Flora flies

Floraflies – solo op reis

Floraflies - solo op reis


Hola! Ik ben Fleur Kok – op mijn blog en gelijknamige Instagram floraflies.nl beter bekend als Flora. Inmiddels ben ik twee keer in mijn uppie op het vliegtuig gestapt voor een solotrip van 1-2 weken. Dat bleek een groot succes, dus nu ik in de afrondende fase van mijn studie zit, werd het tijd om een vliegticket zonder retour datum te boeken. Ik zal je eerst even kort meenemen naar mijn vorige solotripjes en vertellen wat ik daaruit meeneem naar mijn aanstaande langere soloreis!

De eerste keer solo

Ik was 16 jaar toen ik op het vliegtuig stapte naar de Verenigde Staten. Daar zocht ik familie en vrienden op in Florida en New York City, maar ben ik ook alleen op pad geweest. Blijkbaar sprak toen al het avontuur, de spanning en het idee van solo reizen mij enorm aan, mede dankzij ervaren soloreizigster Liesbeth Rasker, wiens avonturen ik toen via Instagram volgde. Toen ik tijdens dat tripje op een ochtend alleen over Brooklyn Bridge wandelde, wist ik het zeker: er gaan vele soloreizen volgen.

Tweeënhalf jaar later had ik een week vrij tussen mijn tentamens en een nieuw collegeblok, dus greep ik mijn kans om een ticket naar Spanje te boeken. Ik koos voor de combinatie van het bruisende Barcelona, een stad waar ik al een keer of vijf eerder was geweest, en de hoofdstad Madrid, die ik voor het eerst zou gaan ontdekken. In dit artikel geef ik je een kijkje in mijn reisdagboek van mijn dagen in Barcelona.

Het was mijn eerste hostelervaring, maar door er veel over gelezen te hebben, wist ik al een beetje wat ik kon verwachten: makkelijk contact leggen met andere reizigers, langdurige vriendschappen sluiten en georganiseerde activiteiten van het hostel bijwonen. Het werd allemaal werkelijkheid en nog steeds heb ik geregeld contact met reizigers uit onder andere India, Qatar, Argentinië en New York met wie ik de wedstrijd FC Barcelona – Valladolid bijwoonde, in het hostel aan de ontbijttafel zat of biertjes in Madrid dronk. Wat ik niét had verwacht, is dat het alleen zijn mij ook zo goed zou bevallen. Ik ervaarde – net zoals eerder in Brooklyn – de stad veel intenser en genoot ervan om alles op mijn eigen tempo te doen.

Floraflies

Corona gooide uiteraard roet in het eten voor meer solo stedentripjes tijdens mijn studie, maar nu ik in mijn afstudeerfase zit en de vaccins in aantocht zijn, is het tijd om verder te dromen. In september stap ik op het vliegtuig om voor het eerst een lange soloreis te maken door Midden-Amerika.

Best spannend, want ik ben nog nooit langer dan een maand van huis geweest. Toch heb ik er vooral heel veel zin in, mede omdat ik inmiddels weet dat alleen op pad gaan mij goed bevalt. Daarom kan ik het iedereen aanraden om met een stedentrip in Nederland of Europa te beginnen! En wie weet hou je het daar gewoon lekker bij, want solo op pad gaan hoeft natuurlijk niet een half jaar backpacken te betekenen. Daarbij is het een fijne gedachte dat je dichtbij huis bent, mocht je twijfelen of solo reizen iets voor jou is.

Wat ik zelf meeneem naar mijn aanstaande reis is:

  • De gedachte dat familie en vrienden altijd maar één belletje bij me vandaan zijn
  • Mijn reisdagboek waarin ik reizigers met wie ik bevriend raak ook wat laat schrijven
  • Een tripod (statief) om foto’s van mezelf te kunnen maken zonder daarvoor onbekenden te hoeven vragen
  • De tips vanuit Liesbeth Rasker haar boeken “Pinnen in Mongolië” en “Solo reizen”

Mocht je benieuwd zijn wat ik verder allemaal in mijn backpack stop… in dit artikel op Floraflies deel ik mijn inpaklijst voor mijn aanstaande soloreis.

Wil je alle posts lezen over de solo reiservaringen? Check dan hier

Delen is fijn!