Causeway foodie tours
300
HomeFoodFoodtoursCauseway foodie tours en zo vang je een vis
IerlandIerland

Causeway foodie tours en zo vang je een vis

Causeway foodie tours

Causeway foodie tours

“Wil je brood bakken of liever vissen?” was de vraag vanuit toerisme Noord ierland. Nou dat leek me duidelijk: brood bakken natuurlijk. Maar ik was niet alleen aan het reizen en Ellen leek nou juist het vissen zo leuk, dus ik ging al snel overstag. Want ja, dat was vast ook een stuk leuker voor de foto’s. Hoopte ik….

Ierland 249

Storm op komst

Naarmate we dichter bij de vistrip kwamen, des te slechter werd het weer. De ropebridge in Carrick-a-rede was zelfs helemaal afgesloten omdat het te hard waaide, dus we vreesden het ergste voor de vistrip. Maar Rod en Kerry (van Craignamara guesthouse) verzekerden ons dat het vast door zou gaan en belden zelfs even voor ons om het te checken.

Dus dat de wekker om half zes ging die ochtend en we in het pikkedonker arriveerden in de haven van Portrush, hoorde bij de pret. Nou ja pret….

ierland

We waren aan boord van de causeway Lass met 8 Duitse mannen, Wendy van Causeway foodie, Charlie de deckhand en Richard (als ik het goed onthouden heb) de kapitein. Het weer was alsnog onstuimig en we moesten ons flink goed vasthouden tijdens de tocht naar de visplek. Ik was reuze blij met het vispak van manlief dat ik had meegenomen! Wind- en waterdicht…

Affijn, op gegeven moment moest er natuurlijk gevist worden en Charlie legde iedereen uit hoe de hengels werkten. Met enige tegenzin gooide ik een hengel in, want ja, ik en vissen… dat is niet direct een top combinatie. Er werd om me heen druk gevist en ik zwierde een beetje met de hengel door het water en …. voelde ik nu ineens iets aan de lijn… ‘Ik geloof dat ik beet heb’ zei ik nog een beetje voorzichtig maar al snel bleek dat ik niet 1, niet 2, maar 3 makrelen tegelijk aan de haak had geslagen!

ierland2 2

En vlak na mij ving Ellen ook nog eens wat makrelen. Dat werd natuurlijk meteen de grap van de dag, want de mannen vingen met zijn achten bijna niks. Ik geloof een makreel of vier. Dus de topvissers van de dag waren Ellen en ik. Tada!

vissen 1

Schoonmaken

Op gegeven moment moesten we weer terug naar de kant want de wind begon weer aan te trekken en zaak om terug te gaan. Aan de kant werden de vissen op de boot schoongemaakt en meegenomen voor ons onbijt.

ierland3
Ierland 288 1

Ontbijt met warme scones en clotted cream

We begonnen niet meteen met de makrelen natuurlijk want die moesten eerst nog bereid worden, maar toen we aankwamen op princess street nummer 10 kregen we eerst lekkere gingertea, warme scones, homemade jam en clotted cream.

ierland4

De clotted cream was gemaakt met Irish black butter. Super lekker!

Na dit voorgerecht kwam de kakelverse makreel met bloedworst, iers sodabrood, een gepocheerd eitje en onze eigen gevangen makreel. Zo lekker!

ierland5

Al met al was het een geweldige morgen en hadden we meer tijd gehad dan hadden we ongetwijfeld nog meer leuke trips gemaakt met causeway foodie. Want ze hebben er vele. Nooit gedacht dat ik het nog eens leuk zou vinden om te gaan vissen (maar wees gerust het blijft een eenmalig iets…) en bovendien ook nog eens de topvisser van de dag zou zijn! Ha!

Wil je meer weten over vissen dan kun je beter Tom’s artikel lezen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like