Guesthouse Craignamara – Portrush, Ierland

Guesthouse Craignamara | papertravels.nl

Afgelopen week was ik in het prachtige Noord-Ierland (waarover later meer) en verkende ik samen met Ellen van Bijzonder Plekje een gedeelte van de causeway coastal route. Een route die, je kunt het vast al raden, langs de kust van Noord-Ierland gaat. Wij begonnen in Belfast en reden omhoog langs de kust waar we na twee dagen aankwamen in de kustplaats Portrush. Ons onderkomen voor twee nachten Craignamara guesthouse lag net even buiten de stad (op een kleine tien minuten rijden met de auto) en op een heuvel waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de lager gelegen stad.

Het begon al goed met een hartelijk welkom door Rod en zijn vrouw Kerry. Rod heeft tot zijn 15e in Nederland gewoond en spreekt dus nog best redelijk Nederlands. Ook best handig af en toe. Het bleek dat we die eerste avond de enige gasten waren, maar dat is een uitzondering want het guesthouse is populair onder golfers over de hele wereld. Van beroemd tot wat minder beroemd. Portrush is namelijk een van de beste plekken om te golfen schijnbaar. Ik kan het je niet vertellen want ik ben geen golfer maar het is een ‘big thing’ in Portrush.

We kwamen aan met redelijk noodweer en wilden die avond in de stad gaan eten. Rod was zo lief om ons beide avonden naar de stad te brengen waarna we met een taxi terug konden. Wel zo fijn als je een wijntje wilt drinken…

Alle comfort

Het guesthouse zelf is geweldig. Onze kamers waren zó comfortabel dat we eigenlijk niet meer weg wilden, maar lekker wilden loungen op de kamer. Het is nog een nieuw gebouw want Rod en Kerry zijn vier jaar geleden van Schotland (waar ze 20 jaar lang een historisch hotel runden) terug gegaan naar de geboorteplaats van Kerry en hier Craignamara guesthouse begonnen.

Ontbijt

Alleen al voor het uitzicht wil je hier lekker lang en lekker langzaam ontbijten. En bovendien is alles heerlijk en vers gemaakt, dus op alle punten een absolute aanrader! Doe je de causeway coastal binnenkort? Zeker niet overslaan!

Disclaimer: Wij waren in Ierland op uitnodiging van Tourism Ireland maar alle meningen zijn van mij en er is me niet gevraagd over het guesthouse te schrijven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis mijn reisfotografie tips!!

Het laatste reisnieuws in je inbox? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Paper Travels en ontvang mijn mini ebook met reisfotografietips gratis!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment. Powered by ConvertKit

This post is also available in: English (Engels)

Written by
Simone van den Berg

Reizen doet mijn hart sneller kloppen. Al sinds ik me kan herinneren wilde ik de wereld ontdekken en andere culturen ervaren. Sinds onze allereerste verre reis naar Mexico in 1997 ga ik graag buiten de grenzen van Europa, maar ook dichtbij is nog zoveel moois te ontdekken! Reizen combineren met lekker eten is voor mij de ultieme combinatie. Van al mijn reizen heb ik stapels 'logboeken'. Vandaar de naam Paper Travels.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Written by Simone van den Berg