Hanoi Vietnam
1700
HomeStedenreisHanoi – Vietnam
VietnamVietnam

Hanoi – Vietnam

Het is alweer 7 jaar geleden dat we naar Vietnam zijn geweest dus een aantal van de dingen zijn wellicht in de tussentijd veranderd. Alhoewel ik me dat ook eigenlijk weer niet kan voorstellen. Maar je weet het maar nooit.

Ik vond Hanoi fantastisch. We begonnen onze reis door Vietnam in Ho Chi Minh city oftewel Saigon en hoewel ik onder de indruk was van Saigon vond ik Hanoi op de een of andere manier authentieker. Drukker, lawaaieriger (kijk maar naar de video een stukje naar beneden!) en waarschijnlijk ook toeristischer maar ik vond het hoe dan ook geweldig.

Hanoi Vietnam | simoneskitchen.nl

 

De eerste wandeling rond Hanoi was nogal een ervaring. Ik geloof niet dat ik ooit eerder zoveel brommers rond heb zien crossen als hier… De eerste keer de straat oversteken dacht ik dat ik erin zou blijven maar de truc is om gewoon te beginnen met lopen en dan jezelf langzaam maar zeker door het verkeer te manoevreren. En vreemd genoeg werkt het ook nog. Niemand rijdt tegen iemand aan en het beweegt allemaal langzaam en gestaag door elkaar als een soort gigantische mierenhoop.

Brommers in Hanoi | simoneskitchen.nl

Wij verbleven in het Hong Ngoc hotel. Gelegen in het midden van het oude gedeelte van Hanoi, dus een prima plek om je ontdekkingstocht door Hanoi te beginnen. Natuurlijk hadden wij weer de pech dat het hotel vol in de renovatie zat toen wij er waren dus het was ongelovelijk lawaaiig maar verder wel een goede locatie.

Een koffie genieten bij  Highlands Coffee is absoluut een aanrader aangezien je vanaf die plek uitzicht hebt over het grote plein van Hanoi. Dus nee, niet zozeer voor de koffie (hoewel die ook lekker is) maar meer vanwege de uitzichten. Bekijk het filmpje hieronder maar.

Ontbijt hadden we in Little Hanoi, wat dicht bij het hotel was en een goed ontbijt serveerde. Ze hebben een hoop keus maar let even op als je het American Breakfast gaat bestellen want dat is voor een hele menigte in plaats van voor 1 persoon. Wij kregen scrambled eggs, cornflakes, pannenkoeken, koffie, sinaasappelsap en een fruit salade. Ik bedoel… we hadden dat rustig met 6 personen kunnen eten en dan nog genoeg gehad.

Hanoi Vietnam | simoneskitchen.nl

 

Bobby Chin, 1Ba Trieu Str. Hoan Kiem District

Nog een geweldige plek als je een foodie bent (en ook als je dat niet bent) is het restaurant van  Bobby Chin. We kwamen hier eigenlijk min of meer per ongeluk terecht aangezien we op zoek waren naar een ander (sushi) restaurant dat gesloten bleek te zijn of volledig verdwenen, maar we passeerden Bobby’s. Het blijkt een behoorlijk beroemde plek te zijn en Bobby heeft zelf een eigen kookboek en ja het eten was geweldig! Het is aan de andere kant van het meer gelegen op 1 Ba Trieu St. Hoan Kiem District. Hanoi.  Bobby is inmiddels verhuisd naar Londen waar hij ook een restaurant heeft geopend maar de plek in Hanoi bestaat nog steeds. Ik weet niet of de kwaliteit nog gelijk is maar de moeite waard om het te proberen.

Making vietnamese rolls

En natuurlijk kun je ook gewoon iets lekkers uitkiezen bij een van de stalletjes aan de straat en dan heb je ook een prima maaltijd. En goedkoop! Tegen de tijd dat we in Hanoi waren vonden we het echter tijd om eens te gaan zitten tijdens het eten in een echt restaurant… Na weken op streetfood te leven was dat een leuke afwisseling.

20070308-20070308tr-5253

20070308-20070308tr-5149

 

Bewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like