HomeAlgemeenRond Lake Lugano
ItalieItalie

Rond Lake Lugano

Lake lugano

Deel 2 van mijn reisverslag naar Lugano begint bij het begin eigenlijk… Want het eerste dat ik deed op de vrijdag na aankomst is het meer (Lake Lugano) beter bekijken.. 🙂 Ik had voor de gelegenheid de fiets van Hermin geleend en toog dapper op pad. Cameratas om mijn schouder en fietsen maar. Maar Uh…. Toen bleek al snel dat een gewone fiets, een strakke spijkerbroek en een Zwitserse berg niet zo goed samengaan…

Lake Lugano

Het viel mee hoor, maar die eerste berg was al na een paar honderd meter, dus dat was afstappen en lopen. Die zware camera om mijn nek werkte ook al niet mee… Watje.. Ik weet het. Hoog tijd om thuis weer op die fiets te stappen en een beetje te trainen!
Maar het meer heb ik bereikt en het uitzicht maakte het dan weer meer dan goed. Adembenemend, ondanks het grijze weer…

Lake lugano

Tegen de middag was ik weer terug in het appartement en na een snelle lunch (fietsen maakt hongerig) besloot ik nog een stukje te gaan wandelen en de omgeving verkennen. Maar het was lekker weer en bij het even checken van mijn Google maps bleek ik nog maar een uur lopen van Lugano zelf verwijderd (Hermin woont in Figino, vlak bij Lugano)

Rondom het meer fietsen
Op de fiets!


Dus ik appte Hermin (die aan het werk was) of ze me eind van de middag wilde ophalen in de stad en liep dapper verder. Wandelpaden zijn een schaars goed in de buurt van Lugano, want eigenlijk niet bestaand. Een gedeelte van de route ging dus langs industrieterreinen, drukke wegen en dergelijke. Niet het meest inspirerend, maar omdat ik verkeerd liep (dat kun je gerust aan mij overlaten) kwam ik uit bij de kabelbaan die naar boven ging de Monte San Salvatore op.
Kaartje gekocht en omhoog geboemeld. Het is een treintje, geen echte kabelbaan maar je gaat aardig de lucht in.
De uitzichten zijn echt prachtig, maar het was nog steeds grijs en nevelig dus zoals je kunt zien was het zicht minder ver.

Lake lugano
Grauw en grijs maar wel mooi!

Als je in de buurt bent van Lugano dan is het wel een aanrader om op een mooie dag omhoog te gaan. Er is een groot restaurant, Restaurant Vetta, op de top en als ik moet afgaan op de kwaliteit van de pannacotta die ik daar heb genuttigd dan is het een goed restaurant!
Na een paar uur boven was het tijd om af te dalen en het centrum van Lugano op te zoeken. Dat bleek nog best een eindje lopen want ik zat helemaal aan de andere kant maar de route langs het meer was wederom prachtig, het was droog en ik had mijn wandelschoenen aan dus topdag!
Het centrum zelf heb ik amper gezien want toen ik eindelijk daar aankwam was het al over vieren en kreeg ik een berichtje van Hermin dat ze onderweg was. De planning was om tweede paasdag het centrum en de paasmaaltijden te bezoeken, maar we wisten toen nog niet dat tweede paasdag vreselijk weer zou zijn en de halve markt gesloten zou zijn. Jammer, maar ja nog maar een keer terug komen dan… 🙂

Pannacotta
Heerlijke pannacotta bij Restaurant Vetta

Na ons bezoek aan Verona op de zaterdag, was het zondag tijd voor de directe omgeving en zouden we wat leuke plaatsjes rond het meer opzoeken.
Ondanks de voorspelling was het prachtig weer die dag en bezochten we diverse dorpjes rondom het meer zoals Porto Cerisio.

Porto Cerisio
Porto Cerisio

We gingen continu Italië in en weer uit… Ik denk niet dat ik eerder zo vaak een grens ben overgestoken op één dag!
Natuurlijk moest er geregeld gepauzeerd worden op een terrasje met een lekkere cappuccino of een heerlijk broodje voor de lunch (bij Bar Johnny) en als klap op de vuurpijl dachten we een lekker ijsje te eten (die in Verona smaakte naar meer) dus in Porto….. vonden we een gelateria.
We hadden al nattigheid moeten voelen toen de mevrouw achter de balie in de lach schoot toen wij enthousiast op het grootste bakje wezen. En die leek echt niet zóóó heel groot hoor. “Four flavors.” Zei ze nog… Dus wij knikten ijverig ja. De dame begon te ratelen tegen de twee andere klanten, die keken ons aan en begonnen ook te lachen. Maar ja mijn Italiaans is slecht (lees: niet bestaand) dus we begrepen niet waar het over ging, al was het wel duidelijk dat het iets met onze keuze te maken had.
En we begrepen ook waarom toen smaak nummer één het hele bakje al vulde! Vervolgens bouwde ze een toren op het bakje van heb ik jou daar en stonden wij even later met een pond ijs buiten. Per persoon. We hadden onze handen vol dus even snel een Iphone fotootje geschoten maar zeg nou zelf… monsterlijk groot toch? Maar wel lekker! Op hebben we het niet gekregen. Dat was echt een overdosis… 😉

Ijsje
Pondje ijs?
Lekker weer
Tshirtjes weer!

Vervolgens gingen we voor ’s avonds op zoek naar een restaurantje; aangeraden door een collega van Hermin enne… what can I say? Na tien keer verdwaald te zijn (echt hoe slecht kan een navigatiesysteem zijn..??) begon Hermin al grapjes te maken dat we uiteindelijk vast zouden uitkomen op een industrieterrein of zo, dus stel je onze reactie voor toen dat ook echt zo bleek te zijn. Blauw van het lachen stopten we voor de deur van Trattoria La Luna en besloten om niet naar binnen te gaan. Felle tl buizen en industrieterrein… niet echt uitnodigend dus. Of we de maaltijd van ons leven hebben gemist? We zullen het nooit weten. In plaats daarvan hebben we in Lecco gegeten bij de plaatselijke Indier. Best lekker maar niet spectaculair. Maar ja wie gaat er ook Indisch eten in Italie (onthoud het was tweede paasdag dus veel tentjes waren gesloten!)

Lake Lugano

Op de terugweg kwamen we op mysterieuze wijze drie keer het bordje Erba tegen… Ook zoiets vreemds… Ik kreeg een heel hoog ‘Groundhog Day’ gevoel, maar gelukkig zijn we zonder kleerscheuren uiteindelijk weer thuis aangekomen, na een enerverende dag!

En om nog maar even aan te geven dat het echt niet aan ons lag… Hier een lekker bewogen fotootje van het navigatie systeem; zie je dat ding in het midden van het meer? Dat waren wij volgens de navigatie. Nooit geweten dat we met een onderzeeër op pad waren, maar het blijkt!

Navigatie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like