De kas van kaat
38000
HomeFoodRestaurantsZwolle – De kas van kaat
NederlandNederland

Zwolle – De kas van kaat

Maak jij ook wel eens plannen wat je gaat doen als je een paar miljoen wint? Mijn droom is een terrein met oude kassen of industriële panden waar ik een combinatie maak van winkeltjes, ateliers, kleine boerderij en horeca. Hmm, misschien moet ik toch maar eens een staatslot kopen… Oké, terug naar dit blog! 😉 Toen Simone en ik een tijd geleden een minirondje Drenthe maakten, reden we op de terugweg naar een adresje dat ik had gevonden in Zwolle: de kas van Kaat. En daar stapte ik pardoes mijn droom in!

Kas van Kaat 14

KAAT: kas, winkel, atelier en lunch café 

Aan de Kuyerhuislaan 8D in Zwolle vind je de Kas van Kaat. Nadat we eerst op het fietspad een fietser bijna omver hadden gereden (dat “verboden in te rijden”-bord hadden we compleet gemist), reden we landgoed Herfte op. Kijk daarbij vooral af en toe naar rechts anders mis je de tientallen alpaca’s van Stal Herfte. Een aandoenlijker schouwspel is er bijna niet te vinden, vinden wij. We love beessies!  Nadat we ons hadden losgerukt, wandelden we de kas in. We vielen van de ene oh in de andere ah. We dachten leuk in een kas een kopje koffie te gaan drinken, maar vonden een bakkerij, een (groente)winkel en een atelier met shop. En gelukkig ook een lunch café. 

Food!

De Kas van KAAT draait om meer dan eten, maar er is wel veel lekkers te vinden. Iedere dag wordt vers brood en appelKAATje taart gebakken. Biologische en ambachtelijke (en bij voorkeur lokale) basisboodschappen als pasta’s, soep, jam, meel, vlees, vis en zuivel. Fruit en groente uit eigen kwekerij. En het lunch café met een heerlijk buitenterras aan een vijver en een top binnenterras tussen planten en groen. De gerechten op de kaart veranderen regelmatig omdat gewerkt wordt met seizoensproducten.

Waarom je naar een oude kas moet rijden? 😉

Omdat de Kas van KAAT een super relaxte plek is. Omdat het een sociale onderneming is die denkt aan onze planeet en onze medemens. Bij KAAT telen ze hun eigen producten biologisch en werken zoveel mogelijk met lokale (kleine of startende) producenten en leveranciers. Ze bieden hun medewerkers van de Kas, die het op de reguliere arbeidsmarkt (even) niet redden, een fijne werkplek. 

Er is maar 1 ding jammer aan de Kas van KAAT en dat is dat het zo verrekte ver weg van mijn woonplaats ligt! 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like