HomeFoodRestaurants10 x uit eten in Dublin
IerlandIerland

10 x uit eten in Dublin

uit eten in dublin

Culinair genieten in Dublin

Als je denkt aan lekker uit eten gaan, dan is Dublin misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming. Maar ik kan je verzekeren dat uit eten in Dublin echt verrassend veelzijdig en lekker is. De opties zijn er eindeloos en dan heb ik het echt niet alleen over het bier wat natuurlijk beroemd is. Ik zette mijn 10 favorieten voor uit eten in Dublin voor je op een rij! Ok, even een disclaimer; het zijn meer culinaire highlights dan echt allemaal plekjes waar je uit eten gaat. Dus het is een mix!

Straatje in Dublin

Probeer eens een Boxty in Boxty House

Vlak voor ik naar Dublin ging had ik nog nooit van een Boxty gehoord. Vlak voor ons vertrek naar Ierland (met bezoek aan Dublin) zag ik bij toeval een documentaire op Netflix en daar werd gesproken over een boxty. En dat dat typisch een gerecht voor Dublin zou zijn.

Wat het dan precies was vertelde het verhaal niet dus besloot ik op zoek te gaan naar die beroemde boxty. Zo kwam ik uit bij Gallagher’s Boxty house. Het was vroeg in de ochtend en ik had eigenlijk al in het hotel ontbeten met Jody van Ongewoon Lekker, waar ik mee op reis was. Jody ging naar een whisky-maker dus die wilde wel graag een ondergrondje hebben. Haha.

Uit eten in Dublin bij Boxty House

Bij aankomst in het Boxty House zag ik alsnog nergens een hint van wat het was, dus ik vroeg de serveerster om de lekkerste boxty. Best grappig om iets te bestellen terwijl je geen idee hebt wat het is. De chicken and leek was de lekkerste dus die bestelde ik. En ja wat is het eigenlijk?

Het is een soort pannenkoek gemaakt van aardappel en – in dit geval – gevuld met kip en prei. Ontzettend machtig dus maak niet de fout om al te ontbijten als je dit gaat proberen!

Bier drinken in Guinness Store House

Ondanks dat ik eigenlijk niks met bier heb kun je natuurlijk niet naar Dublin en dan geen bezoek brengen aan het Guinness Storehouse. Uit eten in Dublin wordt hier dan natuurlijk uit drinken in Dublin. Haha.

Het is overigens evengoed wel de moeite van een bezoekje waard want je kunt er echt alles vinden over de geschiedenis van dit beroemde bier. Je kunt een tour volgen met gids maar op zich was alles goed uitgelegd op de borden dus een gids is niet perse nodig. Goedkoop is het niet. Met een entree van € 18,50 (in 2018) best pittig.

The Pepper Pot

Powerscourt Centre is een kleinschalig winkelcentrumpje in een prachtig oud gebouw met een hele eigen geschiedenis. Midden in het gebouw ligt The Pepper Pot. Een klein cafe dat bekend is om de heerlijke scones en om de homemade bagels. Het is een populaire plek dus wil je er gaan lunchen zorg dan zeker dat je besproken hebt.

Tapas bij Fallon & Byrne

Fallon & Byrne lag echt letterlijk om de hoek bij ons hotel. En het grappige is dat je in eerste instantie denkt dat je verkeerd bent, want je komt in een supermarkt terecht. Dat klopt ook wel, maar boven de supermarkt én onder de supermarkt liggen twee restaurants. Die op de bovenverdieping is wat meer fancy maar de onderste is meer een gezellig bruin cafe waar ze tapas serveren. Hele lekkere tapas kan ik je vertellen.

Het leuke hier is dat je een fles wijn kunt kopen die hier ook uit de wijnkelder verkocht wordt. Dat is een stuk goedkoper dan een los glas wijn bestellen. Plus je kunt uit ontzettend veel wijnen kiezen. Echt heel lekker. En kies dan een van de tapas planken en vergeet niet af te sluiten met een toetje.

Wijn en kaas bij Loose Canon

Loose Canon is een klein tentje waar het op een vrijdagmiddag enorm druk kan worden met mensen die een wijntje met lekkers komen eten/drinken. Het is eigenlijk een winkel met rijen wijn en een kleine toonbank met kaas en worst.

Wijn drinken bij Loose Canon

Er staan ook maar vier stoelen en buiten een bankje, maar dat houdt de locals niet tegen want elke vrijdagmiddag komen ze hier massaal een borrel halen na werktijd.

Sheridan’s Cheese Monger

Ga je naar Loose Canon vooral voor de wijn, naar Sheridan’s ga je natuurlijk in eerste instantie voor de fijne collectie met kazen. Overigens verkopen ze hier natuurlijk ook wijn. Je kunt hier terecht voor lokale Ierse kazen of niet zo erg lokale kazen.

The Swan Bar

Natuurlijk is Ierland en dan met name Dublin ook beroemd om zijn pubs. Een historisch exemplaar hiervan is zonder meer The Swan Bar. De bar dateert nog uit 1661. Een tijd waarin de vrouwen in een apart hok moesten zitten en niet in aanraking mochten komen met de mannelijke clientele. Je kunt die ruimte nog steeds zien (of er in gaan zitten). Natuurlijk kun je hier bier drinken of whisky maar je kunt er ook terecht voor een goede stevige pub maaltijd. Zoals in nagenoeg elke pub in Dublin.

Hip ijs bij Three Twenty

Voor de gezelligheid kom je niet bij Three Twenty maar wel voor het heerlijke ijs. Persoonlijk vond ik dat er wel wat aan de uitstraling van deze ijssalon kon worden gedaan, want het is koud, kil en industrieel. Het enige wat er staat zijn een hele rij met Kitchen Aids. Ze maken namelijk het ijs ter plekke voor je klaar terwijl ze gebruik maken van liquid nitrogen. Spectaculair om te zien natuurlijk en het ijs is absoluut de moeite waard.

Speak Easy

Ik had serieus nog nooit van een speak easy gehoord voor ik met Jody dus naar Dublin ging. Jody had echter een reservering gemaakt bij The Blind Pig. En het maken van die reservering is al de helft van de lol. Je gaat vervolgens naar een geheime locatie waar je geen idee hebt waar je uitkomt. De cocktailbar is namelijk erg goed verborgen. Ik kan je natuurlijk niet vertellen waar het is of hoe je er komt, want dan is de lol eraf.

Maak gewoon eens een reservering. Je boekt er een tijdslot en je kunt er ook lekker eten of alleen gaan voor de cocktails. Spannend!

The Hairy Lemon

Aan gekke namen voor pubs hebben ze geen gebrek in Dublin. The Hairy Lemon zat naast ons hotel en het was de eerste plek waar we terecht kwamen voor een Dublin pint. The Hairy Lemon heeft zelfs zijn eigen bier, wat ik natuurlijk uit probeerde. Erg lekker! Lekker fris biertje. Natuurlijk kun je ook hier terecht voor het nodige pubfood!

Check hier alle posts over Ierland!

Deze post bewaren?

Uit eten in Dublin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like