20180505 W6A2226 2
200
HomeAlgemeenReistipsHoe trendgevoelig is het huren van een auto op vakantie?

Hoe trendgevoelig is het huren van een auto op vakantie?

Hoe reis jij het liefste?

Wat is jouw favoriete manier om op vakantie te gaan? Ga je graag met de auto van A naar B? Of vlieg je naar je eindbestemming en huur je daar een auto om rond te rijden?

Wij waren natuurlijk recent op vakantie in Amerika waar we met onze huurauto van New York naar Miami reden, een fikse rit van bijna 4000 km. Dan wil je wel een goede auto hebben want met een fiatje 500 (om maar wat te noemen) is het natuurlijk ook leuk maar toch een stuk minder comfortabel. Maar wat zijn de dingen waar de gemiddelde Nederlander op let bij het huren van een auto? Ga je voor goedkoop of ga je voor comfort?

20180426 W6A1992
Onze bolide in de US

Wij huurden onze auto via Sunny Cars. En namen niet de goedkoopste optie want die afstand wilden we zo comfortabel mogelijk overbruggen. Vervolgens werd ik een beetje verliefd op onze auto, want wat een fijn exemplaar! Jammer genoeg niet te betalen (ja ik heb ernaar gekeken, want een nieuwe auto moet er binnenkort toch komen) Het is niet de eerste keer dat we kozen voor Sunny Cars, ook in Curaçao reden we in een auto van hen. En dat beviel zo goed dat we er in de US weer voor gekozen hebben. Er zijn goedkopere verhuurbedrijven maar daar moet je dan vervolgens nog -tig verschillende aanvullingen bijkopen om te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan. Waardoor je uiteindelijk net zo duur of duurder uit bent. Bij Sunny Cars is alles geregeld. De verzekering is volledig all-in. Dat scheelt een hoop gedoe mocht er onverhoopt iets gebeuren!

trendrapport sunnycars zorgeloos autorijden

Sunny Cars deed dit jaar een onderzoek onder ruim 3000 mensen om te kijken wat de trends zijn als het gaat om autohuur. En ik vond dat wel heel grappig om te lezen. Voor de reis naar de US stippelde ik dit keer alles uit. De route dus en de logeerplekken, maar de eerste keer in de US regelden we alleen de eerste overnachting en gingen verder op de bonnefooi.

Uit het onderzoek bleek uit dat we het het liefste samen met onze partner roadtrippen. De meeste mensen gaan samen op een roadtrip, maar 3% gaat er in zijn eentje op uit. Kan trouwens ook heel spannend zijn! Ik huurde ooit een auto voor een solo trip naar Ierland. Ik kan je vertellen dat het alleen in een vreemde auto, in een vreemd land, in een drukke stad, met het stuur aan de verkeerde kant best even spannend was!

Verder blijkt dat 59% dus met zijn geliefde op pad gaat en 11% met vrienden.

Trendrapport Sunny Cars 2018 uitstippelen route

De opvallendste uitkomsten uit het rapport:

  • geld besparen is voor 76% van de ondervraagden het belangrijkste aspect. 27% kiest daarom voor de goedkoopste klasse auto
  • Reizigers ouder dan 60 jaar verblijven vaak op drie verschillende plekken
  • De populairste huurlanden zijn Spanje (37%), griekenland (19%), Italie (15%), VS (13%) en Portugal met 12%
  • 4 van de 10 ondervraagden heeft een of meerdere landen waar ze zeker niet willen rijden. Thailand is daarbij de belangrijkste met 22%. Bij 12% is het links rijden in Engeland een probleem (valt reuze mee als je er eenmaal aan gewend bent, kan ik uit ervaring zeggen!)
  • 46% boekt vooraf een auto in Nederland online
  • Maar liefst 71% van de huurders sluit allerlei extra verzekering af, waarmee ze dus beduidend duurder uit zijn dan wanneer er gekozen zou zijn voor een all-in formule.
  • 41% kiest voor een all-in service pakket
  • Een derde van de huurders kiest een duurdere auto als daar leukere foto’s mee gemaakt kunnen worden (ja echt! Hahaha)

sunnycars trendrapport2018 autoverhuur

Al met al een leuk onderzoek (het volledige report vind je hier) waarbij maar weer blijkt dat de keuze van je verhuurder behoorlijk belangrijk is. Ik kan me nog levendig mijn eerste huurauto herinneren in Griekenland. Ergens in een lokaal kantoortje en ik weet wel dat er duidelijk vermeld stond dat de band en de onderkant van de auto niet verzekerd waren… En dan moet je weten hoe de wegen in Griekenland er gemiddeld uitzien… Dus ik heb toch wel af en toe met samengeknepen billen in die auto gezeten! Sinds die tijd kiezen we eigenlijk altijd voor een vooraf geregeld auto met een all-in service contract. Alles is inbegrepen: ongelimiteerd aantal kilometers, extra bestuurders, dekking van glas, banden, bodem en dak, afkoop eigen risico schade en diefstal. Je hoopt natuurlijk altijd dat er niks gebeurd maar mocht dat toch zo zijn dan is het een fijn idee dat het allemaal geregeld is.

Hoe kies jij de huurauto uit en waar let je allemaal op?

Trendrapport Sunny Cars 2018 flydrive

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Sunny Cars

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like