Vijf culitips voor Kopenhagen

Culinair kopenhagen | papertravels.nl

Vijf culitips voor Kopenhagen

Wat een heerlijke stad is Kopenhagen. Ik had al even een sneak preview gegeven van ons weekje (nou ja 5 dagen) Kopenhagen maar wil jullie nog wat meer info geven over dé plekken die je – als het even kan – niet moet vergeten aan te doen. En ook handig want in sommige gevallen is een reservering wel handig om van tevoren te maken. Wij verbleven in het fijne Ibsens hotel. Centraal gelegen, prima kamer (niet heel groot maar groot genoeg) en met bijna alles op loopafstand!

Host Kopenhagen | papertravels.nl

Höst

Om dan maar meteen te beginnen met mijn favoriet van de reis: Höst. Dit is er eentje in de categorie ruim op tijd van tevoren een reservering maken want het is een populaire plek. En terecht want man wat was dit lekker! Wij kozen voor een driegangen menu maar met alle extraatjes die we erbij kregen werd het uiteindelijk een 6-gangen menu. Hou daar even rekening mee als je kiest voor een 5-gangen menu want geen idee hoe veel je er dan in het echt krijgt!

Host Kopenhagen | papertravels.nl

Het enige nadeel van Höst is dat ze werken met zittingen. Ik ben daar geen grote fan van maar in dit geval kwam het niet zo slecht uit. We hadden de reservering namelijk voor de allereerste dag gemaakt. En dat was een hele lange dag (opgestaan om 2 uur ’s nachts om de vlucht te halen) dus vroeg eten was geen straf in dit geval. We hadden de reservering om 6 uur. Overigens helemaal geen gekke tijd in Kopenhagen want men eet er over het algemeen vroeg. Vroeger nog dan in nederland had ik het idee. De tafel hadden we tot 20.15 dus er wordt redelijk doorgegaan met het doorschuiven van de borden maar niet vervelend. Ik had niet het idee dat ik nog amper het een achter de kiezen had voor ik het volgende kreeg binnen gewerkt. Absolute aanrader dus. Heerlijke gerechten. Ben je vegetarisch vergeet dan niet te melden dat je ook geen vis eet, want ze gaan er al snel van uit dat dat wel ok is. Bij ons ook dus ik heb hier vis gegeten. O en die camembert met truffel….. Doen!! Zooooo lekker! (ik was er al aan begonnen voor ik bedacht dat ik nog een foto moest maken, dus de foto rechtsonder is enigszins aangegeten)

Torvehallerne

Torvehallerne kun je nog het beste vergelijken met de foodhallen in Amsterdam. Diverse kraampjes met gerechten gemixed met kramen waar je ingredienten, cadeaus en dergelijke kunt kopen. Leuke plek om te lunchen. Je kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld op plek 1 een gerecht te kopen en een dessert ergens anders. Tom nam een bahn mi (Vietnamese sandwich) terwijl ik koos voor een vegan sandwich. Taart aten we dan weer ergens anders.

Torvehallerne Kopenhagen | papertravels.nl

Brör

Ons tweede restaurant was Brör. Ook hier weer verrassende gerechten die stuk voor stuk lekker waren. Geef hier bij de reservering aan of je een dieetallergie of wens hebt. Dat wordt vrij specifiek vermeld en ik denk ook wel terecht want de gerechten die ik had waren compleet anders dan die van Tom. Het enige gerecht waar hij niet zo dol op was, was een dessert met beenmerg…. Creme brulee met beenmerg. Ik kan je vertellen dat ik op dat moment blij was dat ik vegetarisch eet. Hahaha… Overigens komt het puur doordat Tom de smaak van beenmerg gewoon niet zo fijn vind. Dus laat je er niet door afschrikken.

Bror Kopenhagen | papertravels.nl

Papirøen

De tip om naar Papirøen te gaan kregen we van de receptie van ons hotel en goede tip ook! Het is opgezet in een hip gebied van Kopenhagen en we hoorden overigens dat de kans vrij groot is dat het streetfood gedeelte plat gaat en plaats gaat maken voor dure appartementen. Dat is dan het nadeel van gevestigd zijn in een hip gebied. Super zonde ook trouwens,

Streetfood Kopenhagen bij Papiroen | papertravels.nl

Vooral als het mooi weer is zit je er geweldig met uitzicht op het water en de diverse containers die ze hebben omgebouwd tot zitjes en terrasjes is superleuk. Tom at de Duck ’n Chips en ik ging voor de Happy Vegan Burger. Beide erg lekker. En er was natuurlijk nog veel meer, maar ja, hoeveel kan een mens eten he?

Papiroen | papertravels.nl

Ga je naar Kopenhagen check dan vooral of het nog open is, al denk ik dat het niet meteen dit jaar dicht zal gaan. Papiroen zit trouwens om de hoek van voormalig Noma. We zijn er nog even langs gereden maar behalve heel vaag de letters van Noma nog op de gevel is er niks dat nog herinnerd aan het toprestaurant. Tja…

Fiskebaren Kødbyens (in het Meatpacking district)

Last but not least in dit rijtje is de visbar in het Meatpacking district, Fiskebaren. Nu zaten wij om de hoek van het meatpacking district dus voor ons een klein stukje lopen en er zit daar echt nog veel meer om uit te kiezen. Mother (een Italiaans restaurant) lijkt me ook erg lekker en zo waren er nog wel een paar, maar goed op onze laatste avond kozen we voor de visbar. Niet vega dus. Maar goed, wel erg lekker.

Fiskebaren Kopenhagen | papertravels.nl

Ik heb begrepen dat er inmiddels in Nederland ook een aantal Fiskebaren zitten maar de oorspronkelijke vind je dus in Kopenhagen. Je kunt kiezen uit diverse kleinere gerechtjes. Ik hou daar van. Beter dan 1 groot bord heb ik altijd liever meerdere kleinere bordjes. Kun je meer proeven he. Wij gingen voor de rauwe coquille, fish and chips en de king crab. Alledrie topgerechtjes en onze buren aan de tafel hadden andere gerechten die er ook geweldig uitzagen.

Al met al was er zoveel lekkers te vinden in Kopenhagen dat het lastig is om dat allemaal in vijf dagen te proppen. Dus tijd om er nog een keer terug te gaan natuurlijk. O en binnenkort gaat razende reporter Alexandra ook naar Kopenhagen en komen er ongetwijfeld nog veel meer tips!

Wil je ook binnenkort naar Kopenhagen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

This post is also available in: English (Engels)

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 comments
Written by Simone van den Berg