Culinaire fietstocht
2100
HomeFoodFoodtoursCulinaire fietstocht door Baden Wurtemberg
DuitslandDuitsland

Culinaire fietstocht door Baden Wurtemberg

Culinaire fietstocht door Baden Wurtemberg | simoneskitchen.nl

Badem Wurtemberg

Wat vliegt de tijd toch he? In de zomer altijd net nog wat harder dan in de winter lijkt het wel. Het is inmiddels alweer bijna een maand geleden dat ik een paar vreselijk gezellige dagen heb gehad in het mooie Baden Wurtemberg. We waren daar met een klein groepje leuke mensen om de regio te ontdekken en vooral eens te proeven wat lekkers de regio daar te bieden heeft. Een onderdeel van de reis was – op de laatste dag – een culinaire fietstocht.

Culinaire fietstocht | simoneskitchen.nl

We werden naar camping Gaienhofen-Horn gebracht waar de fietsen al voor ons klaarstonden. Het weer was perfect voor een fietstochtje met een windje en een zonnetje, al werd het al snel behoorlijk warm. Voor een fietstochtje vond ik de afstand van meer dan 20 km ook eigenlijk best wel pittig. Maar ook wel weer heel handig om meteen de verorberde gerechten er weer af te fietsen! En zo ruimte te maken voor de volgende gang.

Baden Wurtemberg

Onze eerste stop was amper 800 meter van de camping vandaan en zag er meteen fantastisch uit. We kregen een Radler-Tapas van Gasthaus Seehörnle met heerlijke uientaart, een soort uienjam en nog zo wat kleine hapjes (eerste foto in het artikel hierboven). De ster van de maaltijd was de Höri bulle, een lokaal groeiende rode ui, die wat platter is dan de rode ui die wij kennen. De smaak is ook wat zoeter en minder scherp.

Grüner Baum

Onze tweede stop en voor mij toch wel het hoogtepunt van de fietstocht was bij restaurant de Grüner Baum. (enigszins prehistorische website…) Chef Hubert Neidhart vertelde ons alles over de beroemde ui en liet wat recepten zien met deze ui. Voor de tweede gang was een heerlijke vissoep voorbereid met höri-zout en een speciale boter.

Lekker eten onderweg

Om heel eerlijk te zijn ben ik geen fan van vissoep. Ik vind het vaak te “vissig” maar deze was super lekker en romig en met een volle vissmaak zonder vissig te zijn. Hubert liet ons ook nog zien welke vissen er allemaal in de vissoep zaten. Echt een geweldige man en zo bevlogen met zijn vak bezig! Ik zou graag nog een keer teruggaan naar de Grüner Baum voor een nadere kennismaking. En omdat we allemaal een exemplaar kregen van zijn kookboek ga ik binnenkort een lokaal gerecht maken uit het boek.

Badem wurtemberg

Het is in het Duits geschreven dus dat wordt nog een kleine uitdaging maar goed; gaat vast goed komen.. 😉 Bovendien heb ik een extra exemplaar van het kookboek dus ik kan er eentje verloten al vraag ik me af of er veel liefhebbers van een Duits kookboek zijn, maar we zullen het meemaken!

Bij de derde stop bij Gasthaus Hirschen kwamen we erachter dat we een beetje in tijdnood begonnen te geraken. We moesten diezelfde middag namelijk nog naar het vliegveld en wel zo handig om daar op tijd aan te komen. We zouden vertrekken vanuit Zurich maar moesten daarvoor nog wel ruim een uur rijden dus onze chauffeur wilde stipt op tijd weg. Daardoor werd de derde stop een beetje een haastige.

Culinaire fietstocht | simoneskitchen.nl
Interieur van Hotel Gasthaus Hirschen

Jammer want met de salade met rund was niks mis maar aangezien het buiten op het terras spitsdrukte was hadden we binnen een tafel en daar was het flink warm. Maar goed, stukje verder fietsen was superlekker dan ineens. 🙂

De vierde en laatste stop was bij Seerestaurant Schlössli waar we het hoogtepunt van de maaltijd verwachten: Apfel-strüdel met vanille ijs. Jammer genoeg was de apfelstrudel een beetje bleekjes en enigszins teleurstellend. Maar misschien had ik me er teveel op verheugd… Who knows… De locatie was overigens wel prachtig aan het meer waar de kikkers het hoogste woord hadden.

Aan het meer

Al met al vond ik het super leuk om een dergelijke fietstocht te doen. Je kunt hier meer informatie vinden voor diverse fietstochten in de regio. Je kunt natuurlijk zelf makkelijk je route samenstellen en restaurants onderweg uitkiezen.  Hieronder zie je de route die wij hebben afgelegd dus mocht je overwegen om ook een dergelijke tocht te maken dan weet je hoe wij zijn gefietst (handig hoor zo’n fitbit…;))

Lees ook welke de leukste steden zijn rondom het meer!

Culinaire fietstocht duitsland | thepaleogirl.com

Disclaimer: Wij waren in Duitsland op uitnodiging van Toerisme Baden-Wurtemberg

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like