HomeAlgemeenBrainfartsWat wil ik nou eigenlijk?

Wat wil ik nou eigenlijk?

Wat wil ik nou eigenlijk
Wat wil ik nou eigenlijk

Wat wil ik nou eigenlijk?

Dat lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar dat is het absoluut niet. Wat wil ik nou eigenlijk? Wil ik verder gaan met leven zoals ik al jaren doe? Wil ik iets heel anders? Wil ik het anders inrichten? Wil ik meer reizen, minder werken of werken op reis? En wil ik dan mijn studio aanhouden of toch maar opzeggen? Wil ik verder gaan met de opleidingen en wil ik daar dan daadwerkelijk “iets” mee gaan doen?

Zoveel vragen en eigenlijk nul antwoorden. Het is soms best een beetje gek en frustrerend. Ik ben verdorie toch niet echt 25 meer!

Ergens eind 2019 had ik ook soort van crisis. Ik wist niet wat ik wilde, zat in een enorme dip en ook relationeel ging het niet helemaal zoals ik had bedacht. Ik nam een coach in de hand en we bedachten een plan voor de toekomst. Een plan waarin reizen een hoofdrol ging spelen. Ik zou foto’s gaan maken van locaties en bestemmingen en mensen helpen met hun social media en aanwezigheid op het internet.

Noorwegen - wat wil ik nou eigenlijk

Reiswerk

Dus stel; je hebt een B&B in Curacao. Je wilt daar graag meer aandacht voor en betere foto’s. Je huurt mij in en ik maak foto’s van de B&B maar ook van de bezienswaardigheden in de omgeving, de restaurants waar je in de buurt terecht kunt en allerlei andere redenen waarom je naar die B&B toe zou kunnen gaan. Want waarom kies je voor een locatie? Je kiest ervoor omdat het op een mooie plek ligt, er van alles in de buurt te doen is of juist omdat er alleen maar natuur om je heen ligt.

Het idee was leuk. Het plan ook best goed, maar ja, toen kwam corona. Ik kan corona nu wel de schuld geven maar uiteindelijk was het niet alleen corona maar ook mijn eeuwige twijfel die de hoek om kwam kijken.

Wie zit er nu op mij te wachten?

Als ik daar nou toch eens vanaf kon komen. Van die twijfel en onzekerheid. Dat eeuwige stemmetje in mijn hoofd wat zegt ‘Waarom zou iemand in vredesnaam jou inhuren Simone?? Ok, je kunt leuke foto’s maken, maar dat kunnen er veel meer. ‘ Enzovoort, blablabla.

Heleen en ik. Om maar aan te geven dat je beter een feestje van het leven kunt maken, want Heleen is er inmiddels al niet meer.

Ik kan echt jaloers zijn op mensen die blaken van het zelfvertrouwen. Die schijt hebben aan wat “men” vindt en gewoon hun ding doen.

Neem nu Paper Travels als goed voorbeeld. Ik begon Paper Travels in 2015 als ik me goed herinner. Maar elke keer als ik aan iemand vroeg of het een goed idee was om een apart reisblog te hebben kreeg ik wel van iemand de opmerking dat het niet verstandig was. Want waarom niet alles combineren op Simone’s Kitchen? Waarom ik dan weer dacht: ‘O ja dat is wel een goed punt.’ Om vervolgens alles om zeep te helpen, te stoppen met Paper Travels, alles te verhuizen naar Simone’s Kitchen en dan na tig maanden die beslissing weer in twijfel trekken en toch weer overnieuw beginnen.

Want ik hou een beetje van Paper Travels. Het is mijn plek waar ik dit soort onzinnige brainfarts kan neerzetten en eindeloos met mezelf kan debateren over “wat wil ik nou eigenlijk?”

Wat wil ik nou eigenlijk
Texel

En dus ben ik weer opnieuw begonnen. Een paar weken geleden. Of het slim is? Vast niet. Maar ik wil het. Punt.

Ziet er iemand op te wachten? Vast niet, maar misschien moet ik dat ook eens loslaten.

Wat wil ik nou eigenlijk?

Ik weet het dus niet. Daar komt het op neer. Na ondertussen bijna 60 jaar op deze aardkloot rond te dwarrelen weet ik nog steeds niet wat ik nou wil in het leven. Wat ik wil doen als ik later groot ben. Dat is toch best bijzonder eigenlijk. Maar het geeft ook onrust. Die behoefte om een duidelijk doel te hebben die is er namelijk wel. Het idee dat ik ‘maar wat doe’ is er ook altijd.

Mijn beste klant waar ik 50-75% van mijn tijd aan besteed vroeg me vorige week “Wat wil je nou eigenlijk het allerliefste doen?” en sindsdien vraag ik me dat dus serieus af. Wat wil ik nou eigenlijk het allerliefste doen??

Ik kan wel zeggen dat ik wil reizen en werken, maar is dat ook echt het geval? Of is dat iets wat ik in mijn hoofd heb bedacht? En mooier maak dan het in werkelijkheid is?

Waar word ik nou het allergelukkigste van? En het korte antwoord daarop is: Ik weet het niet. Ik weet het écht niet. En dan is daar dat stemmetje in mijn hoofd die zegt ‘Weet je het echt niet of wil je het niet toegeven aan jezelf?’ Maar dat stemmetje geeft ook niet echt een concreet antwoord. Hahaha…

Ierland

Overigens ben ik niet ongelukkig of iets in die trant. Ik ben best content met mijn leven op dit moment, maar wat meer doelgerichtheid lijkt me ook wel fijn.

Wat nu?

Ik denk dat het tijd wordt om eens goed na te denken. Want het zou toch leuk zijn om een soort doel te hebben in het leven. Een soort bigger picture waar je naar toe kunt werken. Of misschien ook niet. Hoe dan ook; ik ga de komende tijd eens wat dieper soul searching doen. Hoe? Geen idee nog, maar ik ga jullie ongetwijfeld vervelen met mijn brainfarts op dat gebied.

To be continued!

  1. Hi Simone,

    Tot nu toe ken ik ook niet anders dan steeds opnieuw zoekend. Dat heeft als mooie kwaliteit dat je altijd vooruitstrevend bent en nieuwe dingen zult blijven proberen. Maar ja wat doe je met die onrust? Misschien accepteren dat die er is? Of een onderscheid leren maken tussen datwat goed voelt en misschien ook gewoon is en je ego die je probeert van je pad af te houden door je met twijfels te bestoken. Je moet een beetje door het Amerikaanse heenprikken, maar dit artikel van Gabby Bernstein is wel mooi over het imposter syndrome 😉 https://gabbybernstein.com/imposter-syndrome/

    ? voor je soulsearching! ?

    1. He Hazel! Haha… Ja misschien gewoon accepteren is natuurlijk ook een optie, maar het is soms ook nogal vermoeiend. Thanks voor het artikel! Ik ga het eens bestuderen! 😉

  2. Hi Simone,
    Nou ‘for what it’s worth’, ik lees jouw blogs elke keer met veel plezier en vind de combi reizen, lekker eten en fotografie juist tof! Vooral doorgaan met de dingen waar je blij van wordt en niet teveel luisteren naar de sturende mening van anderen. Dicht bij jezelf blijven, dan zit je altijd goed!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like