alpaca's knuffelen
31100
HomeOm te doenKnuffelen met Alpaca’s
NederlandNederland

Knuffelen met Alpaca’s

Wollige knuffeldieren

Al een hele tijd zag ik ineens allerlei foto’s langskomen op instagram waarbij mensen ergens heen gingen om alpaca’s te knuffelen. En het begon te kriebelen want hoe cute zijn de alpaca’s wel niet? Dus toen Charlotte en ik terugkwamen van een weekendje Brugge besloten we de gok te wagen en stuurden we voor we vertrokken uit Brugge een snel berichtje naar Alpaca farm Vorstenbosch of we toevallig nog terecht konden voor een lunch.

We wisten al van tevoren dat de kans dat we een meet & greet konden boeken op zo’n korte termijn nihil was. Want zoals ik al zei; knuffelen met een alpaca is heel erg populair momenteel. Charlotte was al een keer eerder bij Vorstenbosch geweest en had toen een wandeling met deze schatjes gemaakt. Ze legt ook uit welke soorten je hebt, want je hebt namelijk vier soorten die allemaal van oorsprong uit Zuid-Amerika komen.

Knuffelen met een alpaca

Maar zoals gezegd, voor meer informatie over de alpaca check je even de site van Charlotte. Terug naar het betere knuffelwerk. Bij Vorstenbosch hebben ze handig ingesprongen op de alpaca rage. Je kunt er diverse activiteiten boeken met de alpaca’s. Van oorsprong zijn ze een fokkerij, maar je kunt er boeken voor kinderfeestjes, bedrijfsfeestjes, wandelen met alpaca’s, picknicken met alpaca’s en je kunt er ook nog eens heerlijk lunchen.

Vorstenbosch

Wij hadden enorm geboft met het weer, want het was een prachtige dag. Zeker geen straf om te lunchen op een lekker terras. Bij aankomst checkten we nog een keer voor de zekerheid of we niet toch iets dichter bij de alpaca’s konden komen, maar de vriendelijke mevrouw bij de ingang verzekerde ons dat het niet meer mogelijk was. Ze checkte het zelfs nog even speciaal voor ons, maar helaas. Alles was volledig volgeboekt.

Maar niet getreurd; we kregen een bakje met voer voor de alpaca’s en rondlopen kan altijd. Je kunt alleen niet de weide in. Dat is streng gereguleerd.

Voeren

Wil je geen activiteit boeken dan kun je dus wel vrij rondlopen tussen de weides en je kunt voor een klein bedrag een bakje met voer kopen. Dat ziet er overigens uit als iets van zand maar ze blijken het lekker te vinden. Dus alsnog konden we wat leuke fotootjes schieten van de alpaca’s.

Charlotte met alpaca

Kerst

Wil je genieten van alpaca’s in kerstsfeer dan kun je vanaf 26 november t/m 9 januari 2022 terecht bij Vorstenbosch voor het alpaca winter wonderland. Het zou maar zo kunnen dat je mij en Charlotte daar ook tegenkomt… 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.