Culinair reisblog
44900
HomeAlgemeenCulinair reisblog – Paper Travels

Culinair reisblog – Paper Travels

Culinair reisblog

Culinair reisblog

Soms heb je even een zetje nodig om tot een goed plan te komen. Ik ben de laatste tijd heel druk met Paper Travels, want ja, reizen dat vind ik echt een van de allerleukste dingen om te doen. Maar ik miste nog iets van focus en richting. Over “alles” schrijven klinkt misschien leuk, maar waar word ik nou echt blij van?

Toen kwam ik toch weer uit bij eten. Want ja er is natuurlijk een reden dat ik al tig jaar een foodblog heb. Maar wat doe ik als ik op reis ben? Dan ga ik op zoek naar de lekkerste lokale specialiteiten, de leukste marktjes, de beste restaurants… Mijn reizen draaien om eten. Ik kan er niks anders van maken. En dus is de volgende stap een hele logische: Paper Travels wordt een culinair reisblog!

Hong Kong markten
De leukste markten in Hong Kong

Schrijven over eten

Denk nu niet, maar hoe zit het dan met Simone’s Kitchen? Want dat blijft hetzelfde als het is. Ik deel daar de lekkerste recepten en tips over gezonde voeding. Wat komt er dan op Paper Travels?

Je vindt hier straks alles over de culinaire highlights van je volgende bestemming. Ga je naar Thailand? Dan vind je hier de lekkerste Thaise restaurantjes, hét gerecht wat je niet gemist mag hebben en de markten waar je zeker overheen geslenterd moet hebben. Streetfood, restaurants, de lekkerste B&B’s, markten… You name it.

Platform

Het idee is dat ik al die informatie niet in mijn uppie ga verzamelen, want laten we eerlijk zijn. Hoeveel kun je reizen in één mensenleven? In plaats daarvan lijkt het me supertof om een aantal binnen- en buitenlandse reisbloggers aan te trekken die veel kennis hebben van een bepaalde regio. Stel je woont in Australië en weet daar veel over te vertellen. Of je woont in Hongarije en kent de keuken daar van haver tot gort. Dan zit ik op jou te wachten!

Het hoeft overigens niet allemaal bloedserieus te zijn. Heb jij een grappig verhaal over iets wat je is overkomen tijdens het reizen en het heeft betrekking tot eten? Dan vind ik dat ook superleuk.

Maar ook in Nederland valt er nog genoeg te ontdekken. Jaren geleden onderwierp ik diverse restaurants aan de zogenaamde ‘Grote Club Sandwich test”. Ik denk dat iets dergelijks ook erg leuk is om te doen in eigen land. Want waar haal je nou de lekkerste club sandwich of waar het lekkerste broodje bal? Culinair is natuurlijk niet per definitie ‘high end’ het kan zo plat zijn als een zak patat bij wijze van spreke. Als het dan maar wél de lekkerste patat is!

Octopus in Griekenland
Octopus in Griekenland

Eten maakt de verbinding

Eten verbroedert. Eten verbindt. Het maakt niet uit wat voor taal je spreekt, wat voor kleur je bent of waar je vandaan komt. Zet iedereen samen aan tafel en laat ze eten en je zult zien dat de grenzen vervagen en verschillen worden opgeheven. Ik geloof daar heilig in. Als we allemaal eens wat vaker bij elkaar zouden gaan eten, dan zou de wereld misschien een stukje leuker worden.

En ik ga je daar bij helpen. Door je alle informatie te geven die je nodig hebt voor jouw volgende reis. Ga je bijvoorbeeld naar Griekenland? Check dan eerst even hier waar je het lekkerste kunt eten, wat de lokale specialiteiten zijn en waar je die kunt vinden.

Ambitieus

Ambitieus is het plan wel maar zoals gezegd; ik wil het niet alleen gaan doen. Dus ben jij net zo’n grote liefhebber van eten als ik? En kun je leuk schrijven en fotograferen? En weet je heel van één bepaalde regio? Misschien woon je er wel, of misschien ga je er wel elk jaar op vakantie. Misschien vind je het dan leuk om af en toe iets te schrijven voor Paper Travels. En zo niet dan begin ik gewoon alleen en bouw gaandeweg aan de content.

O en na elke reis ga ik één gerecht eruit pikken wat ik thuis na ga maken. Uiteraard deel ik dat ook hier, zodat ook jij thuis een vleugje van je reis kunt proeven!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like