk goedkoper om de locale kroeg onveilig te maken dan op je hotelkamer elke dag in een alcohol coma te liggen. Maar dat vind ik dan he…
  5. De ‘ik vind alles eng’ mensen. Dit type mens zul je niet zo vaak tegenkomen buiten Europa maar áls je ze dan tegenkomt… berg je dan maar vast. Want het zijn geen helden, maar ze willen wel graag overal aan meedoen. Canopy door de jungle? O enig. Maar als puntje bij paaltje komt klampen ze zich vast aan de eerste beste boom en laten niet meer los. Paardrijden over het strand? Leuk! Maar het paard heeft na afloop pijn in zijn oren van het gegil.. 🙂
Beter thuis blijven
‘O nee, ze hebben hier insecten!’

Gelukkig leven we in een vrij land en kan iedereen doen wat hij of zij wil. En als je op vakantie graag klaagt (…) of het fijn vindt om elke dag dronken te zijn? Be my guest. Dan loop ik wel in een boogje om je heen!

Ben jij wel eens op reis iemand tegengekomen waarvan je dacht ‘die had beter thuis kunnen blijven?’

20090903 MG 0121
“Ik vond het uitzicht op Torremolinos vorig jaar mooier”
  1. Zeer herkenbaar! Ik hoorde ooit een Nederlandse dame op het vliegveld in Cancun zeggen “ik kan geen hoop stenen meer zien”…. En in Cambodja een keen een kerel die bij Angkor het gevoel had overal dezelfde poppetjes te zien. Daar krijg ik ook een fart van, maar dan niet uit mijn hersens.. 😉

  2. Hahaha leuk geschreven Simone en sommige zijn inderdaad heeeel herkenbaar! Ik word ook gek van mensen die nooit iets nieuws willen uitproberen wat betreft eten, al moet ik wel bekennen dat mijn pot pindakaas bijna altijd meegaat op reis haha.. ;p

  3. Leuk! Waar ik vooral de kriebels van krijg is van Nederlanders die weigeren om een poging te wagen de lokale taal te spreken. Ik spreek ook niet alle talen en zeker Frans is voor mij echt abracadabra, maar ik probeer het in eerste instantie wel, komen we er niet uit, dan ga ik in het Engels verder. Maar tenenkrommend zijn de toeristen die gewoon volharden in het Nederlands spreken, ongeacht waar ze zijn…!

  4. Dit is mijn ‘ergste’. We gingen 7 dagen de gobi woestijn in met n 4×4 busje : 6 toeristen, chauffeur en tolk. Waarvan 1 toerist na een half uur begon met lezen en de rest van de trip zijn gespreksstof bestond uit hoe goed het hoesje van zijn e-reader was en dat hij al eerder woestijn had gezien….. als hij zich kon losrukken van zijn boek dus.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like