Travelstories alleen op reis
47020
HomeAlgemeenAlleen op reis door Lucia van Travelstorys

Alleen op reis door Lucia van Travelstorys

Travelstories alleen op reis

Mijn naam is Lucia Veerman (van Travelstorys) en op mijn 20e ging ik voor het eerst op soloreis. Nee, niet naar de andere kant van de wereld en ook geen reis van 3 maanden. Gewoon een 4-daagse citytrip naar Spanje. Malaga, om precies te zijn.

4 dagen Malaga

Het was absoluut niet mijn plan om deze trip te gaan maken, maar het is al wel super lang een droom van mij om ooit voor een lange periode in mijn eentje naar Azië te gaan. Ik wist alleen niet of het wel wat voor mij was, dat alleen reizen. Om dat te ontdekken ben ik eerst 4 dagen weggegaan, in plaats van gelijk een heel jaar. De landen gingen in verband met corona op 1 juli 2020 weer open en 12 juli vertrok mijn vliegtuig naar Malaga. 

Eenmaal aangekomen op schiphol deed ik gewoon mijn ding. Ik at rustig een (veel te duur) broodje, kocht wat magazines om te lezen wanneer ik mij zou vervelen en liep wat winkels door. Ik had gelijk een praatje met de verkoopster van de tassenwinkel. Zij vroeg wat ik alleen ging doen en zo waren wij al snel 20 minuten aan het praten. In het vliegtuig begonnen weer wat mensen tegen mij te praten en dat viel op, want wanneer je met vrienden bent, gebeurd dat niet zo snel. 

Travelstories 4


De 4 dagen in Spanje voelde echt als een cadeautje. Met alles wat ik deed genoot ik enorm en het alleen zijn was helemaal niet raar.Op het strand was ik de eerste dag bang dat al mijn spullen gestolen zouden worden, wanneer ik even 5 minuten de zee in ging. Alles hield ik in de gaten, maar na 2 dagen had ik wel door dat de mensen naast mij daar ook gewoon kwamen om te zonnen en te zwemmen.‘S ochtends, ‘s middags en ‘s avonds ging ik buiten de deur eten en dit voelde na de eerste keer gelijk goed. Ik zocht steeds de lekkerste restaurants uit, had een praatje met de obers en kon lekker lang mensen kijken. Ik was vooraf het meest bang om alleen uiteten te gaan, maar dit viel 100% mee. Het was juist extra genieten.

Activiteiten

De tweede dag van mijn reisje had ik een fietstour van Baja Bikes geboekt en ik ben achteraf super blij dat ik dat gewoon heb gedaan. Ik fietste met een groep mee en zij vroegen allemaal wat ik hier alleen deed. Super leuk, want dan leer je weer wat andere mensen kennen. Mijn tip is daarom ook om wel gewoon de activiteiten te gaan doen, die je normaal met vrienden ook zou doen. 

Travelstories 3


4 dagen lang kreeg ik nonstop berichten van familie, vrienden en collega’s. Of ik het nog naar mijn zin had, of ik mij niet verveelde, of ik al andere mensen had ontmoet en wat ik ieder moment van de dag ging doen. Heel lief bedoeld natuurlijk, maar daar zit je niet echt op te wachten wanneer je even rustig op het strand ligt of een kerk bezoekt.


Na deze citytrip ben ik er wel achter gekomen dat ik prima alleen kan reizen en het nog veel vaker ga doen. In oktober 2020 ben ik in mijn eentje naar Porto gegaan en ook dat was weer een groot succes. 

Travelstories 2

Op het moment ben ik vooral aan het kijken waar ik voor langere tijd naartoe zou willen. 
Landen als Thailand, Vietnam, Indonesië, Sri Lanka, Japan, Nieuw-Zeeland en Australië lijken mij echt gewéldig. Ik lees veel over die landen en volg op mijn Instagramaccount @_travelstorys_ tientallen accounts die reizen naar die prachtige landen hebben gemaakt. Nu nog genoeg geld sparen, zodat ik voor een hele lange periode op reis kan. Hopelijk kan ik daarna mijn geld verdienen met reizen, want het lijkt me súper om een travelblog te hebben. 

Mijn tips

Mijn tips voor soloreizigers? Boek net als mij eerst een citytrip van 3 of 4 dagen. Dan kun je zien of het alleen reizen iets voor jou is. Wanneer het tegenvalt ben je dichtbij huis en is de reis na een paar dagen alweer afgelopen.Ik zou ook vooral een hotel in het centrum boeken. Het kost misschien iets duurder, maar als alleenreiziger is het veiliger dat je ‘s avonds snel in je hotel bent, dan dat je nog lang alleen met de taxi moet rijden.Geniet vooral van je reis en wees trots op jezelf dat je zoiets gewoon alleen doet. Je bent in een ander mooi land, kan gaan en staan waar je zelf wil en er is zoveel om te doen. Geniet!

Travelstorys alleen op reis
  1. Hey, toch raar om in deze tijd waarin reizen wordt afgeraden en de klimaatcrisis steeds ernstiger vormen aanneemt, dit te promoten door zo’n verhaal over alleen op reis te posten. En dan ook nog met het vliegtuig voor even 4 dagen naar Malaga! Plaats reisverhalen die passen in deze tijd, waarin we bewuster met het milieu zullen moeten leren omgaan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like