Jenny wil op reis
34300
HomeAlgemeenik wil op reis naarJenny wil op reis naar….

Jenny wil op reis naar….

Jenny wil op reis

Ik ben Jenny, een eigenwijze blogger en fotograaf. Ik ontdek graag de wereld om me heen en deins er niet voor terug de gebaande paden te verlaten.

Mijn favoriete bestemming is Indonesië, dit land blijft me fascineren. Ik ben er meer dan tien keer geweest, en nog lang niet uitgekeken.

Hoe vaak per jaar ga je op reis?

Naast mijn blog sta ik voor de klas. Ik ben bijna elke schoolvakantie op stap: soms een paar dagen, soms ruim een maand. Tussendoor ga ik ook wel eens een nachtje of weekendje weg. Al met al ben ik best vaak op reis.

Flores

Persreizen niet meegerekend: hoe maak je de beslissing voor je bestemming?

Oei, wat een moeilijke vraag. Er is een lange lijst met bestemmingen die me leuk lijken om te bezoeken. Afhankelijk van de tijd die ik weg kan en de kosten van de trip kies ik een bestemming uit. Dat is vrij willekeurig.

Soms laat ik me beïnvloeden door een mooie aanbieding die ik ergens voorbij zie komen. Zo ging ik een paar maanden geleden spontaan naar Düsseldorf.

Eigenlijk valt overal wel wat moois te ontdekken.

Boek je altijd je reis zelf of gebruik je hiervoor een online of offline reisbureau/reisorganisatie?

Ik reis eigenlijk altijd zelfstandig. Ik plan mijn trip met behulp van de Lonely Planet en online bronnen als blogs en Tripadvisor.

Dusseldorf

Kant-en-klare reizen zijn vaak vrij duur in de schoolvakanties.

Reis je solo/met partner of liever in een groep?

Ik reis graag met mijn vriend, maar ik vind het ook heerlijk om af en toe in mijn eentje op stap te gaan.

Reizen met een grote groep is niet zo mijn ding. Het klinkt misschien niet zo sociaal, maar ik heb geen zin om tijdens mijn reizen rekening met anderen te moeten houden. Ik volg liever mijn eigen weg.

Ga je liever een aantal keer per jaar wat minder ver of spaar je liever door voor een verre reis?

Zoals ik hierboven schreef, sta ik voor de klas. Mijn vrije dagen liggen vast. Natuurlijk kan ik ontslag nemen voor een lange reis, maar op dit moment reis ik liever binnen de vakanties die ik heb.

Tijdens de zomervakantie maak ik een verre reis. Dat is een keer per jaar. Tijdens de tweeweekse kerstvakantie en meivakantie kies ik voor bestemmingen iets dichter bij huis. In theorie kun je voor een week naar Bali vliegen, maar als ik zoveel geld uitgeef en zoveel CO2 de lucht instoot door te vliegen, dan blijf ik liever langer op een bestemming.

Sri Lanka

Wat is voor jou het allerbelangrijkste als je op reis gaat?

Als ik reis wil ik ontspannen, dingen ontdekken en mooie foto’s maken.

Wat was je laatste reis en hoe ben je daar terecht gekomen?

Mijn laatste reis was een tiendaagse trip naar IJsland. Ik had IJsland al eens eerder bezocht, en wilde heel graag een keer terug. Vooral om een wandeling in een ijsgrot te maken en het noorderlicht te zien.

Wat wordt je volgende reis?

Mijn volgende reis gaat (weer) naar Indonesië. Waarschijnlijk wordt het een combinatie van Bali en de stad Yogyakarta op Java. Dit wordt mijn eerste reis met mijn dochtertje, zij is dan drie maanden oud.

Heb je zelf nog aanvullende info die je kwijt wilt?

Je hoeft geen dikke bankrekening te hebben om mooie reizen te kunnen maken. Blijf niet dromen om de wereld te ontdekken, maar ga gewoon!

Je kunt beter spijt hebben van dingen die je hebt gedaan, dan van iets wat je niet gedaan hebt. Geniet van het leven.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like