must have reisboeken
40700
HomeAlgemeenDe must have reisboeken van 2021

De must have reisboeken van 2021

De afgelopen tijd heb ik meer reisboeken verslonden dan gebruikelijk. De reden is natuurlijk dat reizen lastig of onmogelijk was. En om mezelf toch een beetje die reisvibes te geven kocht ik de nodige reisboeken. Sowieso leuk voor inspiratie en heerlijk om bij weg te dromen als reizen zelf niet kan. Daarom is het eerste boek hieronder eentje die je altijd kunt gebruiken. Het gaat namelijk over Nederland en in eigen land reizen kan natuurlijk altijd!

Bucketlist – Eropuit in Nederland

Bucketlist Eropuit in Nederland is geschreven door Marleen Brekelmans die je wellicht al kent van haar site Bijzonder Plekje. Marleen neemt je al jaren mee op reis naar de allermooiste en allerleukste bijzondere plekjes. In dit boek vind je – gerangschikt op regio – allerlei heerlijke plekjes om te eten, overnachten of gewoon om leuke dingen te doen. Het boek staat vol met prachtige foto’s en heeft mij al geïnspireerd tot de nodige reisjes in eigen land! Van Marleen verscheen iets eerder ook al Bucketlist Romantisch weekendje weg.

Verliefd op Europa – Roell de Ram

De tweede in de rij met must have reisboeken is het boek Verliefd op Europa van Roëll de Ram. Roëll is ook geen onbekende in boekenland, want eerder verscheen van haar hand al Verliefd op Nederland en Backpack Bestemmingen In mijn reisboeken kast ontbreekt eigenlijk van haar alleen nog Verliefd op Nederland. Roëll ken je misschien ook van haar reisblog We Are Travellers. In Verliefd op Europa heeft Roëll de leukste tips verzamelt van prachtige plekjes in de landen rondom ons heen. Maar wees gewaarschuwd. Je wilt gegarandeerd overal heen!

Bucketlist Reizen

Alweer wat ouder is het boek Bucketlist Reizen van Marloes de Hooge. Eigenlijk wel grappig maar ik realiseer me nu dat de bovenstaande boeken en deze allemaal van mensen zijn met wie ik al eerder heb gereisd. Niet met Roëll zelf trouwens maar wel met haar partner in crime, Jeroen.

Hieronder komen er nog een paar van mensen die ik niet ken hoor. Haha… Anyway, met Marloes ging ik ooit op pad naar Noorwegen. Prachtige reis met wat minder goed einde voor mij (ongeluk) maar in Bucketlist reizen vind je 25 bestemmingen die je gezien zou moeten hebben. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je volgende reis, dan zeker even checken!

Frankrijk puur roadtrips

Het fijne van Frankrijk vind ik dat het ten eerste een prachtig land is. Ten tweede is het ook nog eens lekker dichtbij en ten derde ideaal voor de betere roadtrip. Het enige nadeel is dat mijn frans niet het beste is. Maar ik kan me redden.

In Frankrijk Puur Roadtrips laat Martijn Joosse je kennis maken met alle gezichten van Frankrijk en geeft je de mooiste routes.

Check hier de tips voor het plannen van je roadtrip.

80 duurzame reizen

Lonely Planet is natuurlijk een van de bekendste producenten van reisboeken. Behalve de reisboeken van de diverse landen en regio’s hebben ze ook steeds meer algemene reisboeken. De gids 80 duurzame reizen is momenteel natuurlijk enorm actueel. In het boek vind je 80 reizen waarbij je niet het vliegtuig in hoeft. Voor deze reizen vertrek je per auto, fiets of camper.

Wijnroutes Europa

En ga je dan voor een duurzame reis dan kun je wellicht ook eens op pad om de wijnstreken van Europa te leren kennen. Wijnroutes Europa is dan een handige gids voor als je wilt weten waar je dan precies moet zijn!

En check dan ook even een van de meest bekende regio’s als het aankomt op heerlijke wijnen. Toscane!

Natuurlijk zijn er nog veel meer geweldige reisboeken en de komende tijd zal ik je zo nu en dan mijn favorieten doorgeven.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like