driebelterveld
64800
HomeSlapenBijzondere overnachtingenBijzonder overnachten – B&B Driebelterveld
NederlandNederland

Bijzonder overnachten – B&B Driebelterveld

Tijdens een reis door Jordanië leerde Charlotte Rob en Marjan kennen. Dus toen we een tijdje terug op zoek waren naar weer een bijzondere overnachting in Nederland kwamen we op de website van B&B Driebelterveld terecht. En het zag er allemaal dermate leuk uit dat we nog diezelfde middag een weekendje weg boekten naar dit fijne plekje in de buurt van Markelo. De eigenaren van deze prachtige B&B zijn – je raadde het al – Rob en Marjan.

De bosuil - driebelterveld

De bosuil

B&B Driebelterveld heeft twee mooie huisjes die je kunt huren voor een weekend of voor langer. De B&B is gelegen midden in de natuur van landgoed Driebelterveld en is het ultieme plekje om even helemaal te relaxen. De Bosuil is geschikt voor 2 personen, de Reebok is geschikt voor 2-4 personen en is wat ruimer opgezet met aparte slaapkamers en een aparte woonkamer. Rondom de huisjes ligt een heerlijke tuin en in de tuin lopen Kakelien en Kakelot, de twee kippen. En als je geluk hebt kom je Freek, de eekhoorn, ook nog tegen. (er is vast meer dan één Freek te vinden ook)

Wij verbleven in de bosuil en wat een geweldige plek is dit. Ideaal als je even helemaal tot rust wilt komen, alhoewel er genoeg te zien en doen is in de nabije omgeving. Hou je van wandelen dan hoef je de deur maar uit te lopen en je bent in de bosrijke omgeving. Maar ook op het terrein zelf is genoeg te zien.

Toen wij er waren, was het natuurlijk nog aan de frisse kant, al hadden we wel het zonnetje meegebracht. Maar nog net te koud om buiten op het terras te gaan zitten. In de zomer zal het er heerlijk koel en schaduwrijk zijn, met genoeg open plekken waar je wel in de zon kunt zitten. Mocht je dat willen.

Landgoed Driebelterveld

Om bij de B&B te komen ga je in de richting van Markelo. De B&B ligt ongeveer tussen Markelo en Goor in.

Interieur de Bosuil
De Bosuil

Rob en Marjan zijn de perfecte gastheer en gastvrouw. Aan alles wordt gedacht om je verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken. Zo heeft Marjan een heel theeconcept uitgedacht, samen met een lokale leverancier. En kun je in je eigen huisje genieten van een lekker kopje “Driebelterveld”. Over de theesoorten kun je meer lezen in het theeboekje wat ernaast staat.

De bosuil

’s Morgens staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar wat door Rob of door Marjan aan je deur wordt afgeleverd. Naar wens met een gekookt eitje, vers gebakken brood, krentenwegge, beschuit, yoghurt, fruit, kaas en melk. Een beter begin van de dag kun je niet wensen met uitzicht op de tuin en de vogeltjes.

Driebelterveld ontbijt

Aandacht voor detail

Een van de leukste dingen is dat je overal het uiltje terug ziet komen. Van de kussens tot het peper en zout stel en van de voordeur tot de badkamer. Zelfs op de papieren zakjes waar het brood in verpakt zit aan toe. Ook hier vind je een stickertje terug met een uiltje.

De bosuil

Kortom; aan alles is gedacht in deze fijne B&B. Zoals gezegd hoef je eigenlijk de deur niet uit. Op het terrein zitten veel vogels, eekhoorns, reeën en – heel speciaal – ook een uil. Wij hadden de mazzel dat we de uil hebben kunnen bewonderen door de verrekijker. Moeder uil (nou ja het kan ook vader uil zijn geweest) zat gemoedelijk in de opening van de nestkast tegen het vallen van de avond. Daar helaas geen foto’s van, want het was natuurlijk nagenoeg donker en bovendien had ik mijn ‘echte’ camera niet mee. Liep ik toch nogal tegen de beperkingen aan van de Canon M-200. 😉

De omgeving

In de omgeving van B&B Driebelterveld is genoeg te doen. Wij bezochten onder andere landgoed & kasteel Twickel. Wel iets om rekening mee te houden is dat Twickel niet doorlopend toegankelijk is voor publiek. Het landgoed eromheen wel, maar het kasteel zelf wordt bewoond en ook de tuinen zijn niet continue te bezichtigen.

Van april t/m oktober kun je van woensdag t\m zondag van 10 tot 5 uur de tuinen bezichtigen. Van november tot maart is het toegankelijk van 11 tot 5. Kom ik er nu dus achter dat de tuinen wel degelijk open waren toen wij er waren. We waren er voor 11 uur. Dus vandaar dat we dat even gemist hebben. Helaas. Reden om nog een keer terug te gaan.

Landgoed de Twickel

De Boomtuin

Ook de moeite waard van een bezoekje is de boomtuin. Dit kunstproject is in 2014 aangelegd door kunstenaar Jeroen Kooijmans en was onderdeel van het initiatief “The Non Urban garden” over tuinen uit de 21ste eeuw.

In de kruin van een 250 jaar oude eik is er een tuin boven in die kruin gebouwd en kun je met een ijzeren wenteltrap naar boven klimmen. Hier staat ook nog een bankje zodat je op je gemak kunt genieten van het uitzicht.

De boomtuin

Wij waren er in februari dus de boom was nog helemaal kaal. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant betekent dat wel dat we vrij uitzicht hadden en niet tussen de bladeren door hoefden te gluren.

De boom ligt aan de Borculoseweg maar wel in het weiland. Je kunt hem vanaf de weg zien liggen. Parkeren kun je het beste doen aan de Deventerdijk en vanaf daar lopend verder.

Uit eten

Logeer je in B&B Driebelterveld dan hoef je de deur in principe niet uit, maar wil je toch lekker uit eten dan is het Wapen van Markelo een aanrader. Helaas al helemaal vol toen wij er waren, maar na een tip van Marjan kwamen we terecht bij restaurant Den Haller. Dit restaurant is gebouwd in een oude boerderij en staat naast een oude watermolen. In de zomer is er een heerlijk terras, maar ook binnen is het goed toeven.

Zorg dat je flinke honger hebt, want de porties waren vrij ruim voor het viergangen menu waar wij voor kozen. Het restaurant ligt in Diepenheim, ongeveer 10 minuutjes met de auto vanaf de B&B.

Wil je ook in deze fijn B&B slapen? Je kunt ook boeken via natuurhuisje.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like