HomeAlgemeenik wil op reis naarAnna wil op reis naar…

Anna wil op reis naar…

Triglav

Stel je eerst even voor: wie ben je? Heb je een reisblog of niet? Hoe belangrijk is reizen voor jou?

Mijn naam is Anna Green, moeder, geliefde en baasje. Fotograaf, Decathlete en reiziger.

Ik heb niet perse een reisblog, wel deel ik mijn reisfoto’s graag via diverse social media kanalen. Reizen is een zeer belangrijk onderdeel van mijn leven. Iets dat we veel en vaak doen.

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

4 keer. Dat kunnen korte trips zijn naar steden of  sportreizen, in de zomer een reis van 3 weken  met de kinderen naar een land binnen Europa, vaak een langere reis naar een buiten Europa bestemming met mijn man en diverse kleine kampeer weekeinden binnen de Benelux.

Persreizen niet meegerekend, hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

De zomer bedenken we met zijn allen, dit is meestal een combinatie van wat de kinderen willen, en wat wij willen. De stedentrips zijn vaak steden die bij een van ons op de bucketlist staan of een verjaardagskado (wij geven elkaar liever ervaringen dan fysieke kado’s), de sportreizen worden bepaald door waar er iets te rennen valt (meestal is dit de UK of Ardennen) en het kamperen doen we graag nav ervaringen van anderen met een bepaalde camping.

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline reisbureau/reisorganisatie?

We boeken alles zelf. Tot de vliegtickets en airBNB’s aan toe

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

Alle 3. Mijn man gaat vaak niet mee naar TrailRunreizen.

Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een verre reis?

Als ik eerlijk ben, zou ik graag altijd willen reizen. (wie niet 😉 maar we kunnen natuurlijk maar beperkt weg. De zomer is een belangrijk vakantie-moment voor ons, maar we sparen ook om samen op reis te kunnen naar een ver land.

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

De gehele ervaring op zich. Ik vind de voorbereiding soms net zo spannend als de reis zelf. Vanaf het moment dat we de reisgids in handen hebben, begint het al. Opzoeken wat je precies wil zien, vliegticketssites in de gaten houden… Op reis vind ik het belangrijk dat ik mijn camera mee heb. In het verleden bracht ik mijn camera in de zomer weg voor onderhoud. De grote camera heb ik nu ingeruild voor een compactere systeem camera. Op deze manier kan ik hem altijd bij me hebben.

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

Mijn laatste reis was naar Slovenië. Vorig jaar zijn we hier een paar dagen geweest. In principe gaan wij nooit terug naar dezelfde camping, maar Slovenië trok ons enorm. We hebben een compromis met onze tieners gemaakt; ja, we gaan terug naar dezelfde camping, maar we gaan elke cm van Slovenië bezoeken.

Triglav

Samen hebben we een kaart van Slovenië op A3 gedrukt en alle belangrijke plaatsen die we wilden zien daarop getekend. We hebben ze allemaal gezien, van het strand tot nationaal park Triglav.

Wat wordt je volgende reis?

In februari 2019 gaan we naar Vietnam voor 3 weken. We reizen van noord naar zuid. Deze staat al heel lang op onze lijst, maar kwam er door omstandigheden niet van.

Omdat we graag willen sparen voor deze reis, maken we geen citytrip in de herfst. Wel gaan we eind september nog een lang weekeind kamperen in Nederland.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like