20090828 MG 9148
1900
HomeOm te zienTetebatu – Lombok, Indonesie
IndonesieIndonesie

Tetebatu – Lombok, Indonesie

Terugdenkend aan onze reis rond de Sunda eilanden is de plek die de meeste indruk om me achter liet toch wel Tetebatu op Lombok.
20090828-_MG_9149

Misschien niet omdat ik me nou zo geweldig lekker voelde terwijl we daar verbleven… We hadden onze trip geboekt tijdens de Ramadan periode in Indonesie. Niet op gelet tijdens het boeken en we hadden ook niet echt het idee dat het nou zo vreselijk veel verschil uit zou maken… Dat deed het ook niet trouwens, op wat gesloten restaurants en andere dingen na, maar over het algemeen was het prima te bereizen in de Ramadan…. Maar…. (je wist dat er een maar aan zat te komen he)…  in Tetebatu was ons hotel gelegen op een heuvel met uitzicht over een grote vallei. En in die vallei lagen nou heel toevallig een stuk of 5-6 moskeeën…  En je weet wat er gebeurd tijdens Ramadan he? Inderdaad.. Elke nacht rond 1 uur, twee uur, drie uur… of alledrie… begon de oorverdovende oproep voor het gebed. Met als extra bonus een groep honden die van de weersomstuit gezellig mee ging blaffen. Een enorm lawaai dus en zoals je wellicht voor kunt stellen; weinig slaap!

20090829-_MG_9421

Dat en de combinatie met de hitte (en het feit dat we er pas een paar dagen waren) zorgde ervoor dat ik me wel eens beter had gevoeld. Mijn maag was behoorlijk in de war met bijbehorende toiletbezoeken en ik vroeg me echt af of het wel een goed idee was om mee te gaan op de pittige wandeling van die ochtend.

Maar ik wilde wel graag dus een paar pillen diacure genomen en maar hopen dat het beter ging. En jee, wat was ik blij dat ik ben meegegaan! De wandeling was heet, glibberig bij tijd en wijle en lastig maar het uitzicht maakte dat meer dan goed… Gelukkig voelde ik me tijdens de wandeling al snel beter want een toilet was natuurlijk in de verste verte niet te vinden en om nou in een rijstveld….

20090828-_MG_9095

We bleven drie nachten in Tetebatu en we hebben die dagen elke dag uren gewandeld. Door rijstvelden, langs dorpen, tabaksplantages, over rivieren en wegen en ja, een beetje gezweet hebben we ook!

Echt een prachtig gebied en al dat wandelen zorgde er in ieder geval voor dat we moe genoeg waren om ondanks de herrie ’s nachts (oordopjes!) toch nog te slapen. Tetebatu is ook de ideale plek om vanille en nootmuskaat in te slaan aangezien dat beiden daar geproduceerd wordt. Wij kochten een flinke bos lekker vette vanille voor slechts tien euro. Geen slechte deal dus!

20090828-_MG_9187

Als je dus in Lombok bent, is het zeker de moeite waard om eens langs te gaan in Tetebatu. Je krijgt er geen spijt van!

Wij verbleven in hotel Wisma Soedjono (welke volgens tripadvisor dringend aan renovatie toe is, wij waren hier natuurlijk een aantal jaar (in 2009) geleden!)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like