B&B de Moerbei
33700
HomeSlapenBed & BreakfastSlapen bij B&B De Moerbei – Texel
NederlandNederland

Slapen bij B&B De Moerbei – Texel

B&B de Moerbei

Soms dan kom je ergens en dan weet je gewoon meteen dat het goed is. Onze keuze voor B&B De Moerbei was min of meer puur toevallig. We waren natuurlijk een nachtje te gast bij Op Oost maar we wilden ons verblijf op Texel iets verlengen. In eerste instantie wilde ik wel weer terug naar Pastorie Marie, maar de website daar was offline en via booking.com bleek alles al vol te zitten. Tijd dus om een alternatief te zoeken.

Hoe we bij de Moerbei uitkwamen weet ik al niet eens meer, maar het zag er leuk uit en was niet al te idioot geprijsd dus hup meteen geboekt.

Cocksdorp

B&B De Moerbei ligt in het Noorden van Texel in het plaatsje Cocksdorp. Het is niet een heel groot plaatsje maar je zit er vlak bij het strand, de vuurtoren, Paal 9 en Kaap Noord. (op het strand na natuurlijk allemaal gesloten)

De B&B heeft drie kamers die allemaal iets te maken hebben met de prachtige moerbei boom die in de grote achtertuin staat. De Rode moerbei (Rubra) waar Charlotte en ik in sliepen kijkt uit over de Kikkertstraat, die tijdens normale (lees: niet corona) tijden ongetwijfeld heel gezellig is met diverse barretjes, restaurants en wat kleine winkeltjes.

In de achtertuin van de moerbei
Chillen in de achtertuin

Nu was het vooral handig dat we aan de overkant bij Eetcafe De Rog eten konden halen. Even heen en weer lopen en dat was voor elkaar. En lekker ook trouwens dus ook een aanrader. Sowieso ligt er op je kamer een aantal folders van andere lekkere restaurantjes in de buurt maar wij hebben twee keer bij de Rog gehaald.

Bij aankomst werden we warm onthaald door Esther. Zij en haar man Norbert runnen sinds 2016 De Moerbei en hebben naast de B&B nog het beheer over Het Eibernest een kleinschalig bungalowpark even verderop.

Elke ochtend krijg je een heerlijk gevulde picknickmand met lekkers gebracht door Esther en Norbert die je dan op je gemak op de kamer op kunt eten. Nou ja eerlijk gezegd was het wat veel voor ons twee maar we konden we een paar broodjes meenemen als lunch. Wel zo handig als je verder nergens terecht kunt behalve voor afhaal dan.

De minibar was goed gevuld met een aantal lokale biertjes die we vervolgens lekker buiten in de tuin in het zonnetje konden drinken.

Over het zonnetje gesproken; wat een heerlijk weer hadden we! We moesten op gegeven moment gewoon naar binnen want het zonnetje brandde al vrolijk.

Al met al is B&B De Moerbei echt een aanrader voor een paar daagjes!

MOerbei

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like