wat is het vreemdste wat je hebt gegeten
4370
HomeFoodWat is het vreemdste dat je ooit hebt gegeten

Wat is het vreemdste dat je ooit hebt gegeten

20130221-MH2A3489

Ik raakte geinspireerd door een artikel op Deliciously Active waar Bri praatte over het eten van meelwormen, of het willen eten van meelwormen. O en toen melde ze vandaag ook nog dat ze balut had gegeten. Ik heb net gekeken wat dat is en hmmm, nee bedankt!

Dus wat is het vreemdste dat je hebt gegeten als je op reis bent? Ik vind het leuk om dingen uit te proberen maar ik heb wel mijn grenzen (zoals balut)

Ik heb varkensoor gegeten in Litouwen, sprinkhaan in Thailand en meelwormen, ook in Thailand, slang in Nederland (ja echt) en een spin in Cambodja. Tom had een gigantische kever (ook in Thailand) en aan de blik op zijn gezicht te oordelen, wilde ik die liever niet hebben…

20041124-087-TH-2
Een ding wat ik in ieder geval wel erg leuk vind om te doen is om al die maffe dingen op de foto te zetten. Stukken beter als opeten meestal. Haha…

We hebben gefrituurde ratten gezien in Laos en een heleboel insecten. En dan hebben we nog de mysterieuze items die we niet mochten zien in Laos. We stopten bij een lokale markt om rond te kijken (een van mijn favoriete dingen overigens) en ze dekten snel een stapel beesten af zodra ze onze grote camera’s zagen. Ik bleef wat langer rond hangen maar ik kan dat ding van mij niet echt verstoppen dus ik kreeg ook nooit te zien wat er nou onder dat kleed zat verstopt. Ik vermoed iets van een illegaal gestroopte aap of iets van die aard.

20130215-MH2A3113

In Vietnam hebben we gebakken hond gezien, wat ik toch wel een van de vreemdste dingen vond. Ze waren geglazuurd, beetje zoals de peking eenden die je nog wel eens overal ziet en hun koppen lagen op een schaal met de rest erachter. Ik heb er een foto van maar omdat niet iedereen het graag wil zien heb ik hier de link naar de foto. Als je het wilt zien dan klik je hier.
Dus wat vond ik van de dingen die ik gegeten heb?

20130213-MH2A2951

Meelwormen: best te eten!

Gefrituurde varkens oren: het is vooral heel veel kraakbeen en niet veel meer. Het is een delicatesse in Litouwen maar ik begrijp echt niet waarom.

Meelwormen: verrassend lekker eigenlijk. Krokant en iets dat ik zeker goed kan eten.

Sprinkhaan: Ik had een sprinkhaan op de markt in Thailand. We werden rondgeleid door een lokale gids, Laa en we hadden haar gevraagd om naar haar eigen markt te gaan. Wat echt heel erg leuk was aangezien er amper toeristen kwamen en ze wist precies wat we wel en niet konden eten. Ik heb de levende garnalen in een zakje overgeslagen (kleine zakjes met water en wat groentes en die levende garnalen. Het idee is om alles in een keer naar binnen te werken.
20130221-MH2A3488
Het stalletje die de sprinkhanen verkocht (ik beken dat ik de kleinere heb gekozen) vond het veel te leuk om ons de insecten naar binnen zien werken, dus we kregen ze voor niks. De smaak? Vooral zout en het vervelende was dat de pootjes in je keel blijven steken. Maar op zich niet heel erg vies of zo.

De water kever die Tom later at was een totaal ander verhaal aangezien die eh… nogal sappig was van binnen. Yuck… Ik was blij dat ik die niet heb geprobeerd!

Slang; behalve het feit dat ik me afvraag of het wel een echte slang was… het smaakte nogal naar kip. De vogelspin die ik heb gegeten in Cambodja (nou ja om eerlijk te zijn. ik had een pootje) was krokant en wel ok. Niet al te erg eigenlijk.

Dus wat is het vreemdste dat jij ooit hebt gegeten?

 1. Hi Simone! Interesting post. After reading this, the things I consider strange that I’ve eaten don’t come close to the ones you’ve described! (Snails, shark fin soup, etc)

  I don’t like how they eat dogs in Vietnam ๐Ÿ™ My mom immigrated to the States from Vietnam and she tells me all the different kinds of animals they eat there that I would never try! (Dogs, cats, pigeons)… It’s a bit sad since we’re used to seeing dogs and cats as pets instead of a meal!

  P.S. Happy Monday ๐Ÿ™‚

 2. Well done for being such an adventurous eater. I’ve tried everything – from dog’s meat in China to cockroaches in Vietnam and Thailand. Pretty yummy, but way too oily and salty :).

 3. Nicky de Graaf says:

  Love your new blog! I’ve tried shark, crocodile, grasshoppers and snails. The grasshopper I had wasn’t salty at all! It was freeze-dried and then fried with garlic, yum! I think I would try most things.. Except for the shark fin soup though, they cut of the fin and the rest of the shark is thrown away. Don’t like the idea of the shark being killed just for the fin.. ๐Ÿ™

  1. Looks like you had a better grasshopper preparer… ๐Ÿ˜‰ Sounds actually quite tasty but I do think it varies greatly also on the type of grasshopper. There are quite a few around I think. And I totally agree on the shark fin soup. That is just plain wrong!

 4. Haaa, ja de beruchte balut… ik heb er zelf ook aan moeten geloven, in Vietnam, maar daar noemden ze het Trung Vit Lon. Onze Vietnamese vrienden in Hanoi hadden ons uitgenodigd voor het ontbijt, en tja, dan wil je toch niet onbeleefd te zijn en eet je dus “lekker” met ze mee. ’s Ochtends vroeg een horror-ei op de nuchtere maag dus… kan je het je voorstellen? ๐Ÿ˜›

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like