River Kwai Jungle Rafts
42400
HomeSlapenHotelRiver Kwai Jungle Rafts – Sai Yok
ThailandThailand

River Kwai Jungle Rafts – Sai Yok

Slapen op een magisch mooie plek vlak bij National Park Sai Yok? Dan zijn de River Kwai Jungle Rafts een absolute aanrader! Wij sliepen er helaas maar een enkele nacht, maar had ik van tevoren geweten hoe mooi het hier is dan waren we er zeker langer gebleven!

River Kwai Jungle Rafts

River Kwai Jungle Rafts

Soms kom je onderweg van die overnachtingsplekjes tegen die zó mooi of zo bijzonder zijn dat je er eigenlijk het liefst veel langer zou blijven. In ons geval was dat zeker zo bij de River Kwai Jungle rafts.

Als je in de buurt bent van Kanchanaburi (en de Bridge over the River Kwai natuurlijk) dan is het zeker de moeite waard om hier een paar dagen te blijven.

Aankomst bij de River Kwai Jungle Rafts

Ecologisch

Het hotel drijft op water (en is dus eigenlijk een floatel) en is volledig ecologisch verantwoord opgezet. Helaas hadden wij slechts 1 nacht. Maar ja, als je alles weet he… :)) Het hotel (floatel dus eigenlijk) drijft op het water en is volledig ecologisch verantwoord opgezet. Electriciteit kun je hier niet verwachten, althans niet toen wij er waren. Hou daar dus rekening mee als je dingen moet opladen. Een gedeelte van de magie van deze plek is absoluut het feit dat het zo primitief is.

En met primitief bedoel ik dit geval niet dat de kamers slecht zijn. Integendeel. Het ziet er allemaal prachtig uit. Is mooi schoon en ademt aan alle kanten sfeer uit. De kamers zijn ingericht in traditionele Mon stijf. De wanden zijn van bamboe, dus verwacht niet al te veel privacy. Het geruis van de langsstromende rivier helpt wel mee, dus ik heb geslapen als een roosje.

Kamers van de River Kwai Jungle Rafts

Eigen toilet

Je hebt wel een eigen toilet en een douche op je kamer, maar als je warm water verwacht, dan kom je bedrogen uit. Goed om te weten voor je onder de straal springt.

Het feit dat alles ’s avonds wordt verlicht met olielampen geeft het helemaal een sprookjesachtige sfeer. Heel bijzonder. En een extra reden om lekker vroeg naar bed te gaan om de prachtige zonsopkomst de volgende ochtend niet te missen.

Even in de hangmat
Chillen in de hangmat

Paar dagen

Het is aan te raden om hier minimaal drie dagen te blijven. Je kunt heerlijk chillen in je hangmat voor de deur van je kamer of je kunt vanaf het River Kwai Jungle Rafts diverse tochten maken. Het eten in het bijbehorende restaurant is heerlijk. Of was dat in ieder geval toen wij er waren. Je kunt er zwemmen maar de stroming is enorm sterk dus hou daar goed rekening mee. Kleine kinderen is misschien minder verantwoord. Een reddingsvest is sowieso verplicht. Je kunt vanaf een kant van de rafts in het water springen, je door de stroom laten meevoeren en er aan de andere kant weer uitkomen. Tegen de stroom inzwemmen is volledig onmogelijk.

Of het altijd dermate hevig stroomt durf ik niet te zeggen maar tijdens ons bezoek zeker wel. Het hotel ligt zoals gezegd midden in het park Sai Yok, dus vanaf daar is het een klein stukje naar het park en kun je diverse mooie wandelingen maken.

Check hier voor prijzen en boekingen.

Zonsopkomst

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like